Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

A ja nie kupuję, a jak będzie dalej tak sucho to nie będą potrzebne, a kto nakupił to zostanie z towarem i będzie się gapił na piniądz w granulce😁

Jak będą warunki do siewu to się kupi a jak nie będzie to kasa zostanie.

Gorzej jak potem kasy na nawozy nie będzie bo inne  wydatki się znajdą :D 

Opublikowano
24 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

A ja nie kupuję, a jak będzie dalej tak sucho to nie będą potrzebne, a kto nakupił to zostanie z towarem i będzie się gapił na piniądz w granulce😁

Jak będą warunki do siewu to się kupi a jak nie będzie to kasa zostanie.

Dobrze mówisz tylko idź dalej jak będzie sucho to nie siej bo i tak gó...o będzie a może jeszcze dalej jak sucho to nie orz bo i tak gó..o będzie i tak dalej i dalej aż w końcu dojdzie do tego że jak sucho i gorąco to z domu nie wychodź bo udaru dostać można 🤩

Opublikowano

U mnie nawozy:

Saletra  PULAN 1150 netto/t,

Mocznik Pulrea 1470 netto/t,

Polifoska 6 1530 netto/t,

W razie pytań zapraszam do kontaktu, cala grupa Azoty + Anwil + Yara + Omya itd. Z wiadomości bezpośrednio z grupy Azoty - póki co - taniej nie bedzie. 

Opublikowano

Ogromnie drogo macie, ja kilka dni temu kupiłem:

Sól potasowa: 1430

Mocznik: 1370

Poli 6: 1670

Polidap: 2070

Ogólnie na moje potrzeby to różnica w cenie jaką płaciłem, rok, czy dwa wstecz nie jest ogromna, bo sięga 1kzł, jednak wiadomo nikt darmo nie da, wiec nie czekałem i wziąłem, ROLPOL Ołdakowscy

Opublikowano
1 godzinę temu, Szczerbatek902 napisał:

saletra 1350 brutto worek 30kg,a jest duża różnica między polskim a  importowanym w wysiewie i działaniu ?

Działanie to samo. Wysiew to kiedyś pyliło u mnie, ale może to wina rozsiewacza? 

Opublikowano

Też nie mam żadnego suszowego no i trzeba żyć... U mnie nie można kupić na tą chwilę azotu, potrzebuję jeszcze z 20 ton ani mocznika ani saletry chemirol mi coś tam napomknął że może po nowym roku coś będą mieli... masakra jakaś mało że drogo to jeszcze kupić nie można 

Opublikowano

A widziałeś żeby dyrektor mówił czekajcie trochę nie kupujcie będą obniżki? Chociaż faktycznie przesłanek na obniżki nie widać to cena w stosunku do paliwa i gazu jest i tak zbyt wysoka

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, 20CBR12 napisał:

Ja uważam że będzie gorzej, jeśli dyrektor grupy azoty oficjalnie się wypowiada że od stycznia zwiększą im się koszty to trudno się spodziewać obniżek 

Koszty produkcji wzrosną, no i obsługa zadłużenia również, które wg niektórych wróbelków cały czas rośnie... To jest dopiero dobra zmiana, żeby taką maszynkę do robienia pieniędzy zadłużyć... Koszty transportu też podobno w górę od nowego roku, stąd gość od którego biorę nawozy chce zwieźć wszystko, co dotychczas zamówił do końca grudnia.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

W październiku zgarnąłem jeszcze parę ton kizerytu po 1215zł

Opublikowano
4 godziny temu, 20CBR12 napisał:

1309zl za Mocznik taką mam ofertę, taniej raczej nie będzie, ceny brutto  a kiserit po 1405 też brutto - to dobra cena? 

to nie lepiej zamiast 100 kg kizerytu rozsiać 180 kg siarczanu magnezu i mamy ponad 40 kg magnezu i 29 kg siarki  w tej samej cenie co 100 kg kizerytu 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v