Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

...

Edytowane przez Agrest
Opublikowano (edytowane)

Za kilka lat skończą się tanie auta z zachodu i bedzie sie liczył dostęp do komunikacji zbiorowej , już w ubiegłym roku PKP miała ładny wzrost klientów 

44 minuty temu, Shaun napisał(a):

Jest potencjał czy na takie zadupie nikt nie spojrzy??

Nieraz wystarczy ,, to coś '' i klient kupuje . Tak samo jak z kupnem mieszkania oglądasz i się zastanawiasz a wchodzisz do kolejnego i już wiesz że bedzie Twoje .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Dla mnie ta działka ma to "coś".  Prostokąt z jednym wcięciem ale to  jest zalesiony wąwóz. Sąsiednia działka to las, który przylega do rzeki i prawdopodobnie też będzie do sprzedaży ale to już trochę inny temat. 

Pasowałoby dopytać się w gminie jakie jest planowane przeznaczenie tej działki bo chyba do końca roku gminy mają obowiązek uchwalenia planów. 

Opublikowano

Dla mnie zadupie nic nie warte, każdy inaczej myśli ,co tam chcesz robić , chyba że miastowy jesteś

56 minut temu, jarecki napisał(a):

Za kilka lat skończą się tanie auta z zachodu i bedzie sie liczył dostęp do komunikacji zbiorowej , już w ubiegłym roku PKP miała ładny wzrost klientów 

Nieraz wystarczy ,, to coś '' i klient kupuje . Tak samo jak z kupnem mieszkania oglądasz i się zastanawiasz a wchodzisz do kolejnego i już wiesz że bedzie Twoje .

58 minut temu, jarecki napisał(a):

Na zakupy chcesz z woski jechać komunikacją , poważny jesteś

Opublikowano
28 minut temu, Shaun napisał(a):

Dla mnie ta działka ma to "coś".  Prostokąt z jednym wcięciem ale to  jest zalesiony wąwóz. Sąsiednia działka to las, który przylega do rzeki i prawdopodobnie też będzie do sprzedaży ale to już trochę inny temat. 

Pasowałoby dopytać się w gminie jakie jest planowane przeznaczenie tej działki bo chyba do końca roku gminy mają obowiązek uchwalenia planów. 

Sam dopilnuj planów w gminie i możesz wprowadzić swoje ,, poprawki " bo jak plan przyjmie to ciężko cokolwiek zmienić 

Opublikowano
2 godziny temu, jacek1296 napisał(a):

A wiesz dlaczego frekwencja nieduża? Bo rolnicy mają dość k**ew związkowych. Dość tych sprzedawczyków solidarnościowych. To nie był protest rolniczy tylko związkowy.

Nie ważne kogo , ważne że pokazaliśmy światu że nie chce tego dziadostwa z Ameryki, nas nie obchodzi gospodarka Niemiec , najlepiej dla nas żeby padła

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, wilkołak napisał(a):

Dla mnie zadupie nic nie warte, każdy inaczej myśli ,co tam chcesz robić , chyba że miastowy jesteś

W tej chwili każdy kto ma prawo jazdy ma swój samochód prawie , wystarczy że będzie jeden na rodzinę ..chyba że ktoś sobie kupi 10 -letnią Teslę 

• Haha 1
Opublikowano
54 minuty temu, wilkołak napisał(a):

U mnie po wsiach jeździ nawet darmowe połączenie do gminnego miasta/wsi,tam przesiadka i można do powiatowego miasta dojechać za darmo.Sporo samotnych starszych ludzi jeździ tak do marketu czy lekarza.

Komunikacja to istotna sprawa chcąc mieć dzieci na wsi.O ile do podstawówki kursuje szkolny autobus tak z dojazdem do średniej już może być ciężko 

Opublikowano
2 godziny temu, wilkołak napisał(a):

Nie ważne kogo , ważne że pokazaliśmy światu

Miałem Cię za poważniejszego. Bardzo ważne kogo. Gdzie te qrwy związkowo pisowskie były, jak pis otwierał granicę z ukrainą? Swiatu? Kto Was zauważył? TV republika i węgry.  Leżę ze śmiechu.

