Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 godzin temu, michal1993 napisał:

Jakie opony masz z tyłu? Jaki rozmiar?

Volterra 13,6 r38.

Jakby ktoś miał problem z wyciekiem po dźwigni od zalaczania napędu z skrzynki rozdzielczej to udało mi się rozwiązać problem. Dotoczyłem nadwymiarową ośkę, od razu miejsce na dwa szerokie oringi  a gniazdo w obudowie wyrównałem rowiertakiem nastawnym.

IMG_20230223_134838_compress40.jpg

IMG_20230223_134751_compress63.jpg

IMG_20230224_120256_compress17.jpg

IMG_20230224_113629_compress68.jpg

Opublikowano
wsbil napisał:

320/70r20, ciśnienie 1,5bar, miejsca między oponą a wąsem zwolnicy tyle że dłoń wchodzi.  Narazie zostawiam. Jak będzie mało na gwieździe można odstawić felgę. 

mierzyłeś ile zmienił się promień koła wgdlędem poprzednich opon?

Opublikowano

Podpowie ktoś konkretnie jakie najszersze opony można założyć do MTZa na moście stożkowym na oryginalne felgi (z przodu gwiazda), tak żeby to się wszystko dobrze zgrywało? 12,4R20 i 16,9R38 to będzie dobry pomysł?

11 godzin temu, Skowron16 napisał:

Jeszcze jedno pytanie olej trzeba spuszczać aby wyjąć wom

Spróbuj stanąć niżej przodem i może się uda

Opublikowano

Człowiek zadowolony że zimowy przegląd już się kończy,a tu takie cyrki. Zalałem układ chłodzenia płynem do chłodnic. Po jakimś czasie patrzę a tam krople glikolu na bloku. Wyciek właściwie w obrębie kanałów wodnych.

Głowica po pełnej regeneracji wraz z planowaniem, stare szpilki wyrzuciłem, nowe śruby założone, dokręcone zgodnie z książką jeśli chodzi o kolejność. Moment do kręcenia końcowy 200nm. Uszczelka z zestawu. Blok/tuleje nie ruszane. Jakieś pomysły?

IMG_20230114_145030_compress46.jpg

IMG_20230226_154127_compress20.jpg

Opublikowano
13 minut temu, jahooo napisał:

Standard , blok nie planowany wiele lat

Napewno ma to wpływ.

Zastanawiam się nad dorobienien grubszej uszczelki. Na starej uszczelce o dziwo było sucho jak pieprz....  Dokręcanie powyżej 200nm śrub według mnie bez sensu. I tak głowica stoi na tulejach. Niżej nie zejdzie.

Są też inne typy uszczelek

Screenshot_2023-02-26-18-00-01-762_org.mozilla.firefox_compress78.jpg

Opublikowano

Podpowie ktoś konkretnie jakie najszersze opony można założyć do MTZa na moście stożkowym na oryginalne felgi (z przodu gwiazda), tak żeby to się wszystko dobrze zgrywało? 12,4R20 i 16,9R38 to będzie dobry pomysł?

Opublikowano
1 godzinę temu, cabwie napisał:

Jakie macie doświadczenia z jakością części agromar czy lepszej jakości w mizarze 

Ja mam różne. Wieszak w tylnym tuzie się urwał. Pieniążki zwrócili. Mają napewno szeroki asortyment

Opublikowano
17 minut temu, wsbil napisał:

Napewno ma to wpływ.

Zastanawiam się nad dorobienien grubszej uszczelki. Na starej uszczelce o dziwo było sucho jak pieprz....  Dokręcanie powyżej 200nm śrub według mnie bez sensu. I tak głowica stoi na tulejach. Niżej nie zejdzie.

Są też inne typy uszczelek

Screenshot_2023-02-26-18-00-01-762_org.mozilla.firefox_compress78.jpg

Mi nie chodziło o to żeby przeciągać głowice powyżej 200 nm tylko żeby go rozgrzać żeby to wszystko się odprężyło o dociągnąć na 200 nm na ciepło. Zdaję się że w instrukcji nawet jest żeby po 50 mth poprawić głowice na ciepło.

Opublikowano
40 minut temu, michal1993 napisał:

Podpowie ktoś konkretnie jakie najszersze opony można założyć do MTZa na moście stożkowym na oryginalne felgi (z przodu gwiazda), tak żeby to się wszystko dobrze zgrywało? 12,4R20 i 16,9R38 to będzie dobry pomysł?

Ja zamówiłem 320/85 r20 powinny jutro być to we wtorek wrzucę fotkę jak to wyszło nie wiem jeszcze czy nie będę musiał felgi rozciągać bo już teraz między wąsem a oponą jest cm luzu 

Opublikowano
52 minuty temu, cabwie napisał:

Tak

Czekam na relację. Ja muszę kupić komplet. Z przodu mam 11.2 z tyłu 15.5... jak dostał tura tak już z napędem jechać to katorga. A i tył do wymiany mam już i tak...

22 minuty temu, cabwie napisał:

Panowie a jak wyregulować hamulec lewego koła ?

Ręczny czy nożny? 

Opublikowano
8 godzin temu, michal1993 napisał:

Czekam na relację. Ja muszę kupić komplet. Z przodu mam 11.2 z tyłu 15.5... jak dostał tura tak już z napędem jechać to katorga. A i tył do wymiany mam już i tak...

Ręczny czy nożny? 

Nożny

7 minut temu, cabwie napisał:

Nożny

Ja kupiłem z tyłem na 16,9 a przód 11,2 przez dwa lata tak męczyłem ogólnie nie skręcanie jest dla mnie problemem a uciąg Podobno z turem ogólnie jest ciężko ze skracaniem ale spory ułatwieniem jest rozpięcie pedałów  hamulca i przyhamowanie tego koła w którą stronę skręcasz ja na moich górzystych polach w powyższym zestawieniu obracałam ciągnik wokół własnej osi 

Opublikowano
2 godziny temu, cabwie napisał:
1 godzinę temu, mani51 napisał:

tak samo jak prawego 🙂

Czyli z lewej strony gdzie przychodzi ta rurka (nie wiem jakie jest jej przeznaczenie😊)jest taki sam rozpierak i tarcze ? Wszystkie filmiki pokazują tylko prawą stronę na lewą nic nie mogę znaleźć