Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kwiecień 0,6 l ; maj 24 l ; czerwiec 3 l. Ma ktoś mniej opadu??? Ratuje nas tylko to  że w naszym regionie jeszcze piekarnik nie dowalił, bo tak to już nie było by co zbierać, deficyt wody ogromny.... Oczywiście zdarzają sie w obrębie 20 km perełki, gdzie w maju spadło ponad 50l. Lubuskie

Opublikowano

Lubuskie to i w zeszłym roku mocno ucierpiało,  pamiętam jak tam jeździłem to qq była do kolana i uschnieta. U nas w nocy popadało idę w deszczomierz zajrzeć. 

Opublikowano (edytowane)

A na Podbeskidziu opadowo o dziwo spokój. To znaczy wczoraj pozrywało te dachy, widziałem ten wir z odległości kilku kilometrów, ale spadło parę kropli. Myślę, że przy tym dość nietypowym napływie z S i SE, nie dostaniemy na Pogórzu tyle wody co zwykle, bo burze muszą się zregenerować po przejściu Karpat i główne dostawy będą od Kielecczyzny i Lubelszczyzny w górę. Mam taką nadzieję, bo po 170 mm w maju każda większa dostawa i pływamy.

Edytowane przez karban
Opublikowano

@karban Ty to meteorologią powinieneś się zająć 😋 Z nocy 2,5 l. deszczu. Wczoraj rano 3,5 i mamy "już" 6 l. 😂

Opublikowano
45 minut temu, 6465 napisał:

Lubuskie to i w zeszłym roku mocno ucierpiało,  pamiętam jak tam jeździłem to qq była do kolana i uschnieta. U nas w nocy popadało idę w deszczomierz zajrzeć. 

Ile u Ciebie w deszczomierzu? U mnie za dobę 10l w sumie czerwiec 14l.

Opublikowano

A ciągle tylko biadolicie, jak to na Kujawach tragicznie sucho...

Opublikowano

Na stronie 719 masz mapkę odnośnie suszy. 

I nikt nie zmyśla jest pokazane czarno na białym. 

U mnie w nocy popadało ale wcześniej było sucho. 

Jak w lipcu będą opady to kuku normalnie urośnie. 

Opublikowano

Po wczorajszej burzy 8 mm. Woda w rządkach kartofli stała.

Opublikowano
16 minut temu, FarmerDyzio napisał:

lubuskie kiepskie gleby ?

Też kojarzę to województwo z nieciekawymi glebami, CSE kolejne 13 l i za 8dni czerwca już 28l od początku maja powoli dobija do 100 , jeżeli podobna pogoda się utrzyma to letnie zboża będą lepsze niż zimowe

Opublikowano

No fakt ja szoka oglądam to i w tamtym roku dowaliło im susza i w tym roku też cieniutko w lubuskiem. Tak samo wczoraj wrzuciłem link od buhajczyków jak jare spalone. Wg moich terenów to dwa inne światy

1 godzinę temu, krilan06 napisał:

CSW - w nocy 22,5mm, ogółem w czerwcu jak to się mówi tu tego de besta 41,5mm 😎

De besta asz asz nie powiem, że nie 🤣 łoszyngoła się ogląda? 😋

Opublikowano

Cosik dziś pada, obyło się bez burz i gwałtownych zjawisk pogodowych. +17 i wiatr z zachodu.

Opublikowano

Kujawsko - pomorskie, Powiat Żniński, Gmina Gąsawa - piątek i z piątku na sobotę 17 mm, z niedzieli na poniedziałek 20 mm!!  37 mm pięknego deszczy cieszy bardzo.

W zeszłym roku za cały czerwiec bodajże było 22,00 mm.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v