Opublikowano (edytowane)

będziesz się śmiał jak głód do d*py zajrzy, ale już będzie za późno. 

7 godzin temu, toooomaszewski napisał(a):

Pole po 200/ha płacą i mają protestować? Przestań.

może jeszcze płacą , ale trzeba patrzeć w przyszłość , a ta nie rysuje się kolorowo. Za kilka lat przy bierności społeczeństwa będziemy wszyscy dziadami. I nie pojedziesz do ursuli jak Galan , bo tam będzie to samo , albo gorzej.

5 godzin temu, jacek1296 napisał(a):

A wiesz dlaczego frekwencja nieduża? Bo rolnicy mają dość k**ew związkowych. Dość tych sprzedawczyków solidarnościowych. To nie był protest rolniczy tylko związkowy.

To była manifestacja problemów nie rozwiązanych przez polityków ,do których się przynajmniej niektórzy z nich zobowiązali. Skoro nie byłeś tam na miejscu to możesz nie wiedzieć o co chodziło. A chodziło o to , by im przypomnieć o tych zobowiązaniach. I każdy z przybyłych na pewno ma świadomość o fałszywych obietnicach włodarzy, dlatego nie wolno nam dać o sobie zapomnieć.

sorry , że nie w temacie.

Edytowane przez rocknrollnik1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, FarMaster napisał(a):

U mnie po wsiach jeździ nawet darmowe połączenie do gminnego miasta/wsi,tam przesiadka i można do powiatowego miasta dojechać za darmo.Sporo samotnych starszych ludzi jeździ tak do marketu czy lekarza.

Komunikacja to istotna sprawa chcąc mieć dzieci na wsi.O ile do podstawówki kursuje szkolny autobus tak z dojazdem do średniej już może być ciężko 

U na są gospodarstwa pokoleniowe , starsi mieszkają z dziecmi i wnukami, ma kto ich zawieżć , po co ma gmina dopłacać , jak pojadą 2-3 osoby z kukunastu wiosek, wysiądzie na dworcu i pieszo idzie do lekarza  ?, to muszą być zdrowi, markety Dino, biedronka co kilka km u nas są , nie trzeba do miasta jechać

Edytowane przez wilkołak
Opublikowano
14 minut temu, wilkołak napisał(a):

U na są gospodarstwa pokoleniowe , starsi mieszkają z dziecmi i wnukami, ma kto ich zawieżć , po co ma gmina dopłacać , jak pojadą 2-3 osoby z kukunastu wiosek, wysiądzie na dworcu i pieszo idzie do lekarza  ?, to muszą być zdrowi, markety Dino, biedronka co kilka km u nas są , nie trzeba do miasta jechać

młode żony już nie będą mieszkać z teściami 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

jakoś to będzie, od 30 lat jest jedna tendencja że spada dochodowość 1 ha ziemi ale jego cena rośnie i tak raczej jeszcze przez nasze pokolenie trend się utrzyma a daleko w przyszłość to nie ma co wybiegać, mając wojnę pod nosem. Wracając do cen ziemi ja np jak kupowałem tej jesienie gdzie płaciłem 75k czyli dość sporo to sobie liczyłem tak że prócz zysku z plonu jeszcze jeszcze zysk z dodanej wartości rok do roku czyli sumka już jakaś się tam zbiera oczywiście jeżeli ten trend się utrzyma ale jak dla mnie raczej ziemie tanieć nie będzie tym bardziej że to dobre klasy, a kto ma mało ziemi to szukać córki bauera bo innej opcji dziś już nie ma, nawet jak wygrasz w lotka co całe gówno za to kupisz 😅

Edytowane przez Tigon
  • Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, jacek1296 napisał(a):

Miałem Cię za poważniejszego. Bardzo ważne kogo. Gdzie te qrwy związkowo pisowskie były, jak pis otwierał granicę z ukrainą? Swiatu? Kto Was zauważył? TV republika i węgry.  Leżę ze śmiechu.

