Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ziemia jak pisałem kupiona ale jestem ciekaw waszych opinii czy w ogóle jeszcze warto inwestować w ziemie rolną przy tym co się słyszy że będzie otwarty rynek z Ukrainą i krajami Mercosur ???

Opublikowano

W sumie to się przyjęło że złoto jest coś warte.

To na zasadzie wilczego pędu i omamienia.

Bo ono tyle warte ile komponent dla przemysłu 

Wartość jest sztucznie wykreowana. 

Ziemia? No cóż przy złodziejstwie aparatu urzędniczego wystarczy nałożyć takie wymogi i obciążenia że ponownie ludzie będą się jej wyzbywać.

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał(a):

wystarczy nałożyć takie wymogi i obciążenia że ponownie ludzie będą się jej wyzbywać.

Tu wystarczy podatek 2 tys. od hektara do gminy i się zrobi kocioł. Szwagier pod warszawą 7 arów działeczka z domen jednorodzinnym płaci ok. 500zł na rok.

• Like 1
Opublikowano

W Anglii wpriwadzili podatek od spadku czyli przekazujac gosp. Nastepcy wartosc do 1 mln funtów bez podatku wszysyko co powyzej juz 33% podatku. Były protesty ale taka political rzadu zniza ceny ziemi..

• Like 1
Opublikowano

Przecież trzeba opłaca za coś cały socjal kolorowych, a że ziemia tanieje to akurat efekt uboczny o ile taki jest. Nas to samo czeka bo Warszawa już ładnie kolorowa jest tylko brakuje jeszcze namiotów na ulicach jak na zachodzie.

Opublikowano
9 godzin temu, rolnik19787 napisał(a):

Ziemia jak pisałem kupiona ale jestem ciekaw waszych opinii czy w ogóle jeszcze warto inwestować w ziemie rolną przy tym co się słyszy że będzie otwarty rynek z Ukrainą i krajami Mercosur ???

lepiej kupować niż płacić 4000 za dzierżawę, proste. Nigdy nie było tak dobrych czasów na wsi jak obecnie 

• Thanks 1
Opublikowano
7 godzin temu, Celownik07 napisał(a):

ziemia i złoto zawsze były najlepszą inwestycja w nepewnych czasach.

Specustawa i na ziemię swoją możesz popatrzeć, a papierkiem od notariusza tyłek podetrzeć

Opublikowano
6 godzin temu, toooomaszewski napisał(a):

Tu wystarczy podatek 2 tys. od hektara do gminy i się zrobi kocioł. Szwagier pod warszawą 7 arów działeczka z domen jednorodzinnym płaci ok. 500zł na rok.

No to co to jest 500 zł jak blisko Wawy zarobki dwukrotnie wyższe 

4 godziny temu, malorolny121 napisał(a):

To u mnie jest 1,10 ha . Wywolawcza cena 1000000. Tak nie ma błędu. 

W Lublinie 56 arów za 11 000000 .

Utrudnili życie gościowi ale i tak zawzięty przetrzymał ziemię do dobrych czasów a myślę że jeszcze z milion może wziąć więcej jak wejdzie ustawa Tuska o ograniczeniach w budowy jednorodzinnych przez prywatnych . 

Opublikowano
Godzinę temu, Damianek20 napisał(a):

Utrudnili życie gościowi ale i tak zawzięty przetrzymał ziemię do dobrych czasów a myślę że jeszcze z milion może wziąć więcej jak wejdzie ustawa Tuska o ograniczeniach w budowy jednorodzinnych przez prywatnych . 

Nie zapominaj że w miastach jest w uj pustostanów, ludzi corocznie mniej, mieszkania się budują. Na wsiach wolnych domów w opór 

Jedynie rynek może napędzać moda, chęć zamieszkania tu i tylko tu... bo lokali nie braknie. Czyli lokalnie może być popyt większy od podaży

Opublikowano

Tylko jest taka tez statystyka ile osob mieszkało srednio w domu/ mieszkaniu 30-40 lat temu a ile teraz.

Praktycznie kazdy chce mieszkac sam pomimo ze raczej na kredyt mieszkania kupuja ale kupuja. 

Zgadzam sie mieszkan moze prxybyc a ziemi nie..

Ja widzę u siebie ze obszarnicy kupują I ceny przebijają.

Dla małych I srednich jest cięzko cos kupic.

Opublikowano

Dlatego naród Europejski upadnie bo każdy chce mieszkać na swoim , w krajach muzułmańskich itp mieszkają całymi rodzinami razem i jest siła . Jeden drugiemu pomoże . 

Opublikowano
10 godzin temu, Agrest napisał(a):

Nie zapominaj że w miastach jest w uj pustostanów, ludzi corocznie mniej, mieszkania się budują. Na wsiach wolnych domów w opór 

Jedynie rynek może napędzać moda, chęć zamieszkania tu i tylko tu... bo lokali nie braknie. Czyli lokalnie może być popyt większy od podaży

W miastach niby są mieszkania no w Zamościu 78 jest do sprzedania ale duża część do niczego nie podobna a co lepsze to cena od 400 tys . Teraz żona trafiła na mieszkanie 67 M2 poniżej 400 tys ale to ogłoszenie akurat szybko się pojawiło i zaraz pojechałem zobaczyłem i zaklepane. A z pustostanami wiesz sam jak jest czasem lepiej nowe postawić bo cena wyrywa z butów a ruina i studnia bez dna . 

Opublikowano (edytowane)

U mnie w okolicy jest spory spadek cen działek WWL , ceny były wygórowane  a spadek około 20 % cen  w ogłoszeniach , i jest wysyp domów na sprzedaż ..

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Chciałabym bym was się poradzić w kwestii zakupu działki rolnej z możliwością odrolnienia 3h niedaleko Ciechanowa. Działka jest na sprzedaż za około 250 tys. W drodze znajduje się wszystkie potrzebne media do przyłączenia. Klasa ziemi to VI.