Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, ThePerkins napisał:

Teraz jak policzyłem w Mlekpolu wyszłoby mi 1.6zł brutto, porównując to do moich 1,35 zł brutto to przepaść...

Oddajesz do mlekovity? Wrzuci ktoś cennik mlekovity?  Chcę tam przejść i porównałbym ze swoim

Edytowane przez PrzemekSokolow
Opublikowano

Za kilka dni będą faktury to sobie zobaczysz jak płacą. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Bercik92 napisał:

WP_20190201_001.jpg

1 godzinę temu, Bercik92 napisał:

Mam zeszłoroczny cennik z 1.02.2018 i tam pisało że dodatkowa kontraktacja wynosiła nie 40 a 32 gr do litra

No i czego ty chłopie jeszcze nie rozumiesz? Masz jak krowie na rowie napisane. Od marca nie było żadnego ruchu z ceną do września więc ten twój cennik (ten sam, który ją wstawiałem) obowiązywał do września. We wrześniu dali 5gr podwyżki, więc dodaj te 5gr do 32 gr z lutowego cennika 32+5=37gr. Od września masz w cenniku 37gr dopłaty za kontrakcje. Do listopada włącznie, w grudniu premia więc to pomiń bo premia była jednorazowa. W styczniu 2019 masz cene z listopada. Jeśli nie masz stada pod oceną dostaniesz +2gr (na zawsze). 

Zabij mnie jak jeszcze zadasz jakieś pytanie... prościej już się chyba nie da.

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano

Nie nie oddaje do mlekovity ale też będę przechodził..

Opublikowano
12 godzin temu, pedro2 napisał:

No i czego ty chłopie jeszcze nie rozumiesz? Masz jak krowie na rowie napisane. Od marca nie było żadnego ruchu z ceną do września więc ten twój cennik (ten sam, który ją wstawiałem) obowiązywał do września. We wrześniu dali 5gr podwyżki, więc dodaj te 5gr do 32 gr z lutowego cennika 32+5=37gr. Od września masz w cenniku 37gr dopłaty za kontrakcje. Do listopada włącznie, w grudniu premia więc to pomiń bo premia była jednorazowa. W styczniu 2019 masz cene z listopada. Jeśli nie masz stada pod oceną dostaniesz +2gr (na zawsze). 

Zabij mnie jak jeszcze zadasz jakieś pytanie... prościej już się chyba nie da.

I czego tak się sapiesz? miałem cennik ze stycznia ubiegłego roku i teraz mam nowy. Nie wiedziałem o podwyżki z września a ty już z pretensjami do mnie jak wszystkie zło na tym świecie było z mojego powodu coś mi tutaj pachnie mową nienawiści ;D

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, pedro2 napisał:

Tata nie powiedział? 😊

Nie interesowaliśmy sie zmianami cen w cenniku. Na fakturze wynosiła aktualna cena i zawsze są jakieś  kilku groszowe wachania x oczywistych względów

Edytowane przez Bercik92
Opublikowano

Wiadomość: Mlekpol

28.09.2018 14:02

"Zarzad SM ""MLEKPOL"", informuje ze od 1 wrzesnia 2018 cena mleka wzrasta o 0,05zl w poz. Dodatkowa doplata do Umowy kontraktacyjnej."

Opublikowano
2 godziny temu, Jaro70 napisał:

Aktualny Cennik mlekovity 

20190202_103304.jpg

20190202_103344.jpg

W mlekowicie miałbym 10 groszy mniej niż w mlekpolu patrząc tylko na cennik

Opublikowano
5 minut temu, ChiquitaB napisał:

To pytanko, aktualna premia jest jak na tym cenniki 0.25gr czy wiecej? Bo jak tu to cena nie powala

Cały czas aktualna, plus było 2 miesiące kukurydzianej 0.05 i raz 0.04 za grudzień 

Gość Robercik1
Opublikowano
5 minut temu, grzesiu napisał:

