Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problemy z odpalaniem


435 odpowiedzi na ten temat

#381 Share traktorzysta12

traktorzysta12

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 234 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wlkp

Napisany 12 czerwiec 2014 - 13:41

Problemy z odpalaniem jedna pompka działa a druga sie zacieła wcale nie idzie jej ruszyc jak było załozone chodziło dobrze hamulce odbijały i tłoczki sie cofały teraz nie dawno jeden tłoczek sie nie cofnoł wcale i pompa ciezko chodzi i tez ruszyc nie idzie niewiem czy juz nawet te pompy w chinach robia

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problemy z odpalaniem Dzisiaj, 13:34
  •  

#382 Share renaultursus

renaultursus

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 77 postów

Napisany 21 lipiec 2014 - 10:06

Problemy z odpalaniem witam. mam problem z paleniem w moim 914 . pierwszy raz ciągnik ładnie odpali a gdy troche pochodzi to nie chce palic . Raz obruci walem i konic, tak jak by nie dał rady kręcić . Po odczekaniu 15 miniu zakrci normalnie i chodzi . Spotkał sie już ktoś z takim czyms i wie jaka to jest przycznya ?

dodam że nowe kable, akumulator, rozłacznik i elektrowłącznik .

#383 Share kamil5004096176

kamil5004096176

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 4 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 21 lipiec 2014 - 10:18

Problemy z odpalaniem może alternator albo prądnica nie podaje prądu

#384 Share zenek_19

zenek_19

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 385 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 23 lipiec 2014 - 00:01

Problemy z odpalaniem to znaczy na zimnym kreci a na goracym nie?

#385 Share lukasz222

lukasz222

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1662 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:śląskie
  • Zainteresowania:rolnictwo, hodowla bydła mięsnego

Napisany 31 lipiec 2014 - 15:36

Problemy z odpalaniem Panowie mam irytujący problem w którym brak mi już rozwiązań, mianowicie: U 1614, odpalanie na 12V, nowy rozrusznik z reduktorem z Agtechu, jak tylko mocniej się zagrzeje w pracy w polu to za Chiny ludowe nie można go odpalić. Rozrusznik kręci jak na rozładowanym aku, ogólnie można na nim jajka smażyć. Ostatnio doszło też to, że często na próbe uruchomienia jedyną reakcją jest "pstryknięcie" w elektromagnesie i dalej nic. Dziś dwa razy tenże się zaciął i próbował kręcić bez impulsu z przycisku. Kręcenie wieńcem niewiele mu pomaga, czasem w ogóle, przewody masy między kabiną a silnikiem w porządku. Czasem zakręci i odpala od strzału, czasem trzeba go męczyć, kręcić wieńcem do skutku, a często trzeba ściągać drugi ciągnik na pole żeby pociągnął. Ktoś ma jakieś pomysły? Bo ze mną ten "Pepik" nie bardzo chce sie porozumieć

#386 Share aro1975

aro1975

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2010 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:bezwola/biała podlaska/lubelskie

Napisany 31 lipiec 2014 - 20:12

Problemy z odpalaniem a niepowinien być rozruch na 24v?

#387 Share lukasz222

lukasz222

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1662 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:śląskie
  • Zainteresowania:rolnictwo, hodowla bydła mięsnego

Napisany 31 lipiec 2014 - 20:48

Problemy z odpalaniem Jest przerobiony na 12, rozrusznik tez dedykowany do tych ciągników. Z resztą - na takim samym rozruszniku bez problemów chodzi 12tka, a w rzeczonej 16tce już 3 rozrusznik odmawia współpracy (choć dwa pierwsze zesmażone przez.brak masy kabina-silnik, ale widać i czuć, że z trzecim dzieje się podobnie)

#388 Share aro1975

aro1975

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2010 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:bezwola/biała podlaska/lubelskie

Napisany 31 lipiec 2014 - 20:52

Problemy z odpalaniem a zwora ok?

#389 Share lukasz222

lukasz222

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1662 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:śląskie
  • Zainteresowania:rolnictwo, hodowla bydła mięsnego

Napisany 31 lipiec 2014 - 21:05

Problemy z odpalaniem Pod siedzeniem? Nie ma jej, wywalona, ma jeden aku 12V

#390 Share locke

locke

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2360 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:rolnictwo,mechanika,elektryka,elektronika

Napisany 01 sierpień 2014 - 09:05

Problemy z odpalaniem Sprawdź połączenia i akumulator.
Siema :)
Sprzedam dwie felgi 18.3 R30 do kombajnu Bizon,Claas,Fortschritt i innych, ciągników Ursus,Zetor,Fortschritt i innych.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problemy z odpalaniem Dzisiaj, 13:34
  •  

#391 Share nunu85

nunu85

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1165 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 01 sierpień 2014 - 19:53

Problemy z odpalaniem rozrusznik do d*py.
nieotrzebnie pchałeś sie w koszty z kablami i akumulatorami, bo skoro traktor na zimno zapalał ok, to wiadom było, że te elementy muszą być zdrowe.

