Skocz do zawartości
  • 0

Ceny pszenicy 2023

Pytanie

Opublikowano

Jakie będą ceny pszenicy w 2023 roku?

każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2022 przyniósł wybuch wojny i tym samym wywindował ceny pszenicy do niespotykanych dotąd poziomów. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  

Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 

zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Like 3
  • Thanks 1

29715 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
11 minut temu, marek1977 napisał:

Rozkruszek jest zawsze, żeby nie wiem co robił.

Być może ale jak sprzedaje w styczniu i lutym to nigdy jeszcze nie gazowałem, może wtedy jest uspiony

• 0
Opublikowano
10 godzin temu, Korbol napisał:

Wielkopolska centrum, z 3 handlarzy 2 przestało skupować, trzeci płaci 1180 za paszówkę, jak parametry na chlebową to więcej

Masz na myśli Agri Plus ? Kto nie bierze ?

• 0
Opublikowano (edytowane)

Koledzy nie wiem o którym oddziale Agri Plus mówicie. W Małym Czarnym jak 10 zdechłych robaków na 1 kg wyjdzie to powrót do domu. 

A ponadto mają miernik na gaz ph3 i jak piszczy to też powrót do domu. Pamiętajcie że gaz nie ma zapachu. To co śmierdzi to dodatek który pełni funkcję ostrzegawcze.

Podobnie jest teraz w porcie albo innych nowoczesnych mieszalniach. Z doświadczenia wiem że robaka łatwo zatruć ale o wiele trudniej odgazowac 

Edytowane przez Zyga1985
  • 0
Opublikowano (edytowane)

Widzę że niektórzy nie dbają o własne zdrowie przy gazowaniu

Ja zbijam temperature po żniwach i jest OK , ale przed żniwami cały obiekt gazowany, suszarnia silosy  , kubełek

Edytowane przez miwigos
  • 0
Opublikowano

Ja też dmuchałem zboże i gazowałem zbiorniki a mimo tego są

• 0
Opublikowano

Tabletki czy peletki zgodnie z prawem może kupić użytkownik profesjonalny - czyli posiadający przeszkolenie z zakresu stosowania śor lub z stosowania środków metodą fumigacji. Zastosować te środki mogą osoby które ukończyły szkolenie z zakresu fumigacji. Przy stosowaniu trzeba uważać po można się nieźle zaciągnąć i ... zakończyć swą rolniczą karierę.

Z firm sprzedających te środki dane z fakturami trafiają do PIORiNu i potem jest kontrolowane kto kupił i czy mógł je nabyć zgodnie z prawem, kto zastosował, na co, w jakiej dawce, czy zabezpieczono teren zgodnie z etykietą, co zrobiono z opakowaniami i takie tam ...

• Haha 2
  • 0
Opublikowano
38 minut temu, tracker napisał:

Tabletki czy peletki zgodnie z prawem może kupić użytkownik profesjonalny - czyli posiadający przeszkolenie z zakresu stosowania śor lub z stosowania środków metodą fumigacji. Zastosować te środki mogą osoby które ukończyły szkolenie z zakresu fumigacji. Przy stosowaniu trzeba uważać po można się nieźle zaciągnąć i ... zakończyć swą rolniczą karierę.

Z firm sprzedających te środki dane z fakturami trafiają do PIORiNu i potem jest kontrolowane kto kupił i czy mógł je nabyć zgodnie z prawem, kto zastosował, na co, w jakiej dawce, czy zabezpieczono teren zgodnie z etykietą, co zrobiono z opakowaniami i takie tam ...

A jebac Piorin . Tylko czekam aż zadzwonią żeby jechać do mnie na kontrol

• 0
Opublikowano
38 minut temu, tracker napisał:

To chyba już muszą chcieć się przyczepić do kogoś na siłę 

• 0
Opublikowano (edytowane)

Najwięcej jest sprzedaży przez internet "na kreta", a kupują osoby z pięknym domkiem  z trawnikiem.  Zero szkolenia, 4 nory a zastosowano 1 kg greenphosu, po trawniku biegają dzieci ... fajnie jest :D

masa24 skąd jesteś Dolnośląskie?

Edytowane przez tracker
  • 0
Opublikowano
3 minuty temu, masa24 napisał:

Jeden tylko mówi o strajku , drugi jedzie na strajk i nie otwiera gęby a ja tylko czekam na tel z Piorin żeby ich wyśmiać . 

Ja nauczyłem się trzy zdania po ukraińsku i czekam na ewentualną kontrolę😀.

• Haha 1
  • 0
Opublikowano
11 minut temu, masa24 napisał:

Jeden tylko mówi o strajku , drugi jedzie na strajk i nie otwiera gęby a ja tylko czekam na tel z Piorin żeby ich wyśmiać . 

Kolejny odważny dzieciak a jak przyjedzie kontrola na podwórek uszy po sobie i wołają tatusia bo Pan z kontroli chce z właścicielem rozmawiać .

• Confused 1
  • 0
Opublikowano
5 minut temu, Łukaszek napisał:

Kolejny odważny dzieciak a jak przyjedzie kontrola na podwórek uszy po sobie i wołają tatusia bo Pan z kontroli chce z właścicielem rozmawiać .

Ciężko zawołać kogos kto nie żyje 

• 0
Opublikowano

Zawołać to problem?

Myślałem że tylko z odzewem słabo...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez XTRO
      Witamy nowy rok w nowym temacie.
    • Przez dominikl95
      witam czy można sprzedawać legalnie nadwyżki warzyw z własnego ogródka? Aby nie mieć problemów z urzędem skarbowym
    • Przez Wiesiorolnik
      Wszyscy obserwujemy ceny pszenicy szczególnie w tym roku. Podzielcie się nimi tutaj. 
      Okolice Chełma 700 - 730 brutto
    • Przez yacenty
      test
    • Przez aaimk
      Jakie będą ceny pszenicy w 2024 roku?
      każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2023 w głównej mierze opierał się na spadkach cen ziarna. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  
      Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 
      zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v