Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, maroko napisał(a):

Może ktoś wie jaka jest wysokość burt naczepy tzw. łódki?

Da radę załadować zboże Farmtrackiem 670 DT z ładowaczem Agromasz Ł-104?

675 było ładowane ale samochód stał w dole w silosie myślę że nie dasz radę trzeba na prawie 4m podnieść 

• Thanks 1
Opublikowano
21 godzin temu, konteno napisał(a):

jakby sie psuł to byłby chevrolet gruz a nie cruz

Ja na swego nie narzekam i daleko mu do gruza póki co.Jeszcze nigdy nie nawalił i zawsze do domu dojechał więc nie jest źle.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, marcinnowicki87 napisał(a):

Kurcze to ja 13 zakładałem i lekko weszły no ale jak mówisz ze 14 wchodzą też to sobie zmienię bo mam chyba 8 sztuk.

tylko R14C czyli od busa, bo mi w tym roku jedna 13 z cienkocienko 165/13 strzeliła przy wadze hederu 1,5t, ciągam na wózku heder z MF-a prawie 5m długości, on jest trochę solidniejszy niż z bajzona

u mnie R13 to wchodzą z oporami na felgę, aż trzeszczą, są ciut za ciasne

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
18 godzin temu, jahooo napisał(a):

tylko R14C czyli od busa, bo mi w tym roku jedna 13 z cienkocienko 165/13 strzeliła przy wadze hederu 1,5t, ciągam na wózku heder z MF-a prawie 5m długości, on jest trochę solidniejszy niż z bajzona

u mnie R13 to wchodzą z oporami na felgę, aż trzeszczą, są ciut za ciasne

W talerzowce famarolu jest chyba ten sam rozmiar to szlifowałem rant i wchodziła 

Opublikowano

Co lepsze do 335 świeca płomieniowa czy żarowa? Dodam że mój ciapek z chorwacji i nie ma miejsca w kolektorze na świece żarowe. Czyli jak coś to trzeba kolektor wymienić lub do płomieniówki dokupić wstawkę.

Opublikowano
Godzinę temu, izydor6280 napisał(a):

takie załóż i zapomnisz o problemach z oponami ;)

image.png

wiem, ale tanie nie są, a do wózka, który jest mi potrzebny z 10 dni w roku, szkoda takiejinwestycji, i tak mam plan go pomalować, na razie malowanie plus opony z busa muszą wystarczyć

Opublikowano
12 godzin temu, piotrp88 napisał(a):

12 godzin temu, piotrp88 napisał(a):

Na co zwrócić uwagę w tym zetorze? Dosyć długo stoi, cena raczej niska, wg sprzedającego wszystko ok

https://www.olx.pl/d/oferta/zetor-10540-z-turem-ladowaczem-CID757-ID131v9V.html

prosty mocny zwinny ciągnik 

mankament tej serii ciężko pali jak jest chłodno mimo świecie żarowych i grzałki w  bloku.

ciekawe czy ma z tyłu zaczepy bo nie ma zdjęcia z tyłu.

sprawdzić wiadomo wszystko silnik sprzęgła skrzynie podnośnik wom napędy itp. 

w tych modelach są 2 skrzynie: 3 biegowa z dwoma półbiegami I 4 biegowa z jednym polbiegiem i podobno do nich jest problem z częściami 

silnik lekko zmodyfikowany od starszych modeli 

widoczność dobra jak szczelna i wyciszona ogrinalnie kabina to można posłuchać radia lub rozmawiać przez telefon

tu jeszcze trzeba sprawdzić luzy na turze 

cena taka normalna ogólnie jest zastój na maszyny rolnicze

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v