Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Przeglądałem ich całą stronę i znalazłem tylko dźwignie łączącą wał z siłownikiem:

http://mtz.pl/mtz-belarus/3977-dzwignia-silownika-c-100-mtz-50-----504605024-b.html

Natomiast wału, Nr katalogowy: 50-4605023, nie znalazłem. Zadzwonie może sprowadzą zza wschodniej granicy.

Np. takie coś: https://melagrocom.com/product/val-povorotnyy-50-4605023-mtz-50-d-50-zadney-naveski/

Edytowane przez 4pakplus
ed
Opublikowano

Dzięki za podpowiedź. Przemyślę temat, 200km drogi więc też to trochę odstrasza. Szukam, rozglądam się za czymś ciekawym ale typowo do MTZów to mało widzę w okolicy. Ten tur wydaje mi się mocno wystający do przodu  - też tak nie do końca mi się to widzi. Ale sama konstrukcja wydaje się bardzo fajna. Podstawa mocowania odciągi do tyłu.

Opublikowano (edytowane)

Musi być zalane naftą (ON też może być, tylko jest gęstszy), uruchamiasz na pierwszym stopniu kluczyka, od tego jest ta kontrolka z żarnikiem na desce, jak się rozjarzy oczko, to świeca powinna dawać płomień, wtedy przekręcasz na drugi stopień stacyjkę, czyli załączasz rozrusznik

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
4 minuty temu, cabwie napisał:

Dzięki jahooo musze to jutro spróbować chociaż wydawało mi się do tej pory ze kluczyk jest na jeden stopień ale spróbuje tylko trochę przekręcić 

jak masz nowszy typ albo wymienioną stacyjkę, może nie byc grzania świecy

Opublikowano

Mój jest 88 teraz w zimie musze pare rzeczy poprawić ale puki co to pasuje od czasu do czasu odpalić drogę odśnieżyć a widzę ze do tego zbiorniczka jest zrobiona nowa instalacja wiec może puki co jest sprawne 

Opublikowano
1 godzinę temu, pawel86lhr napisał:

Witam panowie. Czy ktoś ma namiary na dobry sklep z czę=ęsćiami do MTZ. Poszukuję licznika motogodzin / obrotomierza do modelu TS ze skrzynią synchronizowaną.

Jędrzejów , składnica typowo Mtz

Opublikowano

VERDE-

Sprzedaż hurtowa i detaliczna

filia Toruń:

filia Czarna Białostocka:

Filia:
87-100 Toruń, ul. Chrobrego 127

tel/fax: (56) 655-70-94

16-020 Czarna Białostocka, ul. Fabryczna 14

tel.: (56) 710 36 54

zawsze tam biorę jest też możliwość wysyłki kurierem ale ja mam blisko i z tego nie kożystałem

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez AgrostokParczew
      Witam, mam na magazynie kilka czapek oryginalnych Belarus, ciepłe obszyte od środka, jakby ktoś był zainteresowany proszę dzwonić pod 516-220-311 

• Przez Kulik
      Witam tak jak w temacie w jaki sposób inżynierowie ustalili ciśnienie na siłownik od womu ?? czy ktoś ma taką wiedzę ? proszę nie pisać że ciśnienie wstala króciec wkręcony w monoblok bo sprawdziłem i jest to nieprawdą jedynie co to on utrzymuje stałe ciśnienie na wolnych obr,podejrzewam że musi być coś w rozdzielaczu z elektrozaworami bo przecież ciśnienie idzie bezpośrednio z pompy i w rozdzielaczu zmniejszą może przez jakiś zaworek czy coś.Czekam na ciekawe pomysły
    • Przez Phosgen
      Cześć, wałkowany temat, do kupienia ciągnik w niewielkich pieniadzach.
      Niemam doświadczenia w tego typu maszynach ile według Was mógłby kosztować (chce go po prostu kupić) i proszę o wyrozumiałość pierwszy raz na forum  silnika nie słyszałem, dużo wycieków taki standard rusin 😁

• Przez kukum
      Witam znalazłem coś takiego https://www.agroinform.com/pl/rynek-arkusz-danych/czesc/czesci-do-ciagnikow/zestaw-do-konwersji-mechanicznej-blokady-mechanizmu-roznicowego-mtz/h_7470875 I interesuje mnie właśnie taka blokada bo powiem szczerze ze nie chce mi się walczyć już z moja oryginalna , myślałem nad pneumatyka nawet ale znalazłem coś takiego jak mechaniczna blokada na dźwigienkę i pytanie moje jest takie czy udało się komuś to ściągnąć z Węgier bo ja nie mogę się wgl z gościem skontaktować 
    • Przez modelarz
      Witam, mam taki problem. Wymieniłem pompę oraz uszczelniacze w regulatorze siłowym i siłowniku. I teraz problem na zimnym oleju bardzo pomału ale podnieie pług 4-skibowy (ale nie do końca bo nie moge zablokować aby nie opadał), a gdy tylko olej się zagrzeje to prawie wcale nie moge podnieść pługa. Co może byc tego przyczyną. Dodam że przed wymianą było dokładnie to samo. Mój mtz jest z 95r. A i dodam że podnosze tą wajchą koło siedzenia (od regulatora siłowego). Pozdrawiam i prosiłbym o pomoc
  • Dodaj nową pozycję...
v