Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 godzin temu, jacor73 napisał:

Też takie miałem, pierwszy raz ucieka powietrze, klejenie, drugi raz uciekać zaczęło w sobotę, brak możliwości kupienia dętki to kolejne klejenie, za trzecim razem włożona dętka i podjęta decyzja o zakupie nowych. Nie mogę sobie pozwolić na marnowanie cennego czasu i zabawę w klejenia opon albo wkładanie łat. Jedno klejenie 200, dętka powyżej 300 do tego zmarnowany czas, dziękuję, to nie dla mnie.

Na dętce mogą spokojnie pochodzić lata jeszcze. 

Opublikowano
Dnia 9.04.2024 o 22:00, MF675ursus napisał:

jak za słaby podnośnik to opuszczasz na polu 

Dnia 16.04.2024 o 07:19, jasiuhonda napisał:

potrzebuje do gospodarstwa, ale dosc czesto dlubie w warsztacie i troche w drewnie. stolowa mam fajna sprawa ale czasami potrzebna zwykla. Chce kupic cos konkretnego zeby wytrzymalo jakis czas

do betonu tez ? udar potrzebny ? może czołgową 

https://emast.pl/rebir-wiertarka-bez-udaru-2000w-wolnoobrotowa-ie-1206er

Opublikowano
2 godziny temu, Leszy napisał:

Na dętce mogą spokojnie pochodzić lata jeszcze. 

Tak jasne, w drugim była dętka i też pszeszczypało. Ile klocków, tyle pęknięć, na obydwu oponach pęknięcia tylko z jednej strony, jakaś wada fabryczna mitasów

Opublikowano
konteno napisał:

Dnia 9.04.2024 o 22:00, MF675ursus napisał:

jak za słaby podnośnik to opuszczasz na polu 

Dnia 16.04.2024 o 07:19, jasiuhonda napisał:

potrzebuje do gospodarstwa, ale dosc czesto dlubie w warsztacie i troche w drewnie. stolowa mam fajna sprawa ale czasami potrzebna zwykla. Chce kupic cos konkretnego zeby wytrzymalo jakis czas

do betonu tez ? udar potrzebny ? może czołgową 

https://emast.pl/rebir-wiertarka-bez-udaru-2000w-wolnoobrotowa-ie-1206er

kupilem z lidla ta czarna wkretarke. mam baterie wiec samo body nie wychodzi drogo... troche sie pobawilem nia i powiem szczerzę ze daje rady praktycznie tak samo jak te na kabel z marketu marki einhell ,riobi itp.

Opublikowano
2 godziny temu, jacor73 napisał:

Tak jasne, w drugim była dętka i też pszeszczypało. Ile klocków, tyle pęknięć, na obydwu oponach pęknięcia tylko z jednej strony, jakaś wada fabryczna mitasów

18 minut temu, Leszy napisał:

W Forterrze mam to założone. Kilka razy w roku muszę dopompować. 😑

Zetora z początku lat 2000 miały te chujowe mitasy montowane fabrycznie. Kupiłem ze 3 lata temu takie 2 szt używane. Tylko że 2 opony od dwóch sprzedawców. Jedna ta starsza, z mniejszym bieżnikiem jest dobra u dziś ja sprzedałem na wulkanizacji za 300 zł ,a druga niby nowsza z lepszym buerznikiem miała jak się teraz okazało 8 pęknięć , a 2 były widoczne do kąd była założona. Może chodziła kiedy na za małym ciśnieniu???

Opublikowano
jacor73 napisał:

59 minut temu, robi57362 napisał:

mam na ciagniku z 5x takimi pęknięciami i nadal jakoś chodzą, szkoda mi ich bo bierznik jeszcze przyzwoity

Też takie miałem, pierwszy raz ucieka powietrze, klejenie, drugi raz uciekać zaczęło w sobotę, brak możliwości kupienia dętki to kolejne klejenie, za trzecim razem włożona dętka i podjęta decyzja o zakupie nowych. Nie mogę sobie pozwolić na marnowanie cennego czasu i zabawę w klejenia opon albo wkładanie łat. Jedno klejenie 200, dętka powyżej 300 do tego zmarnowany czas, dziękuję, to nie dla mnie.

mi narazie raz przecięło dętkę, ale naprawa max dwie godziny i wsztstko we własnym zakresie, lata na detke niech będzie 5 zl, lata na opone zbrojona duża 15 zl i to caly koszt

Opublikowano
13 godzin temu, ZetorMisio napisał:

Zetora z początku lat 2000 miały te chujowe mitasy montowane fabrycznie. Kupiłem ze 3 lata temu takie 2 szt używane. Tylko że 2 opony od dwóch sprzedawców. Jedna ta starsza, z mniejszym bieżnikiem jest dobra u dziś ja sprzedałem na wulkanizacji za 300 zł ,a druga niby nowsza z lepszym buerznikiem miała jak się teraz okazało 8 pęknięć , a 2 były widoczne do kąd była założona. Może chodziła kiedy na za małym ciśnieniu???

Moje były z 2008 bieżnik praktycznie nie ruszony a spękania przy każdym klocku. Czarę goryczy przelało, kiedy w ciągu 3 miesięcy musiałem 3x na wulkanizację jechać, oczywiście sobota południe i nie ma gdzie koła zrobić. W moich ewidentnie była wada fabryczna, na obydwu pęknięcia z jednej strony, lewe koło od wewnętrznej strony, prawe od zewnętrznej. Po 12 latach obydwie opony były już klejone.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v