Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Też mam K5, tylko bez sterowania w lancy, bo to najbardziej awaryjny element tych myjek. Generalnie mam 5 czy 6 lat i jestem zadowolony, niejedną robote już zrobiła. Z wad - dla mnie ciut za krótki przewód do lancy, ale dłuższy można dorobić bez problemu.

Opublikowano

K5 pożyczałem od kolegi, myłem nią kostkę, betonowe płoty-sprawdziła się w tej pracy naprawdę fajnie

próbowałem też nią umyć auto-i tutaj lipa, uważam że lepiej jechać na myjnie samoobsługowe, wrzucić 10zł i umyć tam

Opublikowano
20 minut temu, bratrolnika napisał:

K5 pożyczałem od kolegi, myłem nią kostkę, betonowe płoty-sprawdziła się w tej pracy naprawdę fajnie

próbowałem też nią umyć auto-i tutaj lipa, uważam że lepiej jechać na myjnie samoobsługowe, wrzucić 10zł i umyć tam

to jest kwestia posiadanej lancy - ja mam trzy różne, a i tak myję gąbką i polewam z wężą spryskiwaczem do podlewania, wychodzi najlepiej, myjką tylko nadkola z błota i felgi jak bardzo zawalone

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, malaczarna napisał:

Chciałabym zakupić myjkę ciśnieniowa. Mycie kostki, rozrzutnika itp. jakiś konkretny model polecacie?

zadania sprecyzowane ale pewnie traktor i jakieś maszyny uprawowe i kosiarka dojdą jeszcze do listy mycia ,to ma być nówka cokolwiek czy używana markowa po serwisie 

, zapewne oczekiwane zasilanie 230V ,  budżet jeszcze mile widziany ale domyslam sie ze nie chodzi o solidny sprzęt na dekady tylko taki na 2-3  krotność gwarancji ,

tak czy siak ponad tysiąca dobrze byłoby wyłożyć jeśli mowa o nówce 

gdyby to był użytek domowy  (kostka i auto ) to faktycznie te plastikowe badziewia a silnikach szczotkowych mają rację bytu ale ze względu na czasochłonne i pracochłonne mycie rozrzutnika (nawet jesli jest to tylko mały polski to 2 x do roku pewnie byłby myty) to lepiej cos na silniku indukcyjnym i co najmniej aluminiowej pompie 

na pewno cos ponad 2-2,5kW musi to żreć z gniazdka żeby myło w twoich realiach , zwijak chyba zbędny o ile dobrze myślę 

kranzle 1050 to już za bogato pewnie , może jakiś lavor vertigo 26 lub inna marketowa budzetowa marka o zbliżonych parametrach i porównywalnej konstrukcji 

a to co polecał @Andpol radze darować chyba że największy model tej marki to troche posłuży bo podejrzewam że chińszczyzna konstrukcyjnie sprzedawana pod tą nazwą

i o filtrze wody zasilającej warto pamiętać 

Edytowane przez konteno
  • Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, bratrolnika napisał:

Bez gąbki czy szczotki auta nie umyjesz 

Ja zawsze myje Karcher plus szczotka/gąbka 

Ale kostkę umyłem Karcher plus szczotka 

https://allegro.pl/oferta/szczotka-obrotowa-karcher-t-racer-t-5-2-644-084-0-13564027969

Opublikowano
3 godziny temu, konteno napisał:

zadania sprecyzowane ale pewnie traktor i jakieś maszyny uprawowe i kosiarka dojdą jeszcze do listy mycia ,to ma być nówka cokolwiek czy używana markowa po serwisie 

, zapewne oczekiwane zasilanie 230V ,  budżet jeszcze mile widziany ale domyslam sie ze nie chodzi o solidny sprzęt na dekady tylko taki na 2-3  krotność gwarancji ,

gdyby to był użytek domowy  (kostka i auto ) to faktycznie te plastikowe badziewia a silnikach szczotkowych mają rację bytu ale ze względu na czasochłonne i pracochłonne mycie rozrzutnika (nawet jesli jest to tylko mały polski to 2 x do roku pewnie byłby myty) to lepiej cos na silniku indukcyjnym i co najmniej aluminiowej pompie 

na pewno cos ponad 2-2,5kW musi to żreć z gniazdka żeby myło w twoich realiach , zwijak chyba zbędny o ile dobrze myślę 

Ja szukam w budżecie 1000-1500zl

Co byś powiedział na to?

https://allegro.pl/oferta/myjka-cisnieniowa-170-bar-stalco-zestaw-karcher-pro-mocna-plyn-samossaca-15371735208

https://allegro.pl/oferta/myjka-cisnieniowa-stalco-pro-180-bar-zestaw-plyn-karcher-pompa-mosiezna-15323835591

