Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, tytanowyJanusz napisał:

Po mojemu drogo w UJ. Kilka lat temu kupiliśmy samoróbka bez plandeki za 1500 z papierem. Ile ona już ton przewiozła, napewno mocniejsza od tych nowych. Ostatnio patrzyłem na jakieś większe wymiarowo bez papiera to nic nie ma. Pożyczałem taka jak z linku do przewozu burt to strach bylo mocniej pas ściągnąć żeby ramy nie uszkodzić... 

Opublikowano
damianos95 napisał:

Zadowolony jesteś ? Jak ze spalaniem ? Dla mnie za duza  Ale ciężko znaleźć w fajnym stanie pewnie sporo się najezdziles nim kupiłeś chyba że masz farta

No parę sztuk oglądałem. Lepiej mieć zapas mocy. Chciałem akutat ten model ale nie wykluczałem ani 155 ani 120 a nawet oglądałem modele z serii 14. I co lepsze jechałem oglądać 120.54 i nie dojechałem bo po drodze zajeżdżałem do handlarzy i kupiłem - nie była ogłoszona. Sezon przerobiłem ma swoje za I przeciw no i sprzęt leciwy ale taki chciałem taki mam. Spalenie, hmmm... liczyłem że będzie mniejsze. Rozpieszczony byłem spalaniem mtzta.

tytanowyJanusz napisał:

https://sprzedajemy.pl/przyczepka-z-2021-malo-uzytkowana-lukow-2-6bea9f-nr66969654

Tanio czy drogo?

Szkoda że przednia burta nie jest otwierana

cena spora ale pewnie po tyle teraz chodzą. Ja osobiście takiej bym nie kupił bo to delikatne.

Opublikowano
6 minut temu, Grzechooo napisał:

No parę sztuk oglądałem. Lepiej mieć zapas mocy. Chciałem akutat ten model ale nie wykluczałem ani 155 ani 120 a nawet oglądałem modele z serii 14. I co lepsze jechałem oglądać 120.54 i nie dojechałem bo po drodze zajeżdżałem do handlarzy i kupiłem - nie była ogłoszona. Sezon przerobiłem ma swoje za I przeciw no i sprzęt leciwy ale taki chciałem taki mam. Spalenie, hmmm... liczyłem że będzie mniejsze. Rozpieszczony byłem spalaniem mtzta.

cena spora ale pewnie po tyle teraz chodzą. Ja osobiście takiej bym nie kupił bo to delikatne.

MTZ 80km ? Ile ci spalał w orce i ile byłeś w stanie zaorać na godzinę ? 

Opublikowano
34 minuty temu, tytanowyJanusz napisał:

https://sprzedajemy.pl/przyczepka-z-2021-malo-uzytkowana-lukow-2-6bea9f-nr66969654

Tanio czy drogo?

Szkoda że przednia burta nie jest otwierana

Pewnie taniej niż nowa, ale ciągle drogo chociaż ze względu na ramę z blachy zimnowalcowanej. W 2011 za Rydwana dałem, jak mnie pamięć nie myli chyba 2500, No i sprawdź jakie masz DMC wpisane w dowodzie samochodu, bo tu 750, a nie wszystkie samochody tyle mają.

Opublikowano
1 godzinę temu, Grzechooo napisał:

przecież napisał że na styk to jeszcze nie potrzebuje, ale w sumie rady doświadczonych w temacie bezcenne😛

Ja szukałem ciągnika na początku koło 40, potem 50 a kupiłem za prawie 70.

a ja szukałem do 40, kupiłem za 18, a tydzień wcześniej poszedł 1246 za 25 w stanie takim samym lub lepszym niż mój, troche żałuje, i tego fendta 615lsa z turem, tuzem, i womem, miałbym ciągnik o który nie musialbym się martwić  o brak mocy, a i na usługi by się pojeździło  

Opublikowano
damianos95 napisał:

MTZ 80km ? Ile ci spalał w orce i ile byłeś w stanie zaorać na godzinę ?

Tak 80km, wszystko zależy od ziemi, pługa i warunków. Jak lekka ziemia to 12l/ha i ok 1:15 godz. Na borowinach to i 18-20l szło.

igor10246 napisał:

a ja szukałem do 40, kupiłem za 18,

rekin biznesu z Ciebie😉

Opublikowano
1 godzinę temu, jacor73 napisał:

Pewnie taniej niż nowa, ale ciągle drogo chociaż ze względu na ramę z blachy zimnowalcowanej. W 2011 za Rydwana dałem, jak mnie pamięć nie myli chyba 2500, No i sprawdź jakie masz DMC wpisane w dowodzie samochodu, bo tu 750, a nie wszystkie samochody tyle mają.

10lat temu to inna epoka. Teraz cokolwiek z rydwana kosztuje krocie. W tamtym roku kupowałem przyczepkę to za gołego sorela 2osiowego ~230/140 dałem koło 3200. Tych wymiarów jednoosiowa z kołem podporowym i zapasowym kosztowała tyle samo. Plandeka ze stelażem to było wtedy chyba ponad 800zl - nie pamiętam, albo stelaż z plandeka 800, albo stelaż 800 i plandeka 200. Teraz jeszcze wszystko poszło do góry. Cena jak że wszystkim - wystawiaja drożej niż sami zaplacili za nowe. Takie czasy pojebane 🤷

1 godzinę temu, jacor73 napisał:

10lat temu to inna epoka. Teraz cokolwiek z rydwana kosztuje krocie. W tamtym roku kupowałem przyczepkę to za gołego sorela 2osiowego ~230/140 dałem koło 3200. Tych wymiarów jednoosiowa z kołem podporowym i zapasowym kosztowała tyle samo. Plandeka ze stelażem to było wtedy chyba ponad 800zl - nie pamiętam, albo stelaż z plandeka 800, albo stelaż 800 i plandeka 200. Teraz jeszcze wszystko poszło do góry. Cena jak że wszystkim - wystawiaja drożej niż sami zaplacili za nowe. Takie czasy pojebane 🤷

• Like 1
Opublikowano

Hektarów i tak nie będziesz siał ,przerost formy nad treścią.

8 minut temu, mf362 napisał:

Wszystko jest możliwe do zrobienia .

A zawalisko i następny klamont do serwisu zostanie    ,chociaż w jakichś szkółkarskich ,warzywniakach ,gdzie ciągnik nałamie to może i sens ,albo i nie .😐

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v