Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, kopin napisał:

a ja wam powiem że wydaje mi sie że pier**licie głupoty i robicie igłę z wideł,fakt że mogło by być inaczej to zrobione,ale ta burta ma 2mz hakiem  u góry na zawiasach,pociągniesz na raz  za obie zasuwki i otworzy sie bez problemu

i dostaniesz w pysk burtą otwierającą się z całkiem dużą prędkością, a zanim zdążysz się ocknąć będzie na tobie leżeć tona zboża, super, po co do pokojów strachu chodzić...

10 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Już mam pomysła, połączę ogonki stalowym drutem, podniosę do góry bywyszły z blokady i za rączkę druta szarpnę w bok i 2 razem się otworzą😁

IMG_20190117_205700.jpg

a one przypadkiem jedna w prawo a druga w lewo się nie odsuwają???? żeby ci żyłka nie pękła jak będziesz za ten wichajster ciągnął

• Haha 1
Opublikowano
  12 godzin temu, kopin napisał:

a ja wam powiem że wydaje mi sie że pier**licie głupoty i robicie igłę z wideł,fakt że mogło by być inaczej to zrobione,ale ta burta ma 2mz hakiem  u góry na zawiasach,pociągniesz na raz  za obie zasuwki i otworzy sie bez problemu

i dostaniesz w pysk burtą otwierającą się z całkiem dużą prędkością, a zanim zdążysz się ocknąć będzie na tobie leżeć tona zboża, super, po co do pokojów strachu chodzić...

to by niezłą pizdą trzeba być żeby w pysk dostać

www.youtube.com/watch?v=WRmqJJMxcow

12 godzin 
Opublikowano (edytowane)

Co ma ten film do sposobu dolnego otwierania przyczepy o której ostatnio mowa? To otwierasz za jedną "wajchę" stojąc z boku, a tam masz dwie wajchy, i z boku ich nie otworzysz. Wyświetlenia nabijasz?

Edytowane przez MF675ursus
  • Like 2
Opublikowano

jak byś pomyślał to byś się nie mądrował,chodziło o to że jak masz zboże nasypane i otworzysz to burta na górnych zawiasach nie lata po suficie tylko sie trochę odchyli,pewno że lepsze jest inne zamykanie ,ale robienie problemu z tego jakie jest i odradzanie zakupu przyczepy z tego powodu to kretynizm

Opublikowano

kopin, nie masz racji, bo po pierwsze - burta wyższa, po drugie - żeby ją otworzyć, musisz stać z tyłu i się szarpać z bolcami, a nie tak jak na filmie, jeden ruch ręki.

mowa oczywiście o kiprowaniu do tyłu

• Like 1
Opublikowano
26 minut temu, michal1993 napisał:

Spokojnie założysz, pytanie czy mają kompresor, al raczej nie mają. Ja coś podobnego założyłem bez kompresora, na wężyk z siedzenia założyłem zawór z kola i co 2 tygodnie dopompowywałem.  

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

a one przypadkiem jedna w prawo a druga w lewo się nie odsuwają???? żeby ci żyłka nie pękła jak będziesz za ten wichajster ciągnął

Byłem, widziałem na darmo d🐱pę 130km przewiozłem😡

Szrot i tyle, miał dać podłogę nową a nie dał, szpary między burtą a podłogą w niektórych miejscach nawet 3 cm, z podłogi od spodu plastry rdzy odłamywać można, a i ze 3 dziury było, uchwyty bocznego otwierania paki skorodowane  że jakby pełne naładował i przrchylił na bok to by pewnie paka spadła.

Ona do wożenia gnoju na kupę i to strach.

Szukamy dalej

Już na olx jest do handlu😁

Edytowane przez Rolnik1973
Aktualizacja
Opublikowano

czyli tak jak napisałem, ładnie dla oka zrobiona, żeby zachęcić wyglądem

dobrze zrobiłeś że odpuściłeś, bo potem to tylko udręka byłaby przy użytkowaniu

a co do szpar 3cm, w moich jak jest szpara więcej niż 3mm i mieści się łepek od elektrody to jest źle i od nowa pasowanie robię...

Opublikowano

To właśnie był ten spec😁

Myślałem że Ty @Rolnik1973 z okolic Kocka, a tu 130km? Chyba że 2× 65km😁

Ogólnie sam się kiedyś napisałem jechać tam oglądać przyczepy, ale widać nie warto.

Opublikowano

Wydać to jak najmniej ;) A tak serio, to zależy jaki fotel, jakie obicie itd. Tak szczerze mówiąc myślałem tak w granicach 500zł. A na kiedy potrzebuję? Tak bez spiny na spokojnie się rozglądam. A miałbyś coś?

Opublikowano

Nie działa . Jakieś literki tylko wyskakują . Godzinę temu było oki

Opublikowano (edytowane)

Teraz nie chodzi 

10 minut temu, michal1993 napisał:

Wydać to jak najmniej ;) A tak serio, to zależy jaki fotel, jakie obicie itd. Tak szczerze mówiąc myślałem tak w granicach 500zł. A na kiedy potrzebuję? Tak bez spiny na spokojnie się rozglądam. A miałbyś coś?

Moge mieć 

Edytowane przez soltys48
Opublikowano
3 godziny temu, jahooo napisał:

kopin, nie masz racji, bo po pierwsze - burta wyższa, po drugie - żeby ją otworzyć, musisz stać z tyłu i się szarpać z bolcami, a nie tak jak na filmie, jeden ruch ręki.

mowa oczywiście o kiprowaniu do tyłu

temat sam sie rozwiązał to nie ma o czym gadać,zresztą ten kolor farby też był trochę nie taki więc nie warto było kupować 😉

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

To właśnie był ten spec😁

Myślałem że Ty @Rolnik1973 z okolic Kocka, a tu 130km? Chyba że 2× 65km😁

Ogólnie sam się kiedyś napisałem jechać tam oglądać przyczepy, ale widać nie warto.

Tak 2x 65 km

Nie mam speca od przyczep

Do żniw daleko coś się trafi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v