Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, kopin napisał:

a jak miały go w kaście zobaczyć,a jechać to można by więcej beknąć takim gratem niż za transport

I rozkraczyc latwo sie 150km to nie 15km...

• Like 1
Opublikowano

Ciągnik z zagranicy , nie wyobrażam sobie przekraczania granicy traktorem. Pewnie bez ubezpieczenia, badań technicznych a i rejestracji nie widać.  A co do 150km - to ja wolę zapłacić za transport.

• Like 2
Opublikowano
22 minuty temu, kopin napisał:

a jak miały go w kaście zobaczyć,a jechać to można by więcej beknąć takim gratem niż za transport

Światła widać ma, więc po co więcej się przyczepić by mogli 

@jahooo fakt, on na Słowacji niby miał stać, wtedy lipa. Ale zawsze można spisać umowę, załatwić kwity, i dopiero jechać na wycieczkę na kolach. Fakt-tez wolałbym zapłacić za transport, ale za lawetę, a nie za śmietnik

Opublikowano

Mnie transport 350 km x2 plus dojazd na bazę ze 30 km wyszedł 2200 zł, więc za te 150 km mamy 1000 zł.

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

150km to na kołach bym się odważył wybrać. Kanapki, termos z herbatą, i jedna niedziela na jazdę. Wolałbym to niż ryzykować wożenie grata w śmietniku. Jakby to krokodyle zobaczyły....

150 km to nic na kołach 

Opublikowano (edytowane)

Hah, coś w tym jest. :P Ale w polu się tego nie odczuwa, a jechać taki dystans traktorem i to jeszcze starym huczącym rupciem bez szybkiej skrzyni to powodzenia...

Sołys, a kiedy to było??

Edytowane przez KlimekPL
Opublikowano
8 godzin temu, jahooo napisał:

Ja miałem opcje 100km kombajnem w lutym i wziąłem lawetę.

Dla wujka kombajnista że 20 lat temu na kołach bizonem z Poznania przyjechał (czyli ok 400km..}

8 godzin temu, soltys48 napisał:

W 2013 październik, kombajn bez kabiny większość to drogi wojewódzkie ok 20 km krajowa

A ja miałem 20km i to dla wujka, co nim jechał,  babka za schodki zachaczyla.. Dziadek ja wycofywal z jakiejś działki i pomimo, że widział kombajn to i tak kazał jej cofać. 

c*pa oczywiście od razu policję chce wzywać. Skończyło się chyba na 6stowach - na tyle moj znajomy mechanik jej uszkodzenia wycenil. 

Opublikowano

30 lat temu nikt nawet nie myślał o wożeniu kombajnów lawetą. Z płocka Bizony z fabryki szły na kołach. Nawet jak się kupowało w Agromie, trzeba było go z Plocka przyprowadzić. Kto miał układy, to wiózł koleją. Tak że często kombajn przed pierwszym sezonem miał już 500km w kołach.

• Like 2
Opublikowano
9 godzin temu, soltys48 napisał:

Pierwszym kombajnem więcej jechałem  i to z podczepionym hederem

Od nas w latach 90 300km wracał byly soltys vistula jechalo i jechalo sie kombajn średnio 15km h 😛

Opublikowano

zgadza sie. somsiady kupowali bizony w koncowce lat 80 to wszystkie przyjechaly z plocka o wlasnych silach. nawet byl tu taki jeden mechanik co trudnil sie przyprowadzaniem nowo zakupionych kombajnow. z 10 razy jechal bizonami z plocka, oczywiscie z wozkiem. takie byly czasy.

Opublikowano

Albo jak dwóch gości sie zgadalo to sie cholowali dwoma ciagnikami t25 i mf 255 na sztywnym holu , mniej paliwa spalili a taki t25 to żaden wysiłek dla fergusona 

Opublikowano
58 minut temu, stempos1980 napisał:

Bo niekturzy ludzie nie umieją używać muzgu i dlatego tak jest i 6 stuwek droższy kombajn

https://www.olx.pl/oferta/ciagnik-case-jx95-CID757-IDxXbpv.html-ciekawe ile naprawa takiej skrzyni. Jak by to tylko to cena nawet nawet na moje rozumowanie 

Czyli problem z rewersem. Dla osoby trochę rozeznanej w temacie naprawa może być niedroga. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v