Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a ja wam powiem że wydaje mi sie że pier**licie głupoty i robicie igłę z wideł,fakt że mogło by być inaczej to zrobione,ale ta burta ma 2mz hakiem  u góry na zawiasach,pociągniesz na raz  za obie zasuwki i otworzy sie bez problemu

Opublikowano (edytowane)

Już mam pomysła, połączę ogonki stalowym drutem, podniosę do góry bywyszły z blokady i za rączkę druta szarpnę w bok i 2 razem się otworzą😁

Edytowane przez Rolnik1973
Opublikowano

@Rolnik1973 coś takiego jak w ladowaczach stoll do ryglowania by się sprawdziło , rączką wysuwasz oba sworznie czyli praktycznie to co wykombinowałeś 

image.thumb.png.d0e6b6a0efb5a5c4ab561785ebdb03ac.png

3 godziny temu, witejus napisał:

@konteno opowiedzże ten kawał bom ciekaw a i nie wszyscy słyszeli

prosisz i  masz 

Mąż z żoną spacerują po targu ze zwierzętami i przechodzą obok byków.
Przy pierwszym byku informacja: "Ten byk pokrył w zeszłym roku 50 razy".
Zalotnie uderza żona męża w żebra i mówi: "Hej, 50 razy w roku!"
Idą dalej do drugiego byka i czytają na tabliczce: "Ten byk pokrył w zeszłym roku 120 razy"
żona uderza męża mocniej w żebra i mówi: "Hej, to jest więcej jak dwa razy w tygodniu! chyba mógłbyś się jeszcze czegoś od niego nauczyć"
Przy trzecim byku napisane wielkimi literami: "Ten byk pokrył w zeszłym roku 365 razy!!!"
żona łamie prawie łokieć na żebrach męża i mówi: "To jest codziennie! tu możesz się czegoś naprawdę nauczyć!!!"
Mąż patrzy na nią z ironicznym uśmieszkiem i mówi:
"Zapytaj się tego byka czy robił to zawsze z tą samą krową"

Opublikowano
10 godzin temu, kopin napisał:

a ja wam powiem że wydaje mi sie że pier**licie głupoty i robicie igłę z wideł,fakt że mogło by być inaczej to zrobione,ale ta burta ma 2mz hakiem  u góry na zawiasach,pociągniesz na raz  za obie zasuwki i otworzy sie bez problemu

i dostaniesz w pysk burtą otwierającą się z całkiem dużą prędkością, a zanim zdążysz się ocknąć będzie na tobie leżeć tona zboża, super, po co do pokojów strachu chodzić...

10 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Już mam pomysła, połączę ogonki stalowym drutem, podniosę do góry bywyszły z blokady i za rączkę druta szarpnę w bok i 2 razem się otworzą😁

IMG_20190117_205700.jpg

a one przypadkiem jedna w prawo a druga w lewo się nie odsuwają???? żeby ci żyłka nie pękła jak będziesz za ten wichajster ciągnął

• Haha 1
Opublikowano
  12 godzin temu, kopin napisał:

i dostaniesz w pysk burtą otwierającą się z całkiem dużą prędkością, a zanim zdążysz się ocknąć będzie na tobie leżeć tona zboża, super, po co do pokojów strachu chodzić...

to by niezłą pizdą trzeba być żeby w pysk dostać

www.youtube.com/watch?v=WRmqJJMxcow

12 godzin 
Opublikowano (edytowane)

Co ma ten film do sposobu dolnego otwierania przyczepy o której ostatnio mowa? To otwierasz za jedną "wajchę" stojąc z boku, a tam masz dwie wajchy, i z boku ich nie otworzysz. Wyświetlenia nabijasz?

Edytowane przez MF675ursus
  • Like 2
Opublikowano

jak byś pomyślał to byś się nie mądrował,chodziło o to że jak masz zboże nasypane i otworzysz to burta na górnych zawiasach nie lata po suficie tylko sie trochę odchyli,pewno że lepsze jest inne zamykanie ,ale robienie problemu z tego jakie jest i odradzanie zakupu przyczepy z tego powodu to kretynizm

Opublikowano

kopin, nie masz racji, bo po pierwsze - burta wyższa, po drugie - żeby ją otworzyć, musisz stać z tyłu i się szarpać z bolcami, a nie tak jak na filmie, jeden ruch ręki.

mowa oczywiście o kiprowaniu do tyłu

• Like 1
Opublikowano
26 minut temu, michal1993 napisał:

Spokojnie założysz, pytanie czy mają kompresor, al raczej nie mają. Ja coś podobnego założyłem bez kompresora, na wężyk z siedzenia założyłem zawór z kola i co 2 tygodnie dopompowywałem.  

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

a one przypadkiem jedna w prawo a druga w lewo się nie odsuwają???? żeby ci żyłka nie pękła jak będziesz za ten wichajster ciągnął

Byłem, widziałem na darmo d🐱pę 130km przewiozłem😡

Szrot i tyle, miał dać podłogę nową a nie dał, szpary między burtą a podłogą w niektórych miejscach nawet 3 cm, z podłogi od spodu plastry rdzy odłamywać można, a i ze 3 dziury było, uchwyty bocznego otwierania paki skorodowane  że jakby pełne naładował i przrchylił na bok to by pewnie paka spadła.

Ona do wożenia gnoju na kupę i to strach.

Szukamy dalej

Już na olx jest do handlu😁

Edytowane przez Rolnik1973
Aktualizacja
Opublikowano

czyli tak jak napisałem, ładnie dla oka zrobiona, żeby zachęcić wyglądem

dobrze zrobiłeś że odpuściłeś, bo potem to tylko udręka byłaby przy użytkowaniu

a co do szpar 3cm, w moich jak jest szpara więcej niż 3mm i mieści się łepek od elektrody to jest źle i od nowa pasowanie robię...

Opublikowano

To właśnie był ten spec😁

Myślałem że Ty @Rolnik1973 z okolic Kocka, a tu 130km? Chyba że 2× 65km😁

Ogólnie sam się kiedyś napisałem jechać tam oglądać przyczepy, ale widać nie warto.

Opublikowano

Wydać to jak najmniej ;) A tak serio, to zależy jaki fotel, jakie obicie itd. Tak szczerze mówiąc myślałem tak w granicach 500zł. A na kiedy potrzebuję? Tak bez spiny na spokojnie się rozglądam. A miałbyś coś?

Opublikowano

Nie działa . Jakieś literki tylko wyskakują . Godzinę temu było oki

Opublikowano (edytowane)

Teraz nie chodzi 

10 minut temu, michal1993 napisał:

Wydać to jak najmniej ;) A tak serio, to zależy jaki fotel, jakie obicie itd. Tak szczerze mówiąc myślałem tak w granicach 500zł. A na kiedy potrzebuję? Tak bez spiny na spokojnie się rozglądam. A miałbyś coś?

Moge mieć 

Edytowane przez soltys48
Opublikowano
3 godziny temu, jahooo napisał:

kopin, nie masz racji, bo po pierwsze - burta wyższa, po drugie - żeby ją otworzyć, musisz stać z tyłu i się szarpać z bolcami, a nie tak jak na filmie, jeden ruch ręki.

mowa oczywiście o kiprowaniu do tyłu

temat sam sie rozwiązał to nie ma o czym gadać,zresztą ten kolor farby też był trochę nie taki więc nie warto było kupować 😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v