Mlekovita 15gr mniej od Mlekpolu przeliczając identyczne ilości i parametry. To zbyt duża różnica jak na "lidera". 

przeliczjąc parametry to Sierpc ma taką samą cene jak mlekowita a  to dopiero mialbyc lider jak Piątnica  :)

Opublikowano

A masz aktualny cennik Sierpca? Patrząc na te cenniki to President większą wagę przywiązuje do jakości mleka bo za ilość 4 progi tylko po 1gr co 10tys ale za białko 0.20 i tłuszcz 0.09 to gdzie mlekpol 0.11 i 0.04 i jednak różnicę na ilości większe 

Opublikowano
27 minut temu, komodo napisał:

Chyba wybrałeś konkretny próg żeby aż tak wyszła i parametry bo liczyłem mlekpol też bez gmo i wyszło raptem 9gr I minus udział  to 7 

Przeliczałem przy dostawie ponad 15000l 4.2tl i 3.3 białka. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez marconi965
      Witam, mam problem z mlecznoscią swoich krów. W tej chwili dojonych jest 9 krów (HF), dziennie mam tylko ok. 90l. mleka. Krowy dostają dziennie ok 15 kg kiszonki z kukurydzy, 10kg siana, 10 kg sianokiszonki, 3kg śruty zbożowej ( owies, jęczmień, pszenica, pszenżyto) oraz 1 kg. śruty rzepakowej. Czy miał ktoś podobny problem? Nie wiem czy popelniam błąd w żywieniu, czy to jest już problem w genetyce. Proszę o pomoc.
    • Przez marconi965
      Witam, od paru dni zmagam się z coraz mniejszą wydajnością u krów mlecznych. W tej chwili dojnych jest 9 sztuk (wszystkie HF), dzienna wydajność wynosi ok 70 litrów. Krowy dostają dziennie ok. 15 kg kiszonki z kukurydzy, 10 kg sianokiszonki, 10 kg siana, 3 kg śruty zbożowej (owies, pszenżyto, jęczmień) i 1 kg śruty rzepakowej/szt. Czy miał ktoś z was podobny problem? Wiele sztuk jest młodych, ale przynajmniej połowa stada jest po wycieleniu, także dziwi mnie ta mała ilość mleka. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.
    • Przez marconi965
      Witam, od kilku dni mam problem z zawartością wody w mleku, podejrzewam że to wina chłodni. Jest to schładzalnik 600 litrów. Zauważyłem, że gdy jest mało mleka, na ściankach skrapla się woda, która dostaje się do mleka. Czy miał ktoś podobny problem, lub wie co może być przyczyną? Dodam tylko że temperatura mleka zawsze jest właściwa. Proszę o pomoc.
    • Przez marconi965
      Witam, kilka dni temu pisałem o problemie z wodą w mleku. Na początku poziom wynosił 1%, teraz zwiększył się do 2.5%. Robiłem próbki w kilku laboratoriach, bezpośrednio od krów mleko, wychodzi woda. Odpada więc awaria chłodni czy wina kierowcy. Po zrobieniu wynikow wychodzi bialko- 3.2%, tłuszcz 4,4%, sucha masa-12.3%, ph- 6.6, woda 2.5%. Kontaktowałem się z doradcą zywieniowym, każdy rozkłada ręce. Miał ktoś może podobny przypadek i potrafi pomóc?
    • Przez krzysiu12
      Witam!
      Oddałem dziś dwie próbki mleka do zbadania ze zbiornika i wyniki bardzo mnie zaskoczyły. Były duzo wyższe paramtery (bakterie i somatyka) niż w mleczarni.
      Nie ma zadnych zapalen u krów a somatyczne w pierwszej próbce wynosiły 590 a w drugiej 520 a w mleczarni 250.
      Bakterie ponad 400 a w mleczarni 30.
      Mocznik 96 przy białku w mleku 3.4 i tłuszczu 4.4.
      Czy myślicie ze te wyniki moga byc wiarygodne? Nie wiem co o tym mysleć.
  • Dodaj nową pozycję...
v