Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
  • AgroTeam
Opublikowano
pawel885 napisał:

To zasieją coś innego i co to da ? Jest nadprodukcja i nie ma ceny. Jak był boom na pellet ze słomy to słomy szukały i pelleciarnie i rolnicy i cena była... 

to niech zasieja cos, co da sie sprzedac. czego nie rozumiesz?

Opublikowano

To Ty nic nie rozumiesz.... Niemcy walą kukurydzę w biogaz i automatycznie ubyło zasiewów na paszę . Sprzedać wszystko się da pytanie po ile.... Kto płaci godziwe pieniądze jest już zawalony towarem/kontraktami 

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik7343 napisał:

biogazownia to myślisz że ile płaci ...

Więcej niż u nas jest warta na kiszonkę.

Opublikowano (edytowane)

Susza to była chyba w tych pojebanych łbach tych płaczków skoro rekordy bili.

Susza-takie to ostatnio modne słowo. Powinni je zapisać w jakimś słowniku wyrazów popularnych razem z ogarniać, bynajmniej, generalnie.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Susza, jako zjawisko , była. Jeśli ktoś rozsądnie postępował na polu, uniknął błędów agrotechnicznych, to jakiś plon zebrał. Bo mimo wszystko deszcze jakieś były. Może zamiast 9t ma 6t i dlatego jest niezadowolony , bo nakłady były na 9 i zysk marny ?

W mojej gminie oficjalnie suszy nie stwierdzono. Zebrałem 6-7t pszenicy ozimej, a nawet 2,2t soi co już jest niezłym wynikiem.

Edytowane przez jahooo
Opublikowano

Na jednym z forum mundurowych był dobry komentarz, apropos słów popularnych

"Średnio i przeciętnie to powinni do roty ślubowania wpisać" :)

Pierdolenie takie, połowa nie waży zbóż i się chwali ile to nie zbierają. Ostatnio rozmawiałem z rolnikiem to mówił ile to mu owies dał - widziałem, nie był na tyle szałowy. No i w trakcie rozmowy rozwodzi się nad dokładnymi wyliczeniami, jak tec co u niego kosił mówił, że tyle i tyle pszenicy wchodzi to szybko obliczyli ile mniej owsa i jest piękny plon. Albo (to już pisałem) znajomi chłopaka, co u mnie kosił, robią u obszarnika. W tamtym roku mówili, że owies sypał im 7ton. W tym mówili mu, że owies sypał miejscami 11ton..mówię mu, że może kombajn pokazuje m³ i z 11m, jak ma 50gestosci to wtedy te ponad 5ton by było. To on, że tamci mówili o tonach z hektara. 

Zmiana tematu, moze komuś potrzeba. Kupiłem przez pomyłkę - miał być 3hb 3000, co jest zresztą namazane, a okazało sie, że chyba źle opisali pas, bo od starego 3hb 3000, jest ok 5cm dluzszy. 

@bratrolnika podpowiadał, że może 3hb 3050 mi dali - jak patrzyłem na internetu to taki szedł do BS i NH.  Pas został założony, wyjechaliśmy na pole, a tam heder i gardziel nie chodzi - za luz pas. W sklepie mi nie przyjmą, bo koło parę razy po nim przejechało, no i on chyba dwa kółka zrobil, wiec ma jakieś ślady użytkowania. Jakby co to mogę dokładnie pomierzyć, jakby ktoś był zainteresowany.

IMG_20190807_180011-1200x1600.jpg

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v