Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam panowie kupilem dzisiaj sobie kabine ale mam jeden delemat jakie swiatla kupic na postojowki i na kierunki z kabiny czy takie jak byly te orginalne ruskie czy takie jak w ursusie c360 maja prosze o porade

Opublikowano (edytowane)

zibi pomyliłeś tematy. Co do montażu tej tulejki, to najlepiej robią to zakłady, które szlifują wały itp. To musi być zrobione osiowo, żeby jedna z drugą się zgrywała. Ja zrobiłem to własnoręcznie za pomocą rozwiertaka, ale nie do końca wyszło tak jak bym chciał tzn. zrobiłem zbyt ciasno, traktor pochodził na pusto pół dnia i nagle zgasł w ten sposób że go zadusiło i nie można było zakręcić wałem. Po zdjęciu pokrywy rozrządu winowajcą okazała się właśnie ta tulejka i było rozbieranie na nowo. Wałek bardzo sztywno siedział w niej i trzeba było go wybijać.

Edytowane przez Marcelix
Opublikowano

w takim razie jak najlepiej rozwiązać ten problem ? 

Zawieść blok,tulejkę oraz wałek do jakiegoś warsztatu aby ją wstawili i z pasowali z wałkiem  ,ale możesz przecież wcisnąć tulejkę sam i zobaczyć co z wałkiem, czy wejdzie i nie będzie za ciasno ,a może okaże się że będzie dobrze i nie będzie konieczne odwiedzenie warsztatu  :rolleyes: Pozdrawiam.

Opublikowano

A powiedzcie mi jeszcze czy według was ten wał jest oryginalny ? Pytam bo kupiłem taki a Sprzedający się zarzekał że jest to oryginalny wał i dał nawet 2 lata gwarancji

post-62432-0-21364400-1414086919.jpg

Opublikowano

Profesjonalnie zapakowane :D Widzisz że to produkt litewski wiec oryginał to raczej nie jest.Jeśli jestem w błędzie niech mnie ktoś poprawi. ;)

Przeciwwagi masz przykręcane czy jeden odlew z wałem?

Opublikowano

Przejrzałem allegro i jedyny wał na który bym się zdecydował to Tyczyn.Rok temu kupiłem kompletne zestawy litewskie (cylinder,tłok i pierscienie) po dwóch miesiącach rozsadziło jeden cylinder.poszedł na reklamacje,po kolejnych dwóch miesiącach rozsadziło drugi cylinder.Na początku sprzedawca szedł w zaparte że to dobre częsci i nie ma na nie reklamacji a później przyznał się że jednak dużo tego wraca bo to badziew.Oczywiście zestawy nie były Jubany,tylko innego litweskiego producenta.Podsumowując,czy produkt turecki,indyjski czy litewski nigdy nie zgadniesz jak długo pochodzi w twoim ciągniku.Taka jakość części.

Opublikowano

Zastanawiałem się nad Tyczynem ale coś mnie jednak bardziej przekonało do oryginału a teraz mam wał który nie jestem pewien czy jest oryginalny. Czekam na dalsze informacje kolegów.

Opublikowano

Witam panowie pomocy chcialem dzisiaj jechac w pole i zapiolem plug i nie chcial sie podniesc pompa tak wyje olej ma nigdzie nie leje olej tylko tak jak do gory i mu przygazuje to glosnie wyje co to moze byc za przyczyna?prosze o pomoc

Opublikowano

Słuchajcie mam takie ptytanie czy pompką ręczną da się podać paliwo do cylindra? Bo chodzi mi o to, żeby oszczędzić rozrusznik bo sprawdzałem czy paliwo dochodzi i odkręciłem te przewody od wtryskiwaczy i przy pompowaniu pompką pomocniczą nie leciało paliwo,

a jak kręciłem rozrusznikiem to leciało chyba, że był zapowietrzony

Opublikowano

Kupiłem panewki korbowodowe i nie wiem którą gdzie dać otóż panewki nie są pełne tylko są 2x pełne i 2x z wcięciem w środku oraz małą dziurką, wydaje mi się że te z wcięciem idą na dolną cześć korbowodu a płaska na górną czy mam racje  ?

Opublikowano (edytowane)

Regulator będzie albo wbudowany w alternator, albo w starszych modelach pod deską rozdzielczą puszka na 2 piny.

Hari123, być może Twoje panewki pochodzą od silnika turbodoładowanego, złóż tak jak na zdjęciach masz założone i powinno hulać.

