Skocz do zawartości
  • 0

Ceny pszenicy 2023

Pytanie

Opublikowano

Jakie będą ceny pszenicy w 2023 roku?

każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2022 przyniósł wybuch wojny i tym samym wywindował ceny pszenicy do niespotykanych dotąd poziomów. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  

Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 

zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Like 3
  • Thanks 1

29715 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
8 minut temu, pawelek98 napisał:

na razie łunia chce zarządzać polskimi lasami

co to się wyrabia

tu chyba naprawdę trzeba wojny żeby tych pedałów i resztę poje..... fanatyków ekologii nastawić na dobre tory

Wojna zmniejszy tylko ilość "bydła " a sprawcy jej będą talej ciemiężyć ludzi. Bez buntu i wytraty tych elit będzie tylko gorzej wspomnisz moje słowa. 

Chciałem kupić las znalazłem ogłoszenie okazało się że jest sprzedany już a kupił go gość z Warszawy który skupuje u mnie lasy, mieszka w wawie a firmę ma w Biłgoraju. 

• 0
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Damianek20 napisał:

Jebać całą unie i trzeba uciekać, stany chcą zakazać produkcji elektryków po 35 roku , wszyscy w koło wyjebane tylko w Europie pozwalają sobie ludzie na to

kalifornia juz chyba zakazała a zakazać elektryków  a kalifornia zakazała spalinowych  .https://www.auto-swiat.pl/ev/wiadomosci/uszkodzil-nowego-elektryka-na-remontowanej-drodze-koszty-naprawy-byly-przerazajace/yrc3yr5

Edytowane przez jarecki
  • 0
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Ma kasę to kupuje. Nic w tym dziwnego

Piorą biznesmeni kasę lewa i inwestują w ziemię lasy nieruchomości. O to chodzi żeby 1 procent ludzi miał w rękach 99 procent wszystkiego. 

• Like 1
  • 0
Opublikowano
7 minut temu, Damianek20 napisał:

Wojna zmniejszy tylko ilość "bydła " a sprawcy jej będą talej ciemiężyć ludzi. Bez buntu i wytraty tych elit będzie tylko gorzej wspomnisz moje słowa. 

Chciałem kupić las znalazłem ogłoszenie okazało się że jest sprzedany już a kupił go gość z Warszawy który skupuje u mnie lasy, mieszka w wawie a firmę ma w Biłgoraju. 

Jaka cena za 1 ha lasu teraz?

• 0
Opublikowano

Przede wszystkim nie wolno się wyzbywać pieniądza w papierze. 

Obecny rząd już wprowadził obowiązek transakcji powyżej 20 tys zł  przelewem . Więc tak samo dąży do tego co PO czy 50 tylko mniejszymi kroczkami żeby się lepiej napaść

• 0
Opublikowano
3 minuty temu, Damianek20 napisał:

Piorą biznesmeni kasę lewa i inwestują w ziemię lasy nieruchomości. O to chodzi żeby 1 procent ludzi miał w rękach 99 procent wszystkiego. 

Jak piorą kasę to zgłoś to odpowiednim organom. 

• 0
Opublikowano
3 godziny temu, Damianek20 napisał:

Ale z tego kawałka nie żyją i nie wiadomo co im strzeli do głowy. A jak długo będzie trwać ? Rozumiem że to blokada przejść ?

Byłem w Hrubieszowie i w Chełmie i nikt mandatu nie dostał, jeden z policjantów nawet podpowiadał jak zaostrzyć protest , protesty na  02,02,23 są zgłoszone na 24 godzin ale to tylko zależy od rolników  ( pogody  ) czy zechcą tyle siedzieć  , podejrzewam  że nie zechcą ludziom   ( kierowcom  ) utrudniać życia i skończą 18 - 19 

• Like 1
  • 0
Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Gdzie napisałem że 1,5 tony sam z palca .

Od roku 2024 to nie jedno gospodarstwo zniknie co teraz tak ochoczo inwestowało .Co tylko z roli się utrzymuje .

nie jeden siedzi z kartką i ołówkiem i liczy czy , czy starczy .

Pszenica 1200 zł .

Co maja nawet po 30 ha i same uprawy zbożowe to już kwiczą i tak jeszcze 2 lata i plajta .

W sumie mam nie wiele więcej, ale jak coś to niech się zgłaszają, chętnie zaopiekuję się ziemią 😂

• Like 2
  • 0
Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Jak piorą kasę to zgłoś to odpowiednim organom. 

Wygrasz z cwaniakami którzy siedzą przy korycie mają układy , spróbuj .

3 minuty temu, Wicherek napisał:

Byłem w Hrubieszowie i w Chełmie i nikt mandatu nie dostał, jeden z policjantów nawet podpowiadał jak zaostrzyć protest , protesty na  02,02,23 są zgłoszone na 24 godzin ale to tylko zależy od rolników  ( pogody  ) czy zechcą tyle siedzieć  , podejrzewam  że nie zechcą ludziom   ( kierowcom  ) utrudniać życia i skończą 18 - 19 

To w sumie nic nie da, wagony idą na potęgę jest tego coraz więcej.

