Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Z 20 to sam traktor ciężko kupić. Tak naszybko przejżałem to nic niema jeszcze z przodkiem to tylko forrszaj tak jak pisał kolega. A w zachód jak się wpakuje to pusci go z torbami. On ma taki problem jak @solek01

Edytowane przez stempos1980
Dopisanie posta
  • Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, jacek1296 napisał:

To musiałbyś wrzucić wszystkie.

Pewnie jeździsz mtz i zazdroscisz tego prestiżu :P

@aezakmi666

Nie chce być w żaden sposób czepialski(bo sam w kredytach siedze) , ale masz zamiar brać dzierżawy, czy ładować się w kredyt? Piszesz, że masz zamiar powiększać areal i chcesz większy ciągnik, ale nie masz kasy nawet żeby równowartość jednego hektara na ten ciągnik przeznaczyć? 

Opublikowano

Z gospodarki nie utrzymuje się bo mam gospodarstwo ogrodnicze kwiatki warzywa tunele itp . Kredyt chcę wziąść na ciągnik akurat max 20 tyś mi pasuje więcej nie chcę ładować bo to co mam z dzierżawami wszystko wymaga doprowadzić ładu , jestem po ślubie żona chce remont domu ja ciągnik, i niestety z tego wszystkiego mam taki ochłap jak 20 tyś a reszte idzie w budowę , 

Opublikowano (edytowane)

Tylko do tego nie potrzebuje dużego konia , 7 foli pod pomidora po orce koniem doprawiam glebogryzarką tak samo na warzywa na polu c360 mi starcza tylko pisze o większym areale i o zbożach , na to potrzebny mi większy ciągnik mam kilka ha swoje plus dalej możliwość to pcham się i w to . Orka siew akurat jest po największych zbiorach wiosenne opryski czy nawozy na 15 ha to dobry dzień pracy ale jak pisałem do orania mam przysłaby ciągnik.
To co sprzedaje to mam taki sobie bonus zapłace krus z dopłat mam jak zimę przeżyć , jak wiadomo na sezonowych uprawach masz kasę miesiąc dwa a resztę żyjesz z oszczędności , Pole akurat mam taką możliwość że wywiozę przyczepę zboża na miesiąc i mam swoją wypłatę zawsze na czarną godzinę jest

Edytowane przez aezakmi666
Opublikowano

Ale jak kupisz takiego bryczką to trzeba i park maszynowy do niego inny a to też koszty. Ja mam też tunele i pole i mam c 330 tylko. Też pasowało by zmienić konia bo do orki to ma ciężko ale narazie niemyśle o kupnie bo bym musiał brać kredyt

Opublikowano
1 godzinę temu, Uziu92 napisał:

do pługa 4x50 to trzeba ze 120 km minimum i to jeszcze jak ziemia słabsza i jest równo, a gdzie 5 skib 

do zagona 120 koni ? i pewnie jeszcze 6 garów 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v