Skocz do zawartości

Znalezione na allegro [i nie tylko] NOWY SEZON

mariuszd93

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie

Już kilka takich renówek z awarią rewersu widziałem. Wiele krzyku i lamentu a w 98% okazywało się że złamał się wodzik w miejscu nawiercenia pod śróbkę blokującął widełki. Ot cała awaria. Ludzie nie ma czegoś czego nie da się naprawić. Ruskie w kosmos latają a wy lamentujecie nad rewersem do renaulta.

• Like 1
  • Thanks 1

przeciez tu wiekszosc znawcow tematu umie tylko pisac glupoty bo nawet nie jest w stanie zadzwonic i sie zapytac co i jak tylko durnoty pisac. dla oswiecenia ,widac ze zdjecie nie u nas robione jak kilka sprzetow tego ogloszeniodawcy,duzo ludzi tak robi jak niewie czy sie sprzeda a sprzet jeszcze na zachodzie,masseya tez ma na zdjeciach z francji a medrki pisza durnoty i tyle .nie kazdy ma mechanika zeby ciagnik rozpolawiac,u francuza stanol to postawil i stoi pare lat widac na zdjeciach.beda dzwonic normalni to pewnie to zwiezie i sprzeda beda dzwonic debile to pewnie gosc oleje temat. mase ludzi tak robi.

ps to kwestji renowki z rewersem

Edytowane przez szmergiel
literowka

11 godzin temu, griga napisał:

A nie zastanawia Cie dlaczego wszystko u niego się tak świeci? Ceny ma mocno powyżej rynkowych choć na zdjęciach sprzęt wygląda super. Ja tam jednak wole zakurzone i brudne przynajmniej widać ze pracowało

Też u niego byłem, ceny ma bardzo mocno zawyżone na to co oferuje. Oglądałem paro letni opryskiwacz Lemkena  ponad 4 tyś l na zdjęciach ładny a w rzeczywistości bardzo pordzewiały, od razu do malowania, podobnie było z  rozsiewaczem Amazonką. 

13 godzin temu, sladan napisał:

Posiadam podobny, ok. 1200-1300 kg. Na tabliczce wagi nie ma, ale MF 6160 bez przednich obciążników podrywa :)

Dzięki za ifno, czwartą skibę odkręcę i i może by było ok bo mam tura. 

Trzy skibowego pługa nie opłaca mi się kupować bo w planach większy ciągnik a druga rzecz że za trzy skiby wołają tyle co za cztery albo i więcej.... 

2 godziny temu, damianbor napisał:

Już kilka takich renówek z awarią rewersu widziałem. Wiele krzyku i lamentu a w 98% okazywało się że złamał się wodzik w miejscu nawiercenia pod śróbkę blokującął widełki. Ot cała awaria. Ludzie nie ma czegoś czego nie da się naprawić. Ruskie w kosmos latają a wy lamentujecie nad rewersem do renaulta.

Ale tu nikt nie pisze że się nie da, tylko czy warto, dać 25 za traktor i do tego naprawa to może wyjść tyle że kupisz sprawnego i bez grzebania. A i ruskich na jedną rakietę co w kosmos leci zrzuca się 140milionow obywateli, a w przypadku traktora ani państwo ani sąsiad ci nie dołoży do naprawy 

• Like 2

1 godzinę temu, Fendt308lsa napisał:

Dzięki za ifno, czwartą skibę odkręcę i i może by było ok bo mam tura. 

Trzy skibowego pługa nie opłaca mi się kupować bo w planach większy ciągnik a druga rzecz że za trzy skiby wołają tyle co za cztery albo i więcej.... 

Z ceną racja. Ale z kolei znaleźć czwórkę w przyzwoitym stanie - to jest dość duże wyzwanie. Szczegolnie w tych modelach kvernelanda, który wstawiłeś - większość ma spawane wieże i obrotnice - zwróć na to uwagę przy oglądaniu. Zanim znalazłem swojego, wiele ulepów właśnie na tej wieży widziałem. Z kolei w Rabe Werk - większość wytłuczona na obrotnicy i to porządnie

szmergiel widzisz Ty jesteś handlarzem i masz inne podejście do tematu. Kto normalny zainteresuje się ciągnikiem, który jest za granicą? I co nawet jak ktoś się zainteresuje i na miejscu mu coś nie podpasuje to co wtedy? Znajomy handlarzyna ostatnio parę sztuk z Francji przywiózł głównie MFow to ładne kwiatki :D niektóre 60tki u nas po 40 latach użytkowania są w lepszym stanie niz te "sprowadzone". A i żeby nie było jakoś super mało za nie tam nie zapłacił, żeby nie było że jakiś zlomiarz.. Ogólnie mówił, że z Francji ciężko kupić nie zajezdzony ciągnik w normalnej cenie (nie licząc profitu dla handlarza).

9 godzin temu, damianbor napisał:

...Ludzie nie ma czegoś czego nie da się naprawić....

czy napewno ? mam moduły sterowania  silnikami od elektronarzędzi pozalewane żywicą i za *uja nie idzie rozebrać wydłubać rozpuścić by naprawić . jednorazówki za grube pieniądze bo 20% ceny narzędzia tylko że silniki jeszcze igła i szkoda wyrzucać 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez sintia
      Získání dokumentů EU, pasů, občanského průkazu, řidičského průkazu a lodního průkazu je s naší pomocí snadné. Nabízíme rychlou a efektivní službu, díky které získáte dokumenty, které potřebujete, během okamžiku. Kontaktujte nás https://continentaldocs.com/cs/
      Telegram: @ChooseAn
        E-mail: minskoert@gmail.com

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
    • Przez Nikkallo
      Co w obecnych czasach jest lepszą opcją? Najem długoterminowy auta czy jednak jego zakup? Mam obecnie dylemat, chcę kupić samochod. Mam 100 tysięcy gotówki (mam świadomość, ze przy obecnych cenach samochodów nie kupię niczego naprawdę konkretnego).
      Obawiam się, że już przy wyjeździe z salonu auto sporo straci na wartości. I po kilku latach eksploatacji będzie warte 50% tego co zapłaciłem.
      Jakieś opinie?
  • Dodaj nową pozycję...