Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
STIG13 napisał:

Próbuj pontos ale w większej dawce. 0,7 bym celował pewnie. Przy litrze to jednak cena kosmos

właśnie liczył 0.7l dać do tego 0.2l dff wychodzi koło 150zl ha

Opublikowano
metrax12 napisał:

2 godziny temu, STIG13 napisał:

Próbuj pontos ale w większej dawce. 0,7 bym celował pewnie. Przy litrze to jednak cena kosmos

Przecież można dostać flufenacet solo lub z DFF.

możesz coś polecić? i jakie dawki dać bo się średnio znam na tym

Opublikowano

Z racji tego że nie jestem na Vacie to powoli przymierzam się do zakupu ŚOR na przyszły rok. Pszenica, ok 160kg/ha N, ziemie 3 klasy, po kukurydzy kiszonkowej, odmiana Euforia i Hondia na systivie. Planuję:
- T1 Unix 0,75kg/ha + Tern 0,5l/ha
- T2 Priaxor 1,25l/ha                                              

-T3 Tebu 250 0,6l/ha + Metkonazol 1l/ha

Co myślicie o takim połączeniu?

Opublikowano

Czy jak zastosuje Bacare na przesuszona glebę ( gdzieniegdzie w dołkach widać jeszcze wilgoć) a za 4-5 dni przyjdzie deszcz efekt będzie taki sam jeśli chodzi o skuteczności jeśli bym poczekał jednak na ten deszcz i zabieg wykonał po deszczu?;

Pszenica ma juz pierwszy lisc

Opublikowano
58 minut temu, jackowski11 napisał:

Czy jak zastosuje Bacare na przesuszona glebę ( gdzieniegdzie w dołkach widać jeszcze wilgoć) a za 4-5 dni przyjdzie deszcz efekt będzie taki sam jeśli chodzi o skuteczności jeśli bym poczekał jednak na ten deszcz i zabieg wykonał po deszczu?;

Pszenica ma juz pierwszy lisc

też jestem ciekaw, u mnie ExpertMet+DFF ale wjechać dopiero będzie można od poniedziałku- wtorku, teraz zbyt mokro jeszcze

W teorii jest jeszcze rosa nad ranem....

Opublikowano
29 minut temu, szymonidas9 napisał:

Co dodajecie na samosiewy rzepaku bo bezorce, niektóre okazy przezyly( 5-6lisci)dawać teraz coś do quelexu czy ewentualnie dopiero wiosna? 

Expert i 16 g zamiennika granstaru

Opublikowano
michal1993 napisał:

Z racji tego że nie jestem na Vacie to powoli przymierzam się do zakupu ŚOR na przyszły rok. Pszenica, ok 160kg/ha N, ziemie 3 klasy, po kukurydzy kiszonkowej, odmiana Euforia i Hondia na systivie. Planuję:
- T1 Unix 0,75kg/ha + Tern 0,5l/ha
- T2 Priaxor 1,25l/ha                                              

-T3 Tebu 250 0,6l/ha + Metkonazol 1l/ha

Co myślicie o takim połączeniu?

lecisz grubo ale przy dobrych planach czemu nie. Ja planuje t1 0.6 unix + 0.4 tern a na t2 1l priaxor t3 zobaczymy ale max 0.6 tebu. Tylko u mnie 4 klasa i jak dobrze pójdzie to 130kgN

Opublikowano

@Tomek90 ale to mówisz o solo expert + 10g wg75? czy expert + dff + 10g wg75. Mam też pszenicę w bezorce po rzepaku i nie wiem czy dorzucać coś na samosiewy rzepaku do mieszkanki expert 0.35 + dff 0.2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v