Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, tytanowyJanusz napisał:

Po mojemu drogo w UJ. Kilka lat temu kupiliśmy samoróbka bez plandeki za 1500 z papierem. Ile ona już ton przewiozła, napewno mocniejsza od tych nowych. Ostatnio patrzyłem na jakieś większe wymiarowo bez papiera to nic nie ma. Pożyczałem taka jak z linku do przewozu burt to strach bylo mocniej pas ściągnąć żeby ramy nie uszkodzić... 

Opublikowano
damianos95 napisał:

Zadowolony jesteś ? Jak ze spalaniem ? Dla mnie za duza  Ale ciężko znaleźć w fajnym stanie pewnie sporo się najezdziles nim kupiłeś chyba że masz farta

No parę sztuk oglądałem. Lepiej mieć zapas mocy. Chciałem akutat ten model ale nie wykluczałem ani 155 ani 120 a nawet oglądałem modele z serii 14. I co lepsze jechałem oglądać 120.54 i nie dojechałem bo po drodze zajeżdżałem do handlarzy i kupiłem - nie była ogłoszona. Sezon przerobiłem ma swoje za I przeciw no i sprzęt leciwy ale taki chciałem taki mam. Spalenie, hmmm... liczyłem że będzie mniejsze. Rozpieszczony byłem spalaniem mtzta.

tytanowyJanusz napisał:

https://sprzedajemy.pl/przyczepka-z-2021-malo-uzytkowana-lukow-2-6bea9f-nr66969654

Tanio czy drogo?

Szkoda że przednia burta nie jest otwierana

cena spora ale pewnie po tyle teraz chodzą. Ja osobiście takiej bym nie kupił bo to delikatne.

Opublikowano
6 minut temu, Grzechooo napisał:

No parę sztuk oglądałem. Lepiej mieć zapas mocy. Chciałem akutat ten model ale nie wykluczałem ani 155 ani 120 a nawet oglądałem modele z serii 14. I co lepsze jechałem oglądać 120.54 i nie dojechałem bo po drodze zajeżdżałem do handlarzy i kupiłem - nie była ogłoszona. Sezon przerobiłem ma swoje za I przeciw no i sprzęt leciwy ale taki chciałem taki mam. Spalenie, hmmm... liczyłem że będzie mniejsze. Rozpieszczony byłem spalaniem mtzta.

cena spora ale pewnie po tyle teraz chodzą. Ja osobiście takiej bym nie kupił bo to delikatne.

MTZ 80km ? Ile ci spalał w orce i ile byłeś w stanie zaorać na godzinę ? 

Opublikowano
34 minuty temu, tytanowyJanusz napisał:

https://sprzedajemy.pl/przyczepka-z-2021-malo-uzytkowana-lukow-2-6bea9f-nr66969654

Tanio czy drogo?

Szkoda że przednia burta nie jest otwierana

Pewnie taniej niż nowa, ale ciągle drogo chociaż ze względu na ramę z blachy zimnowalcowanej. W 2011 za Rydwana dałem, jak mnie pamięć nie myli chyba 2500, No i sprawdź jakie masz DMC wpisane w dowodzie samochodu, bo tu 750, a nie wszystkie samochody tyle mają.

Opublikowano
1 godzinę temu, Grzechooo napisał:

przecież napisał że na styk to jeszcze nie potrzebuje, ale w sumie rady doświadczonych w temacie bezcenne😛

Ja szukałem ciągnika na początku koło 40, potem 50 a kupiłem za prawie 70.

a ja szukałem do 40, kupiłem za 18, a tydzień wcześniej poszedł 1246 za 25 w stanie takim samym lub lepszym niż mój, troche żałuje, i tego fendta 615lsa z turem, tuzem, i womem, miałbym ciągnik o który nie musialbym się martwić  o brak mocy, a i na usługi by się pojeździło  

Opublikowano
damianos95 napisał:

MTZ 80km ? Ile ci spalał w orce i ile byłeś w stanie zaorać na godzinę ?

Tak 80km, wszystko zależy od ziemi, pługa i warunków. Jak lekka ziemia to 12l/ha i ok 1:15 godz. Na borowinach to i 18-20l szło.

igor10246 napisał:

a ja szukałem do 40, kupiłem za 18,

rekin biznesu z Ciebie😉

Opublikowano
1 godzinę temu, jacor73 napisał:

Pewnie taniej niż nowa, ale ciągle drogo chociaż ze względu na ramę z blachy zimnowalcowanej. W 2011 za Rydwana dałem, jak mnie pamięć nie myli chyba 2500, No i sprawdź jakie masz DMC wpisane w dowodzie samochodu, bo tu 750, a nie wszystkie samochody tyle mają.

10lat temu to inna epoka. Teraz cokolwiek z rydwana kosztuje krocie. W tamtym roku kupowałem przyczepkę to za gołego sorela 2osiowego ~230/140 dałem koło 3200. Tych wymiarów jednoosiowa z kołem podporowym i zapasowym kosztowała tyle samo. Plandeka ze stelażem to było wtedy chyba ponad 800zl - nie pamiętam, albo stelaż z plandeka 800, albo stelaż 800 i plandeka 200. Teraz jeszcze wszystko poszło do góry. Cena jak że wszystkim - wystawiaja drożej niż sami zaplacili za nowe. Takie czasy pojebane 🤷

1 godzinę temu, jacor73 napisał:

10lat temu to inna epoka. Teraz cokolwiek z rydwana kosztuje krocie. W tamtym roku kupowałem przyczepkę to za gołego sorela 2osiowego ~230/140 dałem koło 3200. Tych wymiarów jednoosiowa z kołem podporowym i zapasowym kosztowała tyle samo. Plandeka ze stelażem to było wtedy chyba ponad 800zl - nie pamiętam, albo stelaż z plandeka 800, albo stelaż 800 i plandeka 200. Teraz jeszcze wszystko poszło do góry. Cena jak że wszystkim - wystawiaja drożej niż sami zaplacili za nowe. Takie czasy pojebane 🤷

• Like 1
Opublikowano

Hektarów i tak nie będziesz siał ,przerost formy nad treścią.

8 minut temu, mf362 napisał:

Wszystko jest możliwe do zrobienia .

A zawalisko i następny klamont do serwisu zostanie    ,chociaż w jakichś szkółkarskich ,warzywniakach ,gdzie ciągnik nałamie to może i sens ,albo i nie .😐

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v