Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
karolex31 napisał:

Witam, mam pytanie na temat rozdzielacza pod siedzeniem. Stosował już ktoś z Was takie rozwiązanie? https://allegro.pl/oferta/rozdzielacz-c330-c330m-kpl-2w1-podnosnik-gniazda-8364751776?utm_source=facebook&utm_mediumg=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare   Działa to czy lepiej zainwestować w standardowy zamiennik

I jakie rozwiązanie wybrałeś? bo tez muszę coś zrobic z podnośnikiem.

Opublikowano (edytowane)

Witam nie chciałem tworzyć nowego temat więc napisze tu.Otóż założyłem wzmocioną pompe do ciapka dokładnie to hylmet 32l/min.Było wszystkio dobrze ale kiedy był na luzie oboroty 1200 podczas podniszena na pusto zaczoł jechać cały ciągnik.Nie wiem czy to sie  ma  do skrzyni czy jak .Stało sie tak kilka razy nie koniecznie pod rząd ale jednak mnie to nie pokoi.Później to ustało i nie mam pojęcia co może być przyczyną.Za wszelkie podpowiedzi był bym naprawdę wdzięczny .

Edytowane przez piotrc330
Opublikowano

Witam, jaką przepływność powinien mieć rozdzielacz 3 sekcyjny pracujący przy pompie 56l/min 36cm3? Czy 40l będzie dobrym wyborem, czy musi być większy? Jeśli większy to ile powinien mieć co najmniej litrów?

Opublikowano (edytowane)

Masz wydajną pompę 56l/min więc dlaczego chcesz ograniczyć przepływ rozdzielaczem 40 l/min? Rozdzielacz min 60 l powinien być ok.

Edytowane przez akmaly
Opublikowano

Powiedz dla tego gościa jak będziesz płacił, że zapłacisz o 50zl mniej bo to też bez różnicy tak jak 50l a 40l a później przez takich baranów ludzie zakładają złe części bo w sklepie w błąd wprowadza.

Opublikowano

Ta wydajność pompy, to przy jakich obrotach i z jakimi obrotami maksymalnymi będzie pracować pompa w miejscu gdzie jest/będzie  zamontowana? Dopiero to określi prawdziwą wydajność pompy w układzie i może faktycznie mniejszy rozdzielacz się nada.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Gabrys05 napisał:

Witam!
Chciałbym wymienić rozdzielacz w c 330. Kupować nowy z Archimedesa czy może kupić regenerowany?
Z góry dzięki!
Pozdrawiam!

Kup zestaw 2-3 sekcyjny na błotnik z wydatkiem 40 l 

Opublikowano
15 godzin temu, Gabrys05 napisał:

Witam!
Chciałbym wymienić rozdzielacz w c 330. Kupować nowy z Archimedesa czy może kupić regenerowany?
Z góry dzięki!
Pozdrawiam!

Jak nie używasz żadnych sekcji dodatkowych, nie masz tura, nie kiprujesz przyczep to najzwyklejszy jednosekcyjny taki jak w linku. Założyłem, jestem jak na razie zadowolony. Jeśli używasz lub planujesz używać kipra to nieco więcej wyjdzie.

https://www.olx.pl/d/oferta/zestaw-zewnetrzny-rozdzielacz-jednosekcyjny-ursus-c-330-plywajacy-CID757-IDGXpec.html#b3b953fb0d

Opublikowano

Kiper zawsze się przyda jak nie teraz to w przyszłości. @chloporobotnik na tym co ty kupiłeś tez się da kiprowac czy jak to jest? masz to wyjście na hydraulike?

Opublikowano
37 minut temu, akooo napisał:

Kiper zawsze się przyda jak nie teraz to w przyszłości. @chloporobotnik na tym co ty kupiłeś tez się da kiprowac czy jak to jest? masz to wyjście na hydraulike?

Nie ma wyjścia ale można pokombinować i na rzadkie użycia się dorobi. Od 30 lat się nie przydał to i dalej się nie przyda. Wolę pożyczyć traktor razem z przyczepą, przynajmniej oleje się nie mieszają.

Opublikowano

To ja już wolę oryginalny rozdzielacz regenerowany. Przynajmniej mam wyjście na wywrot i funkcję dociążenia. Jak będę potrzebował więcej wyjść hydrauliki, to zawsze mogę do niego podpiąć dodatkowy rozdzielacz 1, 2 , 3 i więcej sekcyjny.

Opublikowano
21 minut temu, bergman31 napisał:

To ja już wolę oryginalny rozdzielacz regenerowany. Przynajmniej mam wyjście na wywrot i funkcję dociążenia. Jak będę potrzebował więcej wyjść hydrauliki, to zawsze mogę do niego podpiąć dodatkowy rozdzielacz 1, 2 , 3 i więcej sekcyjny.

tylko że stary masz na wydatek 20 l,jak masz lepszą pompę to szkoda tracić jej wydajności,a te nowe są już na 40 l

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, bergman31 napisał:

Ja na regenerowany się nie łakomiłem bo znam kilka przypadków, że było na tym regenerowanym gorzej niż na starym. Dociążenia nie używam a jak trzeba to tym też "dygnę", wyjścia na wywrot też nie- a nawet jeśli to można kupić kolejną sekcję.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
1 godzinę temu, kopin napisał:

tylko że stary masz na wydatek 20 l,jak masz lepszą pompę to szkoda tracić jej wydajności,a te nowe są już na 40 l

Mam standardową pompę. Te pompy o większym wydatku mają większe zapotrzebowanie na moc a o tym sprzedawcy nieinformują.

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja na regenerowany się nie łakomiłem bo znam kilka przypadków, że było na tym regenerowanym gorzej niż na starym. Dociążenia nie używam a jak trzeba to tym też "dygnę", wyjścia na wywrot też nie- a nawet jeśli to można kupić kolejną sekcję.

Po nowy orginalny rozdzielacz do sklepu mam 9km, do producenta 8km a po regenerowany 15m w lini prostej od mojego domu. 

Opublikowano

U producenta rozdzielacz kupię na miejscu i jeszcze dostanę rabat, bo brat tam pracuje. W pół godziny dojadę i wrócę z nowym rozdzielaczem. Jak kupowałem pompę hydrauliczną do C330 3 lata temu, to dostałem 60zł rabatu. 

Po rozdzielacz regenerowany to się przejdę te kilkanaście metrów. Zakład regeneracji hydrauliki siłowej należy do krewnego, to i rabat też dostanę.