Skocz do zawartości

Ścieżki technologiczne

paktofonikas1987

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, Leszy napisał:

za***ista działeczka ;) 

Ja u siebie robię tyle przejazdów dookoła aby było na pełen opryskiwacz. Potem zaś od jednego brzegu do drugiego. Jak już wyjdzie, albo tak by potem było wygodnie jeździć z opryskiwaczem. .  

taki mały kawałeczek 6ha :P i do tego w kazdą stronę jest stok. Roznica wysokosci pewnie z 20m od końca do konca

Edytowane przez Okisz

Mam d 7 ale scieżki wysiewają mimo że wezmę na zero te dźwignie mam jeszcze 1 2 i 3 ale wkurzyłem się bo zawsze albo nakładke albo omijak nie stosuje bóg wie czego ale choćby na jedno koło przytkał żeby było znać gdzie jechać nie zależy mi czy będzie gnietło zwykle c 330 z kołami 12.4 28 czyli szerokość 315 mm opryskiwacz pilmet 1012 12 m szeroki amazonka ma 3m 25 redlic czyli 12 cm

Edytowane przez Grab12

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez bialas33
      Witam, Potrzebuje pomocy w ustawieniu ścieżek technologicznych w siewniku euro masz 2,7m, ścieżki pod opryskiwacz 12m. Dodam iż opisy że starszych modeli siewnikow nie pasują gdyż ścieżki załącza się elektroniczne sterownikiem
    • Przez agropiotrmosz
      Witam
      Czy próba kręcona przy rzepaku w poznaniaku S043 podaje równą dawkę na ha? czy siewnik później wysiewa inną wartość?
      Bo siałem rzepak i miałem ustawioną skrzynie na dawkę 3,7 kg /ha a w polu wychodziło więcej

• Gość
      Przez Gość
      Witam , wie ktoś ile razy zakręcic kołem w siewnika Poznaniak 6 so43/3c koło 4.00-16? Samą próbę wiem jak zrobić chodzi o te obroty koła bo na instrukcji mam inacZej napisane aniżeli na tabeli na pokrywie siewnika. I chodzi o obroty z uwzględnieniem 7% poślizgu.
    • Przez Majkelo
      Zapewne temat byl gdzies poruszany....
      Panowie jak rozwiazac problem sciezek technologicznych przy szer. opryskiwacza 18m i siewnika 3m.

• Przez Krzysiu64
      Mam problem z siewnikiem poznaniak 6
      SO43/3 przy powtarzaniu próby kręconej siewnika  waga za każdym razem jest inna. Co jest tego przyczyną 

• Dodaj nową pozycję...
v