Skocz do zawartości
  • 0

Ceny pszenicy 2023

Pytanie

Opublikowano

Jakie będą ceny pszenicy w 2023 roku?

każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2022 przyniósł wybuch wojny i tym samym wywindował ceny pszenicy do niespotykanych dotąd poziomów. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  

Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 

zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Like 3
  • Thanks 1

29715 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Ten pan już był.. Może nawet mniejszy szkudnik jak henio , którego zasługi jeszcze długi czas zapamiętają... Arcy łotry, rolnictwo przez nich leży tu nie ma dwóch zdań.. działania na szkodę polskiego rolnika , zamach na zdrowie polskiego konsumenta , zamach na jakość polskiej żywności. To jest chore i dla mnie nie do pomyślenia  jakimi pokroju ludźmi są ci którzy zasiadają w rządzie.. Okradli nas , oszukali, otruli,  Brak słów...

• Like 3
  • Thanks 1
  • 0
Opublikowano (edytowane)

Nasi źle robią. Zamiast pisać prośbę o pomoc, trza było wysmarować kwit że w związku z wykorzystaniem w pełni  możliwości przeładunkowych i magazynowych w polskich portach informujemy iż od dnia 15,04,2023 każda ciężarówka przekraczająca granicę automatycznie zostanie przekierowana na port w Roterdamie, albo Hamburgu. Jednocześnie informujemy, że na terenie Polski transporty zostana objęte nadzorem elektronicznym, zaś po opuszczeniu terenu naszego kraju dalszy nadzór w gestii krajów sąsiadujących. Strona Polska oczekuje potwierdzenia odbioru w którymś z wymienionych portów i nie przewiduje zwrotu przesyłki do nadawcy. W przypadku braku współpracy wstrzymane zostanie wpuszczanie transportów ze zbożem, do czasu zbudowania systemu kontroli w krajach sąsiadujących. Z poważaniem Rząd RP i pocałujta w d. pę wójta.🤣

Edytowane przez mirro
  • Like 2
  • Thanks 5
  • 0
Opublikowano
1 godzinę temu, Michał88 napisał:

Wg mnie to możemy sobie blokować warszawę, ale zablokowanie przejść z ukrainą da to co potrzebujemy. Zablokowanie przejść będzie widoczne w całej europie i zboże przy okazji nie będzie wjeżdźać.

Dokładnie. Skoro polski nierząd nic nie może, unia nie może to zróbmy to sami. Możemy połączyć siły z transportowcami. 

• Like 1
  • Thanks 1
  • 0
Opublikowano
12 minut temu, mirro napisał:

Nasi źle robią. Zamiast pisać prośbę o pomoc, trza było wysmarować kwit że w związku z wykorzystaniem w pełni  możliwości przeładunkowych i magazynowych w polskich portach informujemy iż od dnia 15,04,2023 każda ciężarówka przekraczająca granicę automatycznie zostanie przekierowana na port w Roterdamie, albo Hamburgu. Jednocześnie informujemy, że na terenie Polski transporty zostana objęte nadzorem elektronicznym, zaś po opuszczeniu terenu naszego kraju dalszy nadzór w gestii krajów sąsiadujących. Strona Polska oczekuje potwierdzenia odbioru w którymś z wymienionych portów i nie przewiduje zwrotu przesyłki do nadawcy. W przypadku braku współpracy wstrzymane zostanie wpuszczanie transportów ze zbożem, do czasu zbudowania systemu kontroli w krajach sąsiadujących. Z poważaniem Rząd RP i pocałujta w d. pę wójta.🤣

BRAWO pomysł zacny ale żeby tak zrobić trzeba mieć jaja a jak wiemy nasi miłościwie (tfuuu) panujący to skamlący kundle albo przekupione k.....w Dało się ten problem ogarnąć ale po co trzeba by łbem ruszyć a oni mieli wyj....ne na wszystko

• Like 3
  • 0
Opublikowano

Sama oszukana wieś niczego nie załatwi  ! Kołodźiejczak płynnie , dużo mówi i dobrze mówi , ja dzisiaj mogę nawet zawrzeć pakt z diabłem byle tylko załatwić sprawę   !

Nikt nikomu nie każe na Agrounię głosować   !

