Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
26 minut temu, kellyq napisał:

Ja przymierzam się na wiosnę z zakupem, celuję w olimet ale też do końca nie wiem czy euroramka do 30 się opłaci. Jedno wiem żeby siłowniki brać dwustronne.

Tylko i wyłącznie dwustronnego działania. Ja teraz żałuję. 

Jeżeli ma się zewnętrzną pompę to i euroramka niestraszne. 

Opublikowano

Wiram, planuje kupić tura do C330. Mój typ to wol met 2b ładowność ok 700kg z podwójnymi siłownikami i joystickiem,łyżka widły, paleciak (koszt ok 9-9,5tys). Czy to dobry wybór, a może jakaś inna firma, może tańsza, sprawdzona? 

Pozdrawiam. 

Opublikowano

Kolego jak chcesz ciapka za***ać to sobie taki kup, a najlepiej żebyś paletę cementu dźwignol🤧 . A tak poważnie do ciapatego to max 500kg udźwigu. 

Opublikowano

Wywalisz kasę na ładowacz i osprzęt , później dojdziesz do wniosku ,że za mały udźwig, nisko podnosi , ,że kierownicą nie możesz ukręcić, zainwestujesz we wspomaganie. Jeżeli chcesz mieć pewność kup używany. Za kilka lat, jak się pomęczysz , zaczniesz szukać większego ciągnika z turem a na tym nie stracisz.

Opublikowano

Ja mam od roku nik tom (kopia wol met). Trzy sekcje na rozdzielaczu i bez euro ramki. Jak woziłem ekogroszek to z ciekawości sprawdziłem udźwig. 425 kg uniósł na pół metra i jedynką po równym sobie jechał. Ale moim zdaniem tak realnie to 300 kg z obciążnikiem z tyłu to jest max dla 330. Mam nową pompę i olej.

Opublikowano (edytowane)

Mój wuja kupił taki tur do 60. Efekt taki ze jak zbiera sianokiszonkę to dzwoni żebym mu pomógł swoim bo łapy powyrywane. Juz przebąkuje ze go sprzeda(traktor) i poszuka coś z przednim napędem bo 60 nie da i sie robic.

Edytowane przez przemek28_28
Opublikowano

mam ciapka,sanki zrobione,pompa alu,siłowniki grubsze,dodatkowe trójkąty jeśli chcę wysoko podnosić(tur jest w pionie prawie)

big bagi bez problemu składam z samochodu i zasypuje do rozsiewacza, z tymi 300 kg to jaj nie róbcie

Opublikowano

Ja mam w c330 tur "POMAROL" i dzwigam nim bb. 500kg. Na rozmowach i nie ma problemu, ale jak widzę wol-meta z euro ramką to ile on sam waży? 

Na rozsiewacz miało być😀

• Like 1
Opublikowano

Albo olej do bani, albo zarzles już pompę, polecam srebrne z hylmetu.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez masseyferguson255255
      Witam. Mam problem dziś podczas wyjazdu w czasie jazdy (10metrów) wyskoczył dźwignia sterowania reduktorem i wskoczył tak jakby luz, choć bieg był włączony, teraz w ogóle nie reaguje na biegi na każdym biegu jak na luzie i na biegach szosowych i na terenowych, proszę o pomoc co jest grane. z góry wielkie dzięki.
    • Przez agrof
      Witam.
      W c330 "zniknęło" ładowanie, ponadto:
      - bardzo niepokojące jest grzanie się regulatora (element który się bardzo mocno grzeje zaznaczony na fotce)
      - grzeje się również kabel, który idzie do stacyjki (osłona kabla aż się przy topiła).
      - kontrolka od ładowania gaśnie jak zwiększy się obroty

Podstawowe pytanie:
      - jak sprawdzić prądnice czy jest sprawna,
      - gdzie najlepiej zmierzyć napięcie i jakie wartości powinny być (na akumulatorze brak ładowania, a na wyjściach z regulatora jakieś dziwne wartości pokazuje)
      - co może być powodem, że się grzeje regulator (chyba że tak ma być?)

Bardzo proszę o pomoc.

-
      (zdjęcie poglądowe z internetu)
    • Przez michał26
      Na którym z tych 3 zdjęć są prawidłowo opisane obroty silnika (wystarczy tylko napisać numer zdjęcia) dziękuję bardzo za odpowiedź 😀

• Przez Jamalek
      Witam
      W najbliższym czasie chciałbym pomalować felgi w ursusie 4514 rok produkcji 2000. Wie ktoś jaki kolor RAL mają oryginalnie te felgi. Chciałbym pomalować w kolor oryginału. Temat był już poruszany na forum ale nie mogłem znaleźć jednoznacznej odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...
v