Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, vat napisał:

Pany gdzie, jakiej marki kupujecie amortyzatory gazowe do drzwi/ szyb uchylnych ciągników. Oryginały w drzwiach wytrzymały 10 lat, a te nowe już po roku do wy...

...rzucenia

FA Krosno , dobre są 

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, jacus napisał:

Mam kolegę na szrocie

Też raz kupiłem że szrotu i lipa.

Skoro polecacie to dobiorę FA Krosno i zobaczymy

Opublikowano
1 godzinę temu, vat napisał:

Też raz kupiłem że szrotu i lipa.

Skoro polecacie to dobiorę FA Krosno i zobaczymy

Te z Krosna są naprawde dobre. Ja zamawiam głównie na allegro bo jest dużo taniej niż w sklepie- średnio o 50 %. Dobieram też sobie siłe, często biorę o większej ilości niutonów.

Opublikowano

Z tymi amorkami od samochodów to tak ostrożnie bo kiedyś założyliśmy jakieś mocniejsze i jak szyba była zamknięta to pewnej nocy siłowniki ją wypchnęły i zamieniła się w kupkę wiór 

Opublikowano
Dnia 20.05.2024 o 21:49, KlimekPL napisał:

Szukam poręcznego zestawu narzędzi w formie walizki bo wożę ze sobą dużo różnych narzedzi a w zwykłej skrzynce to upchane wszystko jak w cygańskim tobołku i żeby coś znaleźć to trzeba połowę wysypać, zwłaszcza jak szuka się konkretnego płaskiego klucza. Najważniejsza rzecz to komplet kluczy płasko-oczkowych od 6 do 32, oczywiście wystarczą popularne rozmiary w tym zakresie. Chodzi mi po głowie taka walizka jak na zdjęciu poniżej ale ma mało kluczy oraz niepotrzebny ten młoteczek który do niczego się nie nadaje a tylko miejsce zajmuje. A już w ogóle cudownie by było jakby komplet kluczy płasko-oczkowych byłby podwójny, bo to czesto się przydaje.

Używacie jakichś fajnych zestawów godnych polecenia? Potrzebuje czegoś co wrzucę do ciągnika i w razie potrzeby wyciągnę to co mi potrzebne bez przewalania wszystkiego tak jak w skrzynce

IMG_20240520_215029.jpg

Ja mam i używam taki zestaw i na razie wszystko ok

https://allegro.pl/oferta/zestaw-narzedziowy-kluczy-216-elementow-yt-38841-14202928846?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_workshop_car-acc-chem_pla_pmax_catch_all&ev_campaign_id=20986706545&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwjLGyBhCYARIsAPqTz1_VxUSwsrKO2s-0fVXCYafSWwpNNF40_dWCjEJq_3KN0no1zCE4gTkaAu_zEALw_wcB

Opublikowano

Te zestawy to nie na pole ,jak się rozsypią te śmiecie to kuwicy dostajesz zbierając je ,a się wpiep... wtakie miejsca że ciężko poodnajdywać . Potrzeba ci dwa 24 ,a całe towarzystwo rozpier..... się po oranicy i co byś dokręcił i już pojechal to sadzisz jaśniste bi ci dwóch z zestawu brakuje .

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, kizak napisał:

Te zestawy to nie na pole ,jak się rozsypią te śmiecie to kuwicy dostajesz zbierając je ,a się wpiep... wtakie miejsca że ciężko poodnajdywać . Potrzeba ci dwa 24 ,a całe towarzystwo rozpier..... się po oranicy i co byś dokręcił i już pojechal to sadzisz jaśniste bi ci dwóch z zestawu brakuje .

Dokładnie. Skrzynka narzędziowa z PRL-U i poukładane wszystko 

• Like 1
Opublikowano

o właśnie dokladnie tak, wszystkomna swoim miejscu i w zasięgu wzroku i ręki , a że wielkie i nieporęczne ,no cóż ,ale bierzesz i od razu robisz . skończyleś odkladasz ,dwie sekundy i cześc .

Opublikowano
12 minut temu, Navara1988 napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/john-deere-6195r-pneumatyka-2017rok-ciagnik-rolniczy-CID757-IDYR06b.html

Zna może ktoś tego handlarza? Obiecał wysłać VIN i cisza cały czas .  Może ktoś był u niego czy to jakiś cwaniaczek czy normalny gościu. Bo przez telefon to praktycznie nic nie wiedział na temat ciagnika co pytalem. Mam trochę daleko i niewiem co robić. 

Poczytaj sobie w poniższym wątku, niby chwalą, ale gość miał problemy z zastawem

Opublikowano
26 minut temu, Navara1988 napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/john-deere-6195r-pneumatyka-2017rok-ciagnik-rolniczy-CID757-IDYR06b.html

Zna może ktoś tego handlarza? Obiecał wysłać VIN i cisza cały czas .  Może ktoś był u niego czy to jakiś cwaniaczek czy normalny gościu. Bo przez telefon to praktycznie nic nie wiedział na temat ciagnika co pytalem. Mam trochę daleko i niewiem co robić. 

Już samo to co napisałeś skutecznie zniechęciło u mnie do jazdy na oględziny 

Opublikowano
39 minut temu, Navara1988 napisał:

Raz tam byłem.  Chodziłem po placu, praktycznie nie było z kim pogadać. Sprzęty na oko bardzo ładne. Poszedłem do biura to właściwie tylko krótkie zwięzĺe odpowiedzi .

Od kogoś dowiedziałem się że gość stał się nie ufny i nie wychodzi do klientów od czasu jak kiedyś go napadli, okradli i bardzo mocno pobili

Opublikowano

Hej. Rozglądam się za prasą. Mam warfame ale po 23 latach chce ją zmienić na inną. Znalazłem taką w okolicy. https://www.olx.pl/d/oferta/welger-rp-435-z-2008-roku-bardzo-dobry-stan-100-oryginal-CID757-IDZfSS3.html Możecie coś o niej powiedzieć. Generalnie szukam czegoś w tych pieniądzach tj. do 50tyś . Do 100 balotów rocznie i około 500 słomy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v