• Like 7
  • 0
Opublikowano
2 godziny temu, Damianek20 napisał:

Ja już wam mówiłem co jedynie może pomóc zachowanie jak we Francji, warszawa blokada sejmu Belwederu i chałup posłów piętnowanie ich za działanie na niekorzyść polski. 

Ale czy ci którzy ich wybrali też nie działali na szkodę Polski? masz wyszukaj sobie swoją gminę i zobacz jak tam poparcie dla PiSu, partii która kiedyś była przeciw wszelkiej pomocy dla polskiego rolnictwa, tyle, że z takim podejściem nie było szans na władze.

https://europapnews.pap.pl/szczegolowe-wyniki-wyborow-w-kazdej-gminie

• 0
Opublikowano

Właśnie oglądałem i jestem w szoku. Wszyscy zadowoleni, uśmiechnięci, klaskający. I "prezydent" , który kazał nam, głupim chłopom zobaczyć wykres cen pszenicy: przecież w tamtym roku był pik i teraz cena jest dobra, nawet bardzo dobra. Ty niewdzięczny chłopie jeszcze masz pretensje, jak możesz?! Powinieneś dziękować a nie pluć!

Przepraszam, że na tego pana głosowałem, przepraszam, że głosowałem na PIS. Ja i moja rodzina. NIGDY więcej PIS !!!

"... a dobro Ojczyzny oraz pomyślność obywateli będą dla mnie zawsze najwyższym nakazem."

Jak oni mogą jeszcze tak mówić przed wszystkimi ?!

• Like 7
  • 0
Opublikowano (edytowane)

Nie pozostaje nam już nic tylko protesty w całym kraju. Blokować ją za św.  pamięci Lepera. Blokowałem wtedy to zablokujemy granice a jak będzie trzeba to Polskę. Społeczeństwo już wie o co chodzi i nas popiera. Problem stał się medialny i teraz trzeba być stanowczym i nie odpuszczać ani na moment. To jest nasze być albo nie być.

Edytowane przez szzone
  • Like 2
  • Thanks 5
  • 0
Opublikowano

Mam dobrą radę dla drobiarzy    !   Pismami to sobie możecie du..pę podetrzeć  ! tu trzeba razem z rolnikami jechać granicę  blokować  , na Heńka żadne pisma nie działały  , najskuteczniejsze było   " spi...aj  dziadu i okrągłe  małe jajeczka   !

• Like 7
  • 0
Opublikowano

Nie widzę aktywności Marksa  , pewnie został zawieszony do przewodniej niedzieli , tez się tego obawiam 

2 minuty temu, GABBER85 napisał:

@Wicherek ale Ty jedziesz po wszystkich draniach 😅👍

A co nam pozostało  ?

5 minut temu, tomek1974 napisał:

Ja Was pocieszę , ci panowie z pasata  wykonują swoja pracę ale na pis nie będą głosować    !

• Like 1
  • 0
Opublikowano
18 minut temu, Wicherek napisał:

Nie widzę aktywności Marksa  , pewnie został zawieszony do przewodniej niedzieli , tez się tego obawiam 

A co nam pozostało  ?

Ja Was pocieszę , ci panowie z pasata  wykonują swoja pracę ale na pis nie będą głosować    !

staraj się pisać w tematach polityka , czy pogoda... tu łatwiej o bana, bo jednak temat cen, nie polityki... sam urlop spory tu miałem.

• 0
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, mirro napisał:

Węgrzy to przerabiali, tydzień czasu zajeło Unii przywrócenie ich do szeregu, u nas niektóre firmy za magazynowanie przytuliły dużą kasę [100000 t X 150 zł t],  niejedną firmę uchroniło to od problemów finansowych

Edytowane przez ws71
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez XTRO
      Witamy nowy rok w nowym temacie.
    • Przez dominikl95
      witam czy można sprzedawać legalnie nadwyżki warzyw z własnego ogródka? Aby nie mieć problemów z urzędem skarbowym
    • Przez Wiesiorolnik
      Wszyscy obserwujemy ceny pszenicy szczególnie w tym roku. Podzielcie się nimi tutaj. 
      Okolice Chełma 700 - 730 brutto
    • Przez yacenty
      test
    • Przez aaimk
      Jakie będą ceny pszenicy w 2024 roku?
      każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2023 w głównej mierze opierał się na spadkach cen ziarna. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  
      Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 
      zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v