MTZ 82 co na jego temat powiecie?
Przez
ilovemtz, w Belarus, MTZ, Jumz
-
Podobna zawartość
-
Przez bortys2001
I jak, kupował ktoś w zeszłym roku, rejestrował?
Edit na specjalne życzenie Belarus 820 lub jakikolwiek inny model
-
Przez PolandOnion
Ma ktoś może na części pronara 82 lub belarusa 820 ? Szukam tylnych cięgien/ belek. Średnica otworu sworznia 35mm. A może ktoś wie z jakiego innego ciągnika łatwo dopasować ?
-
Przez rbit
Czy tak ma być, że na rozgrzanym oleju na jałowych obrotach ciśnienie spada do ok. 1,2 bara a przy obrotach na biegach dochodzi max. tak do 3,5 bara? Jakoś od nowości nie zwracałem na to uwagi szczególnej, ale wydaje mi się, że na początku było więcej na minimalnych obrotach. Ciągnik ma dopiero zrobione 670 godzin a ma już 8 lat więc dużo nie robi a przebojów różnych z nim miałem od nowości. Nie wiem też czy to może głupie z mojej strony, ale jeśli przy tak małych przebiegach rocznie ostatnie dwa razy wymieniałem olej raz na 2 lata - nie wiem czy nie wrócić do rocznej wymiany? Na bagnecie patrzyłem to wcale nie jest jak smoła tylko brązowawy. Czy przy tym bąku/filtrze są jakieś śruby regulujące ciśnienie oleju - patrzyłem to są jakieś 3 na korpusie filtra u dołu, ale dostęp do nich jakiś dziwny jest. Czy w tym bąku może się coś zepsuć co ma wpływ na ciśnienie i jak to poznać? Gdzie tam dokładnie w 820 jest pompa wspomagania układu kierowniczego bo świeci mi się już od dłuższego czasu kontrolka - czy ja trzeba wymienić?
-
Przez kordzio14
Witam. Wie ktoś jak podłączyć taki podnośnik do Mtz, żeby dało sie opuszczać powoli? podłączyłem pod to górne wyjście z zaślepką, podniosłem big baga prawą wajchą w kabinie ale jak dam na opuszczanie to big bag spada gwałtownie na dół. Miał ktos do czynienia z takim czyms?
Z góry dzięki za odpowiedzi
-
Przez grzybu19
Witam, Mam problem z hydrauliką- podnośnik działa normalnie ale wyjścia hydrauliczne nie działają. Po zapięciu rozsiewacza i podłączeniu siłownika od zamykania siłownik się nie zamyka a zamiast tego podnośnik idzie delikatnie do góry. Na pozostałych dwóch sekcjach jest tak samo. Czy ktoś miał podobny problem i wie co to może być ?
-