#392 Share nunu85

nunu85

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1165 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 01 sierpień 2014 - 20:00

Problemy z odpalaniem jak masz drugi traktor z podobnym rozrusznikiem , to podmień rozruszniki.
Max 15 minut roboty, a bedzie pewność, ze ten element, jest na 100% sprawny bądź wadliwy.
Tym bardziej, ze to agtech, a wiec chińszczyzna.

#393 Share lukasz222

lukasz222

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1662 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:śląskie
  • Zainteresowania:rolnictwo, hodowla bydła mięsnego

Napisany 01 sierpień 2014 - 21:32

Problemy z odpalaniem Rozruszniki są identyczne, ten który był poprzedni nie był w złym stanie, ale zapalał na ciepłym w kratkę, więc założony został nowy, ale mimo wszystko nadal jest to samo. Sama zamiana między ciągnikami z resztą nic mi nie da, bo na zimnym silniku pali od strzała.
Co do aku mam zamiar sprawdzić go w najbliższym czasie, nie mam pod ręką miernika więc do tej pory zostawiłem go w spokoju. Połączenia są ok, ale przy okazji i je się sprawdzi dla pewności

#394 Share nunu85

nunu85

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1165 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 01 sierpień 2014 - 22:03

Problemy z odpalaniem skoro na zimnym pali od strzała to podmien na dłuzej i zobacz co bedzie jak traktor sie rozgrzeje, co za problem.

podobnie z akumulatorami, mozna podmieniac i zobaczyc czy problem pozostanie.

to są najprostsze i najbardziej pewne metody na eliminowanie potencjalnych przyczyn.

#395 Share lukasz222

lukasz222

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1662 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:śląskie
  • Zainteresowania:rolnictwo, hodowla bydła mięsnego

Napisany 02 sierpień 2014 - 09:56

Problemy z odpalaniem Problem polega na tym, ze 12tka nie jest moja. Z resztą jak wspomniałem w tej 16tce to już drugi rozrusznik o takich samych dolegliwościach, musi tam dziać się coś, co je wykańcza, raczej wykluczam winę samego rozrusznika. Postaram się w najbliższym czasie sprawdzić aku i napięcie ładowania, może znajdą się jakieś podpowiedzi.

#396 Share wpsowa692

wpsowa692

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 137 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Krośniewice

Napisany 02 sierpień 2014 - 11:17

Problemy z odpalaniem Jakie ciśnienie ma 16-stka na rozgrzanym motorze na wolnych obrotach?

#397 Share lukasz222

lukasz222

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1662 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:śląskie
  • Zainteresowania:rolnictwo, hodowla bydła mięsnego

Napisany 02 sierpień 2014 - 12:43

Problemy z odpalaniem Na mocno rozgrzanym od 0-0,5 na wskaźniku. Z tym, że tam coś z czujnikiem musi być walnięte, bo jeździli tak już od dłuższego czasu bez oszczędzania jej i silnik się nie zatarł, więc w te 0 nie chce mi się wierzyć

EDIT: ciśnienie oleju poprawione do min. 0,2-0,3 na wskaźniku przy rozgrzanym silniku. Aku sprawdzone, jest ok, elektrolit jest i trzyma napięcie, pod obciążeniem również. Dzisiaj jak rozgrzany nie chciał zapalić zamieniłem mu rozrusznik na poprzedni lekko podsmażony i kręciła jak na nowym. Dodam, że tego który miała nie dało się zdjąć bez rękawic, taki gorący (pomimo ok 20 minutowego postoju). Ktoś miał może przypadek takiego nagrzewania się, wręcz gotowania, rozrusznika w cięzkim Ursusie?

Edytowany przez lukasz222, 06 sierpień 2014 - 19:55.


#398 Share dareq1994

dareq1994

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 134 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:PODLASKIE

Napisany 25 październik 2014 - 15:18

Problemy z odpalaniem witam. Podczas dzisiejszego wyjazdu na pole nie mogłem odpalić ciągnika. Wciskałem włącznik rozrusznika i nie mogłem odpalić tylko rozrusznik zaczął pykać. Czy to jest na nim przebicie? Proszę o pomoc.

#399 Share MFrolnik26

MFrolnik26

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 195 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:LLL

Napisany 25 październik 2014 - 17:00

Problemy z odpalaniem

Zacznij od przeczyszczenia klem i przewodów do rozrusznika.


Edytowany przez MFrolnik26, 25 październik 2014 - 17:01.


Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problemy z odpalaniem Dzisiaj, 13:34
  •  

#400 Share romek6340

romek6340

    Zetor Team

  • Members
  • PipPipPip
  • 2431 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Ryki- Lubelskie
  • Zainteresowania:Lotnictwo, motoryzacja, sport
    a rolnictwo jako hobby ;)

Napisany 25 październik 2014 - 17:08

Problemy z odpalaniem

Wystarczył lekki przymrozek i się zaczął wysyp podobnych tematów... Tak jak wyżej zajmij się elektryką. Pewnie prądu mu na rozruch brakuje przez zasyfione połączenia, o ile już aku nie są padnięte. Jak stary akumulator masz?


Edytowany przez romek6340, 25 październik 2014 - 17:08.

Sprzedam Kombajn Bizon Z056, 1989 r. Szczegóły PW

Zapraszam na stronę:

https://www.facebook...razospbrzeziny/


Podobne tematy