Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, daron64 napisał:

Sluzbowo mogę zatrzymywać jak jestem w robocie. Po ciemku, po cywilnemu, cywilnym autem, na urlopie - wątpię żebym dał radę kogoś zatrzymac. Chyba żebym go staranował 🤣

No to im się pofarciło poprostu. Mnie już też te lampiony wkoło ciągników irytują. Gość na c-360 ma tak polepione ich jakby jeździł ogromnym zestawem,a ciągnie tylko przyczepę małą, opryskiwacz 400l albo belarkę. W dzień może nie przeszkadza tak bardzo ale wieczorem to już bardzo bo okno w pokoju mam z widokiem na tą drogę(równolegle) i przez 700m łypie tymi światłami prosto do pokoju

Opublikowano (edytowane)

Podobna sytuacja: środek dnia droga gminna, ale dosyć ruchliwa. Fendt 9xx na bliźniaku z ciąganą talerzówką za***rdala całą szerokością drogi bez jakiegokolwiek zamiaru zjechania i przepuszczenia jadących z naprzeciwka. Wszyscy w popłochu na pobocze, ja zatrzymałem się na swoim pasie przy prawej krawędzi jezdni. Fendt zatrzymuje się gwałtownie pół metra przed moją maską, kierowca z ryjem na mnie, "że musi przejechać, że z przodu jechał pilot ( coś faktycznie jechało ) " itp. Zapytałem tylko nie wysiadając z samochodu, czy ma pozwolenie na przejazd gabarytem. Oczywiście nie miał i zaczął straszyć policją. Mówię: dzwoń i sprawdź w przepisach jak masz jeździć. Za mną sznurek się ustawił. Zadzwonił najpierw do szefa( duży kombinat ), pomarudził, pobluzgał i zjechał na bok. Od tej pory jeżdżą normalnie, tzn. zjeżdżją na bok i przepuszczają.

Edytowane przez jacek1296
Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, jahooo napisał:

Ktoś użytkuje Karcher K5 ? Jakieś opinie ??

Miałem pożyczony, do umycia płotu i kostki, robotę zrobił, tak że w szoku byłem

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jahooo napisał:

mam taką od trzech lat działa bez zarzutu ostatnio myłem kurnik z przyschniętym gnojem do posadzki i wyczyściła elegancko można nią pracować bez przerwy ma silnik chłodzony wodą 

tylko nie używaj tej pianownicy wbudowanej pompa od tego cierpi lepiej dokupić pianownice 

Edytowane przez szczypka
Opublikowano

nie znam dokładnych parametrów obu nie mam pojęcia czy i o ile k5 jest wydajniejsza 

Opublikowano

miałem 5.55 bodajże nawet długo pochodziła z koło 5 lat, potem remoncik  i znów tyle samo . 130 bar albo 110 ma , wystarcza do mycia ciągnika   , za tą cenę mocniejszej nie kupisz żeby zdzierało lakier i odrzut był na pistolecie . Teraz mam hitachi podobne parametry ciekawe ile wytrzyma 

Opublikowano
3 godziny temu, jahooo napisał:

🙋‍♂️

Ja mam w sumie krotko, pare miesiecy. Ale na zwyklej dyszy to tak se - auto umyc, z grubsza maszyny czy ciagnik. Wzialem z orlenu za punkty - 500mnie kosztowala, wiec za te kase spoko. Zalozylem sobie te dysze rotacyjna, czy jak tam ona sie nazywa, odpalam - noooo tym to schodzi brud. Potem sie okazalo, ze razem z farba 😜

A jak niby te wmontowana pianiownce uzywac? Ten wezyk trzeba w zbiornik zanurzyc, czy jak? Pytanie moze glupie, ale to w sumie moja pierwsza wlasna myjka. A druga sprawa - u mnie na zwyklej lancy strumien jest tak jakby zwezony - zaokraglony. Nie idzie tego zmienic. W robocie mamy k5 premium, to tam na lancy jest szerszy i bardziej plaski.

1 godzinę temu, szczypka napisał:

mam taką od trzech lat działa bez zarzutu ostatnio myłem kurnik z przyschniętym gnojem do posadzki i wyczyściła elegancko można nią pracować bez przerwy ma silnik chłodzony wodą 

tylko nie używaj tej pianownicy wbudowanej pompa od tego cierpi lepiej dokupić pianownice 

🙋‍♂️

Ja mam w sumie krotko, pare miesiecy. Ale na zwyklej dyszy to tak se - auto umyc, z grubsza maszyny czy ciagnik. Wzialem z orlenu za punkty - 500mnie kosztowala, wiec za te kase spoko. Zalozylem sobie te dysze rotacyjna, czy jak tam ona sie nazywa, odpalam - noooo tym to schodzi brud. Potem sie okazalo, ze razem z farba 😜

A jak niby te wmontowana pianiownce uzywac? Ten wezyk trzeba w zbiornik zanurzyc, czy jak? Pytanie moze glupie, ale to w sumie moja pierwsza wlasna myjka. A druga sprawa - u mnie na zwyklej lancy strumien jest tak jakby zwezony - zaokraglony. Nie idzie tego zmienic. W robocie mamy k5 premium, to tam na lancy jest szerszy i bardziej plaski.

1 godzinę temu, szczypka napisał:

Opublikowano

Mam karchera HD 1090, starsza, jeszcze w żółtych barwach. Taką sobie kup za 2500 używkę i na lata będziesz mieć. 230 bar, 1100 litrów/godz. Chociaż z tego co wiem ciężko taką znaleźć teraz...

Opublikowano (edytowane)

Prawie cały sznurek w wpychasz do środka.

Żeby pianować musisz wężyk w pojemnik z szamponem/Chemia rozcieńczoną włożyć i założyć dysze regulacyjna i na niej zmniejszy ciśnienie na minimum.

Edytowane przez marcinnowicki87
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v