Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ponizej 15 z tego co pamietam. Im mniej tym wiecej polowek bo on peka.

Jak wymlocisz suchy to sobie wez jego nasionko i stuknij mlotkie i zobaczysz jak strzela 😂

Edytowane przez kamil800
Opublikowano (edytowane)

A kosil ktos groch ze stolem do rzepaku? Bo to chyba jednak groch bedzie przed rzepakiem 😂 na okolo ma z 16% to teraz przy tych upalach 2 dni j bedzie pewnie szedl

Edytowane przez kamil800
Opublikowano
3 godziny temu, Mateuszlol11 napisał:

Groch wykoszony dobre 4 tony z h 

Groch Ostinato 

Super wynik, u mnie max 2 tony z hektara i chyba lopatowac będzie trzeba do mocno ciepły na przyczepie się wydaje.

Opublikowano
14 godzin temu, szwagier24 napisał:

Super wynik, u mnie max 2 tony z hektara i chyba lopatowac będzie trzeba do mocno ciepły na przyczepie się wydaje.

U mnie mial 15.4 wilgotnośći , jak jest groch za suchy to potem dużo połówek leci 

Opublikowano

Chce zrobić rafe do grochu zeby sypac ze zmijki na rafe po skosem by drobne smiecie odlatywaly, jakie wymiar otworow w blasze perfororwanej polecacie?

Myślałem o RV3-5 ale zastanawiam sie czy nie lepsza by byla blacha otwor fasolka 5x20, co myślicie?

A moze ma ktos z was na podajniku zbozowym zalozona taka blache na spodzie i chce sie podzielic informacja ?

Opublikowano (edytowane)

Zawieź to na petkus tak tylko się będziesz męczyć. Możesz ewentualnie jakimś młynkiem wialnią czy czymś przerobić. 

Mój groch na dniach idzie pod kosę 

20240710_102751.jpg

Edytowane przez pawel86lhr
Opublikowano (edytowane)

2,4ha 8,5t. + Jakies 400/500kg ktore zsypalem na nasienie

Susza w maju i upaly jednak go zalatwily. Upieklo go na pniu bo drobniutki. Na rownym polu wielki, ze nagarniacz na max w gore a pod gorke z 30cm miał. Takie wielkie kolo kilka arow sarny zjadly do golej ziemi. Tego jeszcze u siebie nie widzialem, zeby wypasly do 0 😂

W tamtym roku wygladal slabiej a blisko 5t bylo. Ale nie ma co bardzo narzekać, 1100zl/t przy takich nakladach to i tak dobrze i stanowisko pod rzepak eleganckie 

Suchy byl 13%

Edytowane przez kamil800
Opublikowano (edytowane)

A i jeden wjazd na robaka ale z konkretna dawka sie udal. Praktycznie nie szlo znalezc ziarka z dziurka. 

Tutaj musiały zjesc jak byl zielony i wypasly do 0. A teraz juz jakies dziki nawet zaczynaly cos konbinowac

Edytowane przez kamil800
Opublikowano

Nie ciesz się dziurki teraz nie widać , a siedzi w środku i wyjdzie póżniej, weż pod lampe i szkło powiększająće , to będziesz widział jak siedzi w grochu pod łupinką , raz siałem , to tak na skupie szukali, ale na szczęście wzieli ,

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez SpracowanyPraktyk
      Panowie chciałem poruszyć ważną kwestię. Wystawiałem na olx na sprzedaż Groch odmiany milwa. Ogłoszenie wyglądało tak:
      Witam. Mam na sprzedaż groch, odmiana Milwa. 

plenna odmiana pastewna, bardzo wczesna, wąsolistna
      rośliny o wysokości 75-80 cm o sztywnej łodydze

dorodny, gruby, niedosuszany 
      posiadam na sprzedaż około 8 ton
      zapraszam

z zastrzeżonego nr telefonu zaczęto do mnie dzwonić i automatyczna sekretarka klepała regułkę o działaniu na szkodę producenta. Następnie przychodziły prywatne wiadomości o naruszeniu prawa. Skończyło się tym, że olx zmoderował, czyli zakończył moje ogłoszenie pisząc:
      Zgłoszenie od producenta bądź jego przedstawiciela

Twoje ogłoszenie zostało usunięte, ponieważ otrzymaliśmy zgłoszenie od producenta bądź jego przedstawiciela, z którego wynika, że oferowany przez Ciebie produkt nie jest oryginalny, został przerobiony lub nie posiadasz praw do jego dalszej sprzedaży. Reagujemy także, gdy otrzymujemy zgłoszenia o innych naruszeniach praw własności przemysłowej lub naruszeniach praw autorskich.

Więcej o zakazanych przedmiotach w naszym serwisie dowiesz się tutaj: OLX.pl/zasady/#r10 . Prosimy o przestrzeganie zasad naszego Regulaminu.

Wystawiając rośliny pastewne nie złamałem regulaminu.  Nigdzie nie napisałem, że są to nasiona siewne. Okazuje się, że firmy nasienne ograniczają obrót materiałem paszowym. Wychodzi na to, że groch który uprawiałem i zebrałem z pola jest nielegalny, nie oryginalny i nie mam prawa do jego sprzedaży a miał być jako dodatek paszowy dla lokalnego rynku. Czy ktoś się z tym spotkał?
      Jak umieściłem temat w złym dziale to przepraszam.
    • Przez ZetorPower
      Witam doradzicie mi Pany jaki nowy  agregat kupic pod ten siewnik D9-30 super redlicowy taki żeby hydropak sie nie złamał tak jak w agro maszu, ma miec przedni  wał 2 albo 3 rzędy łap i tylny wał packer. dodam że mam aktywny do tego siewnika ale na wiosenne lekkie warunki przydał by sie bierny przegądałem internety i wiele agregatów ale żadnego nie widziałem na żywo na zdjęciu to każdy porządnie wygląda 
    • Przez Scoti
      Witam mam pytanie dotyczące agragatu agro lift TYP-AUS 2 z wałem packera 2.5m jakieś opinie o nim ewentualnie jakaś lepsza firma w podobnym przedziale cenowym ?
    • Przez Thorod
      Sprzedam Agregat uprawowo siewny Amazone d7 super s. Duza skrzynia, po wymianie łożysk na oryginalne Amazone, sciezki i znaczniki powschodowe, drobny wysiew. Agregat po wymianie przednich tulej, na hydropaku, który jest nieuzywany od nowosci. Wiecej na priv(zdj). stan bdb
      Cena 9900zl

• Przez karol2306
      Witam

Na sprzedaż agregat w/w. Wszelkie info w ogłoszeniu ew. pod tematem lub prv

Zapraszam
       https://www.olx.pl/oferta/agregat-uprawowo-siewny-2-5m-wal-packera-grano-CID757-IDtGmk9.html
  • Dodaj nową pozycję...
v