MTZ 82 co na jego temat powiecie?
-
Podobna zawartość
-
Przez kordzio14
Witam, mam problem z hamulcami w Mtz 82. Lewy hamulec łapie prawie przy samym końcu jak się naciśnie pedał i od razu blokuje koło. Prawy natomiast jest słabszy. Na początku hamuje dobrze, lecz po dłuższej jeździe robi się bardzo słaby. W jaki sposób mogę wyregulować hamulce aby brały podobnie? Głównie zależy mi na tym, żeby lewy brał delikatniej i nie blokował zawsze na max.
-
Przez makra75
Witam , czy możecie się wypowiedzieć jakie ciśnienie utrzymujecie w przednich kołach w waszych belarusach , czy pronarach ,mam belarusa z turem tak naprawdę to nie za bardzo wiem ile tego powierza tam powinno być.
-
Przez Rout
Witam wszystkich,
Nie znalazłem wątku o olejach w MTZ 82 więc postanowiłem założyć temat.
Nie dawno kupiłem MTZ 82 z roku 1985(według dowodu rejestracyjnego) 198x (według tabliczki bo w rusku rok moźna sobie wybrać 😉).
Jako że nie znam tego ciągnika chciałbym się dowiedzieć ile jakiego oleju oraz gdzie trzeba zalać (silnikowy, hydraulika, kolumna od wspomagania, skrzynia biegów, przedni napęd, i może gdzieś jeszcze bo nie jestem pewny).
Mam też jeszcze jeden problem z oponami bo muszę wymienić przód i tył a już zgłupiałem i nie wiem co założyć na tyle są 15.5-38/P a przód były jakieś na sztukę założone od przyczepy. Wiecie może co tam można założyć przód oraz tył dodałem zdjęcie z wymiarami felg oraz jak wyglądają felgi przód.
Dziękuję za pomoc i miłego dnia!
-
Przez marekc
dziwna sprawa otóż po zgaszeniu ciągnika tak około 10 sekund załącza się napięcie w kabinie i wentylatory od nawiewu które szło włączyć tylko po odpaleniu ciągnika chodzą na zgaszonym ciągniku, natomiast nie idzie odpalić ciągnika kluczykiem tylko trzeba na "krótko" . czy to któryś z przekaźników się uszkodził ? jeszcze na domiar złego co jakiś czas wywala bezpiecznik główny przed kabiną 60A . ktoś pomoże ?
-
Przez Rahl93
Witajcie,
Jakiej szerokości maszyny ciągnięcie swoimi MTZ'tami?
Myślałem o gruberze 2,2 m 5 łap.
Mam lekkie ziemie i myślałem żeby odkręcić boczne skrzydełka i jechać od 20 do 30 cm.
Jeśli nie gruber to jaki bezorkowiec? Na 9 cienkich łap?
Pozdrawiam
-
Rekomendowane odpowiedzi
MTZ 82 oleje, jaki/ile/gdzie
Czytaj dalej »
JCB 525-50