• 0
Opublikowano
49 minut temu, marks50 napisał:

https://www.kowr.gov.pl/wiedza/projekty-innowacyjne/teledetekcja/system-satelitarnego-monitorowania-upraw-rolnych przecież to jest oficjalne razem będzie to sprzęgniete  z aplikacja do samokontroli , będziemy popylać po polach na wysłane współrzędne i sie kontrolowac . W Grecji to już dawno  z satelity kontrolowano gaje oliwne więc pomysłowi grecy wkopywali plastikowe drzewka na sztukę .Limity na CO2 już są wdrażane we francji zajkładaja po 2 tony CO2 na osobę , niemcy w projektach zakładają po 3 tony . To ze będziesz miał płacone za przyorywanie słomy tkze jest ofijalna wiadomością .Oczywiście nie wierzę że co kolwiek z tych żeczy ma sens czy potrzebę ale to będzie wprowadzone . Żadne wprowadzenie limitów CO2 w niczym nie pomoże ale dzięki temu da się kontrolować ludzi , Rząd w tamtym roku w grudniu już przeznaczył bodajże 156 mln na samo założenie firmy która ma sie zająć tym projektem a miliardy ma przeznaczać w poprzednich latach .

Ja się tym nie przejmuje jescze im  zarcia zbraknie , a jak nie to się odłogiem  zostawi  i dopłaty weżmie i bedzie żyło bezstresowo, będe miał ochote to jako kurier troche pojeżdże

2 godziny temu, galan99 napisał:

Gdzie napisałem że 1,5 tony sam z palca .

Od roku 2024 to nie jedno gospodarstwo zniknie co teraz tak ochoczo inwestowało .Co tylko z roli się utrzymuje .

nie jeden siedzi z kartką i ołówkiem i liczy czy , czy starczy .

Pszenica 1200 zł .

Co maja nawet po 30 ha i same uprawy zbożowe to już kwiczą i tak jeszcze 2 lata i plajta .

Jakoś ich nie widze, 

• 0
Opublikowano
11 minut temu, Damianek20 napisał:

Przede wszystkim nie wolno się wyzbywać pieniądza w papierze. 

Obecny rząd już wprowadził obowiązek transakcji powyżej 20 tys zł  przelewem . Więc tak samo dąży do tego co PO czy 50 tylko mniejszymi kroczkami żeby się lepiej napaść

Co Ty opowiadasz? Robiłem ostatnio notariusza i kwota powyżej 100tys bez problemu gotówką płatność. 

• Like 1
  • Thanks 1
  • 0
Opublikowano
5 minut temu, Damianek20 napisał:

Wygrasz z cwaniakami którzy siedzą przy korycie mają układy , spróbuj .

To w sumie nic nie da, wagony idą na potęgę jest tego coraz więcej.

Taaa, wszędzie cwaniacy mafia i układy. A może to ty gamoń jesteś i nie nadążasz za bystrzejszymi.

• 0
Opublikowano
15 minut temu, Damianek20 napisał:

Nie piorą (może i ktoś tam pierze) ale lokują pieniądze, bo one w szalonym tempie tracą na wartości. 

• Like 2
  • 0
Opublikowano
33 minuty temu, pawelek98 napisał:

na razie łunia chce zarządzać polskimi lasami

co to się wyrabia

tu chyba naprawdę trzeba wojny żeby tych pedałów i resztę poje..... fanatyków ekologii nastawić na dobre tory

Uciekną gdzie będzie bezpiecznie a my będziemy ginąć. Pszenżyto 900 pszenica 1200-1250 netto

• 0
Opublikowano
3 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Co Ty opowiadasz? Robiłem ostatnio notariusza i kwota powyżej 100tys bez problemu gotówką płatność. 

Przy fakturach są jakieś ograniczenia. Chociaż i tak każdy woli przelew robić. 

• Thanks 1
  • 0
Opublikowano
4 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Tak ogłosili w ubiegłym roku w radiu , firma 7 tys a indywidualny 20 tys. I był wtedy szum że to większą kontrola na ludziach. Chyba że chodzi o faktury . 

5 minut temu, Ulman napisał:

Taaa, wszędzie cwaniacy mafia i układy. A może to ty gamoń jesteś i nie nadążasz za bystrzejszymi.

Może i tak, bo żyje uczciwie i nie mam sumienia wykorzystać innego. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez XTRO
      Witamy nowy rok w nowym temacie.
    • Przez dominikl95
      witam czy można sprzedawać legalnie nadwyżki warzyw z własnego ogródka? Aby nie mieć problemów z urzędem skarbowym
    • Przez Wiesiorolnik
      Wszyscy obserwujemy ceny pszenicy szczególnie w tym roku. Podzielcie się nimi tutaj. 
      Okolice Chełma 700 - 730 brutto
    • Przez yacenty
      test
    • Przez aaimk
      Jakie będą ceny pszenicy w 2024 roku?
      każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2023 w głównej mierze opierał się na spadkach cen ziarna. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  
      Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 
      zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v