Edytowane przez zbyszekbrzuze
Opublikowano (edytowane)

Czym się różnią wałki rozrządu NT od ST ? mam wałek starego typu i muszę go wymienić i nie wiem jaki kupić bo zestaw naprawczy + głowice mam zakładam NT

Edytowane przez Hari123
Opublikowano (edytowane)

Panowie dwie sprawy moglibyście powiedzieć jak wymienić bendiks jak sie do niego dobrać dawno zaglądane nie było i śruby nie chcą iść i inie wiem gdzie użyć siły, a gdzie nie powinno się i kolejna rzecz czy jak wieniec zębaty przerzucę na drugą stronę (odwróc) to będzie działało bo tam nie ma fazy przecież, a tak w ogóle to agrofoto zmieniło się na gorsze i jest cholernie nieprzejrzyste (zmieńcie to logowanie bo to jest katastrofa) 

Edytowane przez plast
Opublikowano

Ciepło będzie na pewno, nawet gorąco ale jak będzie najmniejszy wyciek oleju to łzy w oczach, wiem bo miałem tak zrobione :P więc jak masz suchy silnik to możesz śmiało robić.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez żadenfarmer
      Słuchajcie. Zimą dokonałem remontu t25 (wymiana tłoków, cylindrów, panewek korbowodowych, regeneracja głowic itp) wału nie ruszałem bo był jeszcze we w miarę dobrym stanie. Podczas pracy ciągnik zszedł z obrotów i zgasł wypuszczając chmurę czarnego dymu, po prostu go zdusiło. Po ostygnięciu strasznie twardo pracuje na zimnym silniku i rzuca dymkiem spod pierwszej głowicy przy podgazowaniu. Czy to możliwe że przestawił się kąt wtrysku? Zapomniałem dodać że ciągnik był na dotarciu i miał założoną tarczę dławiącą więc najwyraźniej złapał temperaturę chociaż wskaźnik nie pokazywał przekroczenia. Myślę że przegrzała się głowica ale może ktoś ma jakieś pomysły
    • Przez biniu336
      Witam, jestem tutaj nowy i to jest mój pierwszy post. 

Otóż mam problem z t25, po remoncie (nowy wał, tłoki i cylindry) strasznie trzęsie, przy 1500 obr/min jest problem z utrzymaniem kierownicy, rozrząd sprawdziałem dwa razy i jest dobrze. Czy gdybym miał założone tłoki nowego typu do starego silnika działoby się tak? i czy wał z gwintem M12 a M14 różni się czymś prócz rozmiarem gwintów koła zamachowego? bo miałem z m12 a aktualnie jest m14(sprzedawca twierdził ze takie teraz tylko robią), koło zamochowe zostało rozwiercone na śruby m14. Gdzie szukać problemu? 

I mam jeszcze jedno pytanie, czym się różni silnik starego typu od nowego? bo wiem ze tylko głowicami i tłokami, czymś jeszce?

Od remontu minęło jakieś trzy lata i około 60mtg, ciagnik z 1979r z dwoma gałkami, silnik działa, nic innego sie nie dzieje tylko trzęsię. nauczyłem sie juz troche z tym żyć, lecz przy ostatnich pracach w polu, zerwał mi sie pasek i trochę przegrzałem silnik... wiec pomyslałem ze przy takiej okazji remontu pozbył bym sie tego problemu.

• Przez Potajtany
      Potrzebuje waszej pomocy,
      Może ktoś wie jakie książki zostały wydane o władku,
      Chodzi mi o wszelkie katalogi instrukcje obsługi,napraw.

i Czy moglibyście podac w formie pdf

pozdrawiam
    • Przez Hubettttt
      Witajcie. Mam takie pytanie czy przerabiał ktoś lub wie czy można we władimircu t25 a1 zamontować wannę podłogową ponieważ teraz mam pojedyncze błotniki nie łączące sie z podłogą dodam że są 2 wajchy i odpreznik nie jest pośrodku tylko z boku przy rozdzielaczu wie ktoś czy da się?
      Na pierwszym zdjęciu jest t25 mam taki sam a na drugim wanna podłogowa i czy będzie to pasowało?

• Przez plusz01
      Witam
      Mam małe pytanie do szanownych kolegów. Mianowicie przymierzam się do zakupu nowych opon i z tąd moje pytanie. Na początku zaczniemy od przednich opon jaki kupić zwykłe takie jak w oryginale czy może jodłowe które będą miały lepszą przyczepność w warunkach polowych. Ostatnio założyłem do swojego władka wspomaganie więc nie raczej nie będzie problemów ze skrętem interesuje mnie przyczepność które lepiej się sprawdzą ?. Druga rzecz co z oponami do tyłu zostawić oryginalne 11.2 czy może założyć szersze takie jak w C330 12.4 dodam że aktualnie dołożyłem obciążniki na tylne koła około 70 KG na jedno koło. Proszę o pomoc w doborze oraz przedstawienie waszych doświadczeń. Pozdrawiam
  • Dodaj nową pozycję...
v