Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Można se premię w co drugim miesiącu przyznać i jakoś dociągną do pierwszego .

Opublikowano
9 minut temu, damianzbr napisał:

Słyszeliście że pensja minimalna ma ostro poszybować w górę? To się ku..rwa przedsiębiorcom do d*py dobiorą.... Co oni czy nią, za co my przedsiębiorcy sobie teraz ferrari zatankujemy skoro większą część zysku zmuszą nas oddać tym niewdzięcznym pracownikom.

To se gaz do Ferrari założą i będzie git.:lol:

Opublikowano
10 minut temu, damianzbr napisał:

Mi też taki klimat się nie podoba, ale po tym co widzę ostatnio na około jestem przekonany że należę do mniejszości.

Disco polo, stragany, tanie żarcie, ryk i krzyk da lepszy utarg bo zainteresuje wiele osób które dysponują stosunkowo nie dużą gotówką, a  ,,francja elegancja,,  zwabi raptem 2 czy 5 nadętych puzonów oczywiście z grubą kieszenią, ale którzy łącznie zostawią mniej kasy niż w.w klientela.

Patrz na przykład biedronka vs. ekskluzywny sklep, UBER vs TAXI z flotą z pod gwiazdy itd. itd.

Słyszeliście że pensja minimalna ma ostro poszybować w górę? To się ku..rwa przedsiębiorcom do d*py dobiorą.... Co oni czy nią, za co my przedsiębiorcy sobie teraz ferrari zatankujemy skoro większą część zysku zmuszą nas oddać tym niewdzięcznym pracownikom.

https://40ton.net/oto-mirjan-odbieral-swoje-nowe-actrosy-konwoj-20-ciezarowek-ferrari-bentleyem-czele/

To niech zrobia targ wokół pomnika smoleńskiego. Też będzie utarg. 

Piękne miasto a fajansu narobili  i to w zabytkowej części.

Powinieneś odwiedzić Zamość i sprawdzić  te ceny dla "nadętych". Za 30 dychy możesz zjeść niezły obiad  wiec w porównaniu do nadmorskich miejscowości gdzie 500+ jeżdzi to grosze. Jak ktoś wieśniak to robi wiochę i tyle. 

No i ci restauratorzy nie mają gdzie parkować swoich Ferrari i Maserati🤣

Nie jeszcze rolnikom  jeżdzącym JD dopier...ą  w imie srawiedliwości społecznej

Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

Za 30 dychy

To razem to ile to by było ? 🤔

Opublikowano
15 minut temu, damianzbr napisał:

Disco polo, stragany, tanie żarcie, ryk i krzyk da lepszy utarg bo zainteresuje wiele osób które dysponują stosunkowo nie dużą gotówką, a  ,,francja elegancja,,  zwabi raptem 2 czy 5 nadętych puzonów oczywiście z grubą kieszenią, ale którzy łącznie zostawią mniej kasy niż w.w klientela.

Sorry ale tak mi się skojarzyło jak Zamość i puzon. Otóż parafii garnizonowej w Zamościu szefował kiedyś ksiądz Puzon. Był słusznej postury i nie opierdzielał się w tańcu.:lol:

Opublikowano
10 minut temu, Ulman napisał:

To niech zrobia targ wokół pomnika smoleńskiego. Też będzie utarg. 

Piękne miasto a fajansu narobili  i to w zabytkowej części.

Powinieneś odwiedzić Zamość i sprawdzić  te ceny dla "nadętych". Za 30 dychy możesz zjeść niezły obiad  wiec w porównaniu do nadmorskich miejscowości gdzie 500+ jeżdzi to grosze. Jak ktoś wieśniak to robi wiochę i tyle. 

No i ci restauratorzy nie mają gdzie parkować swoich Ferrari i Maserati🤣

Nie jeszcze rolnikom  jeżdzącym JD dopier...ą  w imie srawiedliwości społecznej

Gdyby pomnik smoleński był w środku starówki miał byś i targ wokół niego. Proste.

Miasto, No piękne, piękne. Ale kto narobił fajansu?

