Skocz do zawartości
  • 0

Ceny pszenicy 2023

Pytanie

Opublikowano

Jakie będą ceny pszenicy w 2023 roku?

każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2022 przyniósł wybuch wojny i tym samym wywindował ceny pszenicy do niespotykanych dotąd poziomów. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  

Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 

zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Like 3
  • Thanks 1

29715 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, LonelySoul napisał:

Zwierzęta miały zdychać a też jakoś cicho ..  

Uważasz że duże firmy mogą sobie pozwolić na taki rozgłos?

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 2
  • 0
Opublikowano
LonelySoul napisał:

Czy ktoś posiada jakikolwiek dokument potwierdzający zła jakość tej pszenicy z Ukrainy ? Pytam serio bo widzę że non stop jest narzekanie na jakość ,agrounia jakieś próbki pobierała a wyników jak nie widziałem tak nie widzę.  Zwierzęta miały zdychać a też jakoś cicho ..  

Było kiedyś że 10. Krotnie przekroczone wskaźniki mykotoksyn

• 0
Opublikowano
1 godzinę temu, LonelySoul napisał:

Czy ktoś posiada jakikolwiek dokument potwierdzający zła jakość tej pszenicy z Ukrainy ? Pytam serio bo widzę że non stop jest narzekanie na jakość ,agrounia jakieś próbki pobierała a wyników jak nie widziałem tak nie widzę.  Zwierzęta miały zdychać a też jakoś cicho ..  

Wiem że pobrano próby pszenicy z tego tira co wpadł do rowu na objeździe Chełma , dano to do IHARSU , jak będą wyniki na DONY  itp to mają to ogłosić   ( Zamojskie Towarzystwo Rolnicze ) na chwilę obecną wiadomo że liczba opadania 115 i bardzo słabe białko, mniej jak 10

• 0
Opublikowano
47 minut temu, jahooo napisał:

Skąd dzwonią, z jakich rejonów ?? Czyżby jednak pod ministrem Kowalczykiem palił się stołek ?

Stołek się pali bo rolnicy nie odpuszczają i zapowiadają nowe , ostrzejsze protesty 

• Like 7
  • 0
Opublikowano

tak tak, opowiadajcie im jak to stoicie ze zbożem i magazyny pełne, to zaś powiedzą że ceny nie ma, bo w Polsce zboża pełno, bo rolnicy trzymali nie sprzedawali jesienią z pazerności i nie ma powodów do podwyżek, bo towaru przecież w bród

• 0
Opublikowano (edytowane)

Weryfikują gdzie była faktyczna susza, wniosków wiecej złożonych  było  jak rolników  a magazyny pełne ze zbożami mają 🙆‍♂️ jeszcze każą niektórym susiowe zwracać to będą jajca. 

Edytowane przez GRZES1545
  • 0
Opublikowano
37 minut temu, Korbol napisał:

tak tak, opowiadajcie im jak to stoicie ze zbożem i magazyny pełne, to zaś powiedzą że ceny nie ma, bo w Polsce zboża pełno, bo rolnicy trzymali nie sprzedawali jesienią z pazerności i nie ma powodów do podwyżek, bo towaru przecież w bród

Nie powiedzcie im ze zboże sprzedane elegancko i nie ma problemu a wyniki ankiety jak jest cudownie zobaczycie w wiadomościach ... co za bzdura żeby opowiadać ze nie ma problemu ze zbytem

• Like 4
  • 0
Opublikowano

Ja tam powiedziałem prawdę czyli że 100t rzepaku i 300t pszenicy na magazynie, skupy zasypane, problem ze sprzedażą (tylko awizacja) i że minister rolnictwa mnie okłamał.

• Like 8
  • Thanks 1
  • 0
Opublikowano
Dnia 23.01.2023 o 07:59, tmk1974 napisał:

Ta, są ludzie zaślepieni i są oświeceni.  Najbardziej, to ci oświeceni przez TVN. Ostatnio też chciałem się oświecić oglądając TVN. Wszędzie bębnią, wielka afera w Unii, że co najmniej 60 europosłów udupionych za branie łapówek, a w TVN cisza. Rozumiem, są ważniejsze rzeczy - nowe trendy lgbt, czy może kto wczoraj pokrył wieniawę.  Chyba to oświecanie to jednak nie dla mnie.....😃

Jpdl, 21 wiek a Ci oglądają tv aby dowiedzieć się informacji, nie bez powodu macie jaka macie sytuacje w rolnictwie

• Thanks 1
  • 0
Opublikowano

Dzwoni pani  z pytaniem o problem ze sprzedażą zboża.  Mówię że nie mam problemu bo już sprzedałem. I że było trochę problemu i trzeba było odczekać swoje. Babka mówi że jak już nie ma problemu to dziękuję o nie ma więcej pytań... 🤐

• Haha 1
  • 0
Opublikowano
3 minuty temu, kat napisał:

Dzwoni pani  z pytaniem o problem ze sprzedażą zboża.  Mówię że nie mam problemu bo już sprzedałem. I że było trochę problemu i trzeba było odczekać swoje. Babka mówi że jak już nie ma problemu to dziękuję o nie ma więcej pytań... 🤐

To miłe ze powiedziałeś prawdę jak na spowiedzi  😉 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez XTRO
      Witamy nowy rok w nowym temacie.
    • Przez dominikl95
      witam czy można sprzedawać legalnie nadwyżki warzyw z własnego ogródka? Aby nie mieć problemów z urzędem skarbowym
    • Przez Wiesiorolnik
      Wszyscy obserwujemy ceny pszenicy szczególnie w tym roku. Podzielcie się nimi tutaj. 
      Okolice Chełma 700 - 730 brutto
    • Przez yacenty
      test
    • Przez aaimk
      Jakie będą ceny pszenicy w 2024 roku?
      każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2023 w głównej mierze opierał się na spadkach cen ziarna. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  
      Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 
      zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v