Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
MonteChristo napisał:

1 minutę temu, adamn999 napisał:

co taka cisza w temacie? mam propozycję 5 ha IIIa w szczerym polu Wlkp 30 km od poznania, jak myślicie po ile ceni własciciel?

120

strzał w 10 😎

możesz Iza rzeczoznawcę i wyceniać nieruchomości 😋

Opublikowano
11 minut temu, adamn999 napisał:

strzał w 10 😎

możesz Iza rzeczoznawcę i wyceniać nieruchomości 😋

Coraz mniej ziemi to i chwila moment i będą ludzie tyle dawać, u mnie lubelskie 60-70k III a,b IV a, b, 

Opublikowano (edytowane)

Ile dzisiaj ton płaci chłop za ziemię ?

Mało rolni zacierają ręce i wykręcają rolników jak cytrynę, chłop od wieków mało rozgarnięty jest. Ziemia w Polsce jest najdroższa w Europie srodkowo wschodniej i jest droższa niż we wschodnich landach Niemiec.

3xtak~2.jpg

Edytowane przez matek1810
Opublikowano
49 minut temu, Mateusz1q napisał:

bierz póki jest wielkopolska 150 4a

Nie ma do kupna tylko kupują Ci co dzierżawili

Opublikowano
Dnia 6.06.2024 o 17:53, MonteChristo napisał:

Coraz mniej ziemi to i chwila moment i będą ludzie tyle dawać, u mnie lubelskie 60-70k III a,b IV a, b, 

Gdzie dokładniej lubelskie?

Opublikowano (edytowane)
Dnia 3.12.2021 o 09:43, Andpol napisał:

Gość mi daje 80 tyś. za 1,35 ha zasiany rzepak do tego 74 ary łąki i uparł się na już a ja chcę po żniwach dopiero sprzedać. Płaci gotówką i pewnie boi się że inflacja oszczędności mu zje. Na zdjęciu pole z łąką. Pole 1-2 klasa i troszeczkę 3 LHR.

teptiuków1.jpg

Ile to teraz warte?

Edytowane przez Andpol
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Andpol napisał:

Gdzie dokładniej lubelskie?

LJA gmina Batorz

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano

U mnie w okolicy teraz niedługo mają być przetargi komornicze. Jedna działka 22 ha za 2.2mln w tym że 10 działek po 30ar  wyznaczonych przy drodze a druga 96 ha z budynkami po PGR za 9.6 mln. 

A najlepsze to że 2 lata ziemia ugorem stała a teraz przed licytacja uprawione i zasiana chyba kuku bo było siane w tamtym tyg a licytacja w lipcu

Opublikowano

Ja obecnie kupuje 3.5 ha. W tym 3 działki 

2.6 ha ( 3/4 klasa przewaga 4)

0.32ar 2/3 klasa

0.47 ar 2/3 klasa

Biorę wszystko po 50 tys /ha od kobiety. Warunek był taki że kupuje 3 sztuki. Pola oddalone max 1.5 km od domu. W tym ta 0.32 ar za domami. W planie pod zabudowę. U nas siadły ceny działek. Brak krowiarzy i ogólnie zwierzęcej produkcji znikoma ilosc

Opublikowano
2 godziny temu, Badwolf napisał:

0.32ar 2/3 klasa

0.47 ar 2/3 klasa

Biorę wszystko po 50 tys /ha od kobiety. Warunek był taki że kupuje 3 sztuki. Pola oddalone max 1.5 km od domu. W tym ta 0.32 ar za domami. W planie pod zabudowę. U nas siadły ceny działek. Brak krowiarzy i ogólnie zwierzęcej produkcji znikoma ilosc

Promocyjna cena

Opublikowano
2 godziny temu, Badwolf napisał:

0.32ar 2/3 klasa

0.47 ar 2/3 klasa

jeeej zazdro 

Opublikowano
3 godziny temu, Badwolf napisał:

0.32ar 2/3 klasa

0.47 ar 2/3 klasa

Jaki to region?

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Leszy napisał:

Jaki to region?

Dolnośląskie. Okolice a4. Duzi już nie kupują drogo, jak kupują to w miedzy. Małych działek to wogole nie kupują. Oni to wola dzierżawy z ARiMR czy kowr.  Rok temu na licytacji gminnej, działka przy wiosce poszła za 51tys/ha. Był czas że trzeba było płacić więcej. 

Wracając do tematu, czekamy na wyrys działek z starostwa i notariusz umówi termin. 

Nie oznacza to jednak że każda działkę nożna za tyle kupić. Jest oficjalnie na sprzedaż mała gospodarka i proponowałem 65 tys / ha za lepsze pola, w tym jedno w miedzy ze mną. I nie można się dogadac( też chciałem brać wszystko)

Edytowane przez Badwolf
  • Thanks 1
Opublikowano
Dnia 6.06.2024 o 17:53, MonteChristo napisał:

A gdzie dokładnie ? Bo u mnie 44 tys za 1-3  klasę. Jest ogłoszenie od ubiegłego roku w tyszowcach 8 h w jednym kawałku ceni ok 60 tys a cenił w ubiegłym roku 80 tys 

Dnia 23.06.2024 o 12:17, Andpol napisał:

Ile to teraz warte?

Znając życie agencja trzyma go za jaja. U mnie kilku wzięło rmg i też latali żeby podnieść dochód i nabijali cenę ale to po 2 h tylko potrzebowali 

Opublikowano
4 minuty temu, Damianek20 napisał:

A gdzie dokładnie ? Bo u mnie 44 tys za 1-3  klasę. Jest ogłoszenie od ubiegłego roku w tyszowcach 8 h w jednym kawałku ceni ok 60 tys a cenił w ubiegłym roku 80 tys 

Gmina Batorz, Może są jakieś niejasności w księdze wieczystej jakieś hipoteki czy coś, albo jakiś niepewny człowiek

Opublikowano

Hipoteka czy inne obciążenia to przy kredycie trochę utrudniają. Jak płacisz gotówką to wszystko obciążenia można spłacić przy akcie. Sprzedający po prostu mniej kasy dostanie. 

• Thanks 1
Opublikowano
9 minut temu, Damianek20 napisał:

Znając życie agencja trzyma go za jaja. U mnie kilku wzięło rmg i też latali żeby podnieść dochód i nabijali cenę ale to po 2 h tylko potrzebowali 

To pole ma jedną wadę straszna góra i nie każdy kombajnista chce kosić ale ten ostatni wykosił choć strachu się najadł bo by w lisią norę na środku góry wjechał. Robić opryski Władkiem to pierw równe a na koniec góra i nie więcej jak 100l wody bo przód ciągnika podnosi.

Opublikowano
Damian_B napisał:

U mnie w okolicy teraz niedługo mają być przetargi komornicze. Jedna działka 22 ha za 2.2mln w tym że 10 działek po 30ar  wyznaczonych przy drodze a druga 96 ha z budynkami po PGR za 9.6 mln. 

A najlepsze to że 2 lata ziemia ugorem stała a teraz przed licytacja uprawione i zasiana chyba kuku bo było siane w tamtym tyg a licytacja w lipcu

i jak ? wiadomo czy ktoś to kupił ?

Opublikowano

Ogólnie to jest taka tendencja u mnie że z roku na rok coraz więcej ludzi kończy zabawę z gospodarką. Większość idzie na emeryturę i następcy brak... A sytuacja jest jaka jest i młodzi się nie garną go roboty w polu. Dzierżaw jest dość dużo, kupić też da radę coś wymyślić.