To tak samo jakby obwniniąc biedronkę  o to że w PL sprzejaje się najwięcej szajskiego jedzenia i to w dyskontach. Zamiast wysokiej jakości produkty w małych bezpośrednich sklepikach.

Było zapotrzebowanie na fajans więc jest i fajans. Już sobie nie zmyślaj że pis opłaca statystów robiących na środku fajans. Jest na to popyt jest fajans, nie będzie popytu zniknie i fajans.

Zamość odległa kraina, ale nie wieżę że za 30 dychy zjem niezły obiad w dodatku bezpośrednio przygotowany przez kucharza z kwalifikacjami. Chyba że dla ciebie ten niezły obiad to odgrzewany kotlet przez babę bez pojęcia z frytkami i surówką nasiekaną początkiem tyg.

Nie zgrywaj się, bo na prawdę nie jest mi w smak całe te buńczuczne towarzystwo 500+, przez które wiele fajnych miejsc stało się ostatnio mało fajnych z dwóch powodów. Pierwszy to właśnie ,,fajans,, w zachowaniu ludzi którzy wcześniej nie mieli kasy i nie pojawiali się w takich miejscach, a teraz są w dodatku przynieśli z domu krzyki, ryki czy disko polo (lubię każdą muzykę ale kuźwa nie śpiewam po kilku głębszych ,,miłość w zakopanym,, na cały głos w eleganckiej restauracji....) 

a drugi to nastawienie restauratorów, bileciarzy, parkingowych, recepcjonistów itp. nawet słowem się nie można o nic zapytać, a broń Boże zwrócić uwagę zamanifestować zgłosić problem, bo typ wywala cię na kopach w jednej sekundzie ponieważ może sobie na to pozwolić bo wie że na moje miejsce czeka gromada nieokrzesanych dzikusków :D

Ale co tam, trzeba zmienić lokale na takie gdzie owa klientela nie chadza i mieć trochę wyrozumiałości, przecież kiedyś się ,,dotrą,, a za nim to nastąpi nieźle sobie na nich zarobię, ja i wielu innych przedsiębiorców którzy skorzystali na rozkręceniu gospodarki przez tych ,,dzikósków,, i ich 500+

Także jak to mówią, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.

500+ jest cool a ludzie kiedyś dorosną i wszystko wróci na swoje tory. Nawet starówka w Zamościu.

Opublikowano
1 minutę temu, 12zbyszko napisał:

Wolne sądy

No szybkie to one nie są ... :ph34r:

Opublikowano (edytowane)

No chyba nie w "zwykłych" sprawach .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
36 minut temu, zetorki12 napisał:

To razem to ile to by było ? 🤔

hahah, Zastanawiam się o co ci chodzipo co cytujesz. Dopiero gdy ulman odpisał załapałem w czym rzecz.

Masz ten sokoli wzrok. Jakoś tak siedzisz i skrupulatnie analizujesz czy to wrodzone?

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, zetorki12 napisał:

Tak mi się przypomniało . Damian , była już milicja po Ciebie , czy nasz naczelny hodowca byków jedynie znowu kłamał ?

nie było.

Może nie kłamał ale nie chcieli przyjąć zgłoszenia jak to policja.

Mógł iść od razu do sądu skoro takie szybkie w sprawie szarego człowieka. :D

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, damianzbr napisał:

hahah, Zastanawiam się o co ci chodzipo co cytujesz. Dopiero gdy ulman odpisał załapałem w czym rzecz.

Masz ten sokoli wzrok. Jakoś tak siedzisz i skrupulatnie analizujesz czy to wrodzone?

Jakoś tak czasami samo mi się wyłapuje .       Sam też potrafię bez sensu napisać , ale to zauważam z opóźnieniem . :D

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, damianzbr napisał:

1.Gdyby pomnik smoleński był w środku starówki miał byś i targ wokół niego. Proste.

2.Miasto, No piękne, piękne. Ale kto narobił fajansu?

To tak samo jakby obwniniąc biedronkę  o to że w PL sprzejaje się najwięcej szajskiego jedzenia i to w dyskontach. Zamiast wysokiej jakości produkty w małych bezpośrednich sklepikach.