A u pana nic nowego inwektywy i przekleństwa.

Opublikowano
12 godzin temu, krzychu121 napisał(a):

O to to. Teraz  w większości przypadków to kobiety noszą spodnie w związkach. 

No mam taką w robocie która chce nosić, ale jak jakiś problem jest to zaczyna płakać

Opublikowano
1 minutę temu, krzychu121 napisał(a):

O to to. Teraz  w większości przypadków to kobiety noszą spodnie w związkach. 

krzychu bez obrazy i podtekstów bo jesteś dobry chłopak 😉 ale kto u was bawi dzieci?

Opublikowano (edytowane)

Ja już nie mówię żeby młodzi nie mieli swojej kuchni czy innej prywatności, ale nie że ona nie będzie mieszkać z teściami, co to ma być? od razu kopa w d*pę i poszła.

Edytowane przez Desperado
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, radekz200 napisał(a):

krzychu bez obrazy i podtekstów bo jesteś dobry chłopak 😉 ale kto u was bawi dzieci?

Wszyscy. Ciężko określi kto ile się zajmuje. Jak mam czas to nawet w środku dnia siedzę i odciążam żonę. Chociaż ona taka jest że jak ma wolną chwilę to bierze się zaraz za gotowanie czy sprzątanie. No ale można określić to w ten sposób że 70% czasu żona a 30% ja jeśli bym miał określić to w procentach. A zdarza się że dziadki 50% i żona 50%. A ja gdy trzeba w sianokosy przycisnąć to dzieci mnie widzą tylko gdy do domu wrócę na obiad albo mi przywiozą obiad na łąkę. Bo pobudka rano i powrót czasami o 22-23 . Więc wychodzę jak śpią i wracam też jak śpią 

16 minut temu, Desperado napisał(a):

Ja już nie mówię żeby młodzi nie mieli swojej kuchni czy innej prywatności, ale nie że ona nie będzie mieszkać z teściami, co to ma być? od razu kopa w d*pę i poszła.

I ja mam takie zdanie. Wiadomo jak nie ma gdzie się pomieścić i masz do dyspozycji jeden czy dwa pokoje i wspólną kuchnię jak i resztę to robi się nie wesoło. Ale jak w nie jednym przypadku młodzi mają do dyspozycji całe piętro i na tym piętrze około 100m2 plus piwnica i strych na graty to można już sobie dobrze żyć. W mieście mają po 40-50m2 a jak ktoś ma 60 to już burżuj i żyją. Tak samo domy stawiają po 70-100 m2 i też się muszą zmieścić. 
Zresztą jak kobieta nie chce mieszkać z teściami to albo ona jest problemowa albo teście. No ale od czegoś ten chłop jest żeby to wszystko pogodzić. Wiadomo są przypadki że się nie da. No ale jak można sie dogadać i w zgodzie żyć to same plusy jak się mieszka w dwa pokolenia. Dziećmi zawsze ma się kto zaopiekować. A jak jeszcze ojciec czy teść w mlodym wieku to i pracując na gospodarstwie łatwiej się porozumieć bo żyje się tak jakby w jednym rytmie. Jak każdy mieszka w swoim domu to ten je śniadanie o 8 a ten o 10. Itd 

Edytowane przez krzychu121
Opublikowano
10 minut temu, Desperado napisał(a):

Ważne, żeby mamusia była na długość pępowiny😂

młodzi powinni mieszkać osobno. Co to za prywatność, jak się o teścia, czy teściową w przejściu ocierasz. Jak na Adama i Ewę po domu pochodzić. Jak się pokłócić, a później godzić. Starsi majà tendencje do wścibiania nosa w nieswoje sprawy. Wydaje im się, że są najlepszymi doradcami, bo dłużej żyją. Nie chciałem mieszkać z rodzicami i z córkami też niechciałbym. 

Opublikowano

Ale ja nie mówię że mają mieszkać razem i w jednej kuchni się gnieść, choć nieraz nie ma zaraz innego wyjścia, ale trzeba tak robić żeby mieli swoje, kuchnie to już na sto procent.