Opublikowano
5 godzin temu, konteno napisał:

kranzle 1050 to już za bogato pewnie , może jakiś lavor vertigo 26 lub inna marketowa budzetowa marka o zbliżonych parametrach i porównywalnej konstrukcji 

a to co polecał @Andpol radze darować chyba że największy model tej marki to troche posłuży bo podejrzewam że chińszczyzna konstrukcyjnie sprzedawana pod tą nazwą

i o filtrze wody zasilającej warto pamiętać 

Ja mam Husqvarna ( tylko znaczek ) 160 bar 

W 2021 dałem 1600 zł nawet daje radę. Karcher k5 wcale nie jest wydajniejszy bo pracowałem też takim .

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, FarMaster napisał:

też dobre jak indukcja i ta alu głowica , choć jak sie skończy gwarancja to i tak do pompy trzeba zajrzeć i olej zmienić bo to nie dość że sie dociera po złożeniu i  sie miele wszystko w łożysku oporowym i krzywce a  większość kupi i  katuje aż zajeździ

problem może być tylko z częściami jak to chińczyk pod tą marką sprzedawany

Edytowane przez konteno
  • Like 1
Opublikowano

Temat mycia auta panowie żadna szczotka.

https://allegro.pl/oferta/adbl-caremitt-rekawica-z-mikrofibry-do-mycia-auta-14176406586

Coś takiego polecam do mycia na aliexpres można znaleźć tańsze zamienniki.

Polecam myć na dwa wiadra żeby w jednym wypłukiwać brud.

Kolejny aspekt pianownica można dokupić ułatwia temat wstępnego mycia bo rozmiękcza brud 

https://allegro.pl/oferta/pianownica-do-myjki-karcher-k2-k3-k4-k5-k6-k7-mosiezna-koncowka-techkar-1l-12462383284

Tylko mówię o takiej pianownicy a nie tym badziewie co dodają do myjek w zestawie.

A co do chemi i reszty to śmiało pytać trochę siedziałem w tym temacie 

Opublikowano

U mnie nic takiego nie występowało, dzień wcześniej pryskałem i było wszystko dobrze, na wieczór zalewam a tam z korka woda z olejem się wali. Ile tam musi być ciśnienia napompowane? i jaki olej do tej pompy?

Opublikowano

To jak woda z olejem ,to woda doszła na ,,korbowody'' zapewne . U mnie jak doszla ,to po rozebraniu tam gluto zajefajna rdza ,zamówiłem drugą i problem zniknął😉 ,no tam tylko że chyba lżejszy o te 1200 zl . Popatrz może ona tylko 700 zł kosztuje . Człek nie był w temacie to myslal że może tylko kilka typow pomp istnieje ,ale jak je pooglądał 🙆‍♀️

Opublikowano (edytowane)

Ja odkręciłem porządnym kluczem z łańcuszkiem do filtrów. Lekko nie było, ale poszło. U mnie przez mój błąd pękła głowica. Co ciekawe, to to do nowej głowicy nie pasowała ta pokrywka. I trzeba było cały zestaw brać. Tylko u mnie to pompa Tad lena chyba

Edytowane przez rafal4610
Opublikowano (edytowane)

Szukam poręcznego zestawu narzędzi w formie walizki bo wożę ze sobą dużo różnych narzedzi a w zwykłej skrzynce to upchane wszystko jak w cygańskim tobołku i żeby coś znaleźć to trzeba połowę wysypać, zwłaszcza jak szuka się konkretnego płaskiego klucza. Najważniejsza rzecz to komplet kluczy płasko-oczkowych od 6 do 32, oczywiście wystarczą popularne rozmiary w tym zakresie. Chodzi mi po głowie taka walizka jak na zdjęciu poniżej ale ma mało kluczy oraz niepotrzebny ten młoteczek który do niczego się nie nadaje a tylko miejsce zajmuje. A już w ogóle cudownie by było jakby komplet kluczy płasko-oczkowych byłby podwójny, bo to czesto się przydaje.

Używacie jakichś fajnych zestawów godnych polecenia? Potrzebuje czegoś co wrzucę do ciągnika i w razie potrzeby wyciągnę to co mi potrzebne bez przewalania wszystkiego tak jak w skrzynce

IMG_20240520_215029.jpg

Edytowane przez KlimekPL
Opublikowano

Pany gdzie, jakiej marki kupujecie amortyzatory gazowe do drzwi/ szyb uchylnych ciągników. Oryginały w drzwiach wytrzymały 10 lat, a te nowe już po roku do wy...

...rzucenia

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v