3.Było zapotrzebowanie na fajans więc jest i fajans. Już sobie nie zmyślaj że pis opłaca statystów robiących na środku fajans. Jest na to popyt jest fajans, nie będzie popytu zniknie i fajans.

4. Zamość odległa kraina, ale nie wieżę że za 30 dychy zjem niezły obiad w dodatku bezpośrednio przygotowany przez kucharza z kwalifikacjami. Chyba że dla ciebie ten niezły obiad to odgrzewany kotlet przez babę bez pojęcia z frytkami i surówką nasiekaną początkiem tyg.

5. Nie zgrywaj się, bo na prawdę nie jest mi w smak całe te buńczuczne towarzystwo 500+, przez które wiele fajnych miejsc stało się ostatnio mało fajnych z dwóch powodów. Pierwszy to właśnie ,,fajans,, w zachowaniu ludzi którzy wcześniej nie mieli kasy i nie pojawiali się w takich miejscach, a teraz są w dodatku przynieśli z domu krzyki, ryki czy disko polo (lubię każdą muzykę ale kuźwa nie śpiewam po kilku głębszych ,,miłość w zakopanym,, na cały głos w eleganckiej restauracji....) 

1.A kto ci powiedział że targowisko musi być akurat na starówce?  Czemu nie może być na warszawskim placu wokół pomnika ? Miejsca i klientów w miescie wiecej.

2. Kto narobił fajansu? Ano prosta chłopina z PISu na stanowisku prezydenta. Zamojski miał klase i wyczucie. Żadnych syfów  na starówce, porzadek, cisza, atmosfera do zwiedzania. Nawet parasole w ogródkach piwnych  były w jednym kolorze by elegancko było a nie przasnie. Ludze to bardzo doceniali i turystyka mocno ruszyła. 

3 Jak się stwarza warunki to jest fajans. Normalny człowiek powinie szanować zabytkowe miejsca wpisane na listę UNESCO.  Jak jest popyt na fajans to niech idą w cholerę kilometr dalej z tym bajzlem.

4. To że nie wierzysz to twoja sprawa. Normalnie zrobione żarcie i ludzie z całej Polski to jedzą.  Taka włoska ze starówki www.veronacafe.pl . Popatrz na ceny.

5. I właśnie takie 500+ wpuścili na rynek i dziadowo robia takie jak opisałeś. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

Więc dlaczego mieszkańcy nie pójdą na sesję i nie zażądają zmiany stanu rzeczy? Może i chłopina obecny burmistrz się nie popisał, a czy ktoś teraz naciska aby powróciły jednolite parasole i spokój, ktoś zgłaszał potrzebę aby przenieść targowisko w inne miejsce?

Jeśli chodzą a on nie che spełnić woli mieszkańców będzie jest to jego ostatnia kadencja. A może ludziom to nie przeszkadza?

Za 3 dychy a w sumie do 30 zł są sałatki, makarony i jakiś odgrzewane skrawki drobiowe lub wieprzowe kolejne dania są już znacznie droższe dochodzą nawet do 50 zł.

Już widzę adepta 500+ zajadającego całą rodziną po steku za 6 dyszek robiącego wokół siebie burdel, piłującego japę na pół lokalu któremu nie przeszkadza że każdy z gości bacznie i z niesmakiem obserwuje jego poczynania.

Kupi frytki i cole a nie stek, dlatego to tylko kwestia czasu gdy nastąpi podział lokali na serwujące tylko frytki i zapiekanki oraz na oferujące tylko steki. Nie ma się co irytować, trzeba spokojnie przeczekać.

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano

Zagotowałem się raz gdy pety, puszki i pieluchę kobieta zagrzebywała w piachu. Trudno powiedzieć czy to efekt pincet. Wcześniej nigdy się z tym nie spotkałem a ostatnio śmietnik na plaży występuje masowo. Na szczęście w Chorwacji to nie przejdzie to jeszcze jest gdzie pojechać.

Po uja było do tego doprowadzać?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v