Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, Dastan napisał(a):

Tu pisali kiedyś chłopy, że nie ma takiej ceny po której nie opłacało by się kupić , więc dalej będą kupować 😜.

No drożeje bo chłopy się posrały i wykupują nawet na zapas  to Janusze podnoszą ceny nic dziwnego. 

To dla ciebie dobrze jak już większość kupila, towar będzie zalegal  będzie jedynie taniej....

Opublikowano

Za rok to ku.wa może cię nie być na tym świecie 😎 

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, wilkołak napisał(a):

Za rok może być jeszcze drożej, raczej czas niskich cen sie skończył

Ale czas  niskich cen zboża czy nawozów ? 😉 Iran jest krajem prawie zatoki perskiej jak dopuścić ten kraj do sprzedaży ropy i gazu i długofalowo mogą nastąpić spore obniżki a miałby ci sprzedawać 

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano

Prawdopodobnie będzie bez NPK w tym sezonie przy tych cenach dapu i npk azot dopiero w przyszłym roku się kupi 😁 Dużo osób od dłuższego czasu npk nie stosuje lub sporadycznie a plony jakie były takie są inni stosują tylko pod kukurydzę i rzepaki na danym stanowisku co jakiś czas większe dawki więc jakoś drastycznie w badaniach gleby to nie spada 

• Like 1
Opublikowano
45 minut temu, mysza103 napisał(a):

Nadszedł chyba rok w którym będzie bez nawozowo .Nie dam za dap 3.5 koła 

Akurat na obniżki fosforu bym juz nie liczył, złoża nie są jakies ogromne w jego przypadku stąd praktycznie stały wzrost od wielu lat. 

Opublikowano
23 minuty temu, wilkołak napisał(a):

Jak niskich? Wieloskładnik ostatnio w "normalnej" cenie był w 2021 roku o ile dobrze pamiętam

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Grzechooo napisał(a):

Ja miałem ofertę bialchem 8 20 30 po 2600, ale wziąłem polifoskę 6 za 2750.

Kolega widzę na bogato 150 zł na tonie drożej a i azotu mniej 

Opublikowano
5 minut temu, Alpacino napisał(a):

Prawdopodobnie będzie bez NPK w tym sezonie przy tych cenach dapu i npk azot dopiero w przyszłym roku się kupi 😁 Dużo osób od dłuższego czasu npk nie stosuje lub sporadycznie a plony jakie były takie są inni stosują tylko pod kukurydzę i rzepaki na danym stanowisku co jakiś czas większe dawki więc jakoś drastycznie w badaniach gleby to nie spada 

Ja np pod rzepak daje wszystko, po nie

18 minut temu, Rowan napisał(a):

Czas rolnictwa się już kończy 😉

A przynajmniej jego dotychczasowej formy.

A to dopiero początek, w kolejce czeka Mercosur i umowa z Ukrainą. W obu przypadkach na tylnych kanapach siedzi ogromne lobby oligarchów, banków i funduszy inwestycyjnych, niby ktoś tam protestuje, ale teamty są już przesądzone. 

Opublikowano
8 minut temu, wilkołak napisał(a):

Cła na Rosje co rok większe , więc niema szans na obniżki 

Tylko Rosja też moze powiedzieć sprawdzam i przywali ceny po dumpingowych cenach. Żeby się nie okazało że po takich azotach będzie hulał wiatr. W europie główną składową ceny są podatki, zielone lady itd. A w Rosji to wszystko jest tanie. Ludzie zamiast wyjść na ulice i strajkować przez coraz większą drożyznę to karmią się propagandą jaki to Władek zły. 
Narazie Azoty się jakoś trzymają bo są fanatycy jak na przykładzie wyżej. Nawóz poli 150 droższy, plus 20 kg azotu mniej to kolejne 100 zł przebitki. 250 zł przepłacić na tonie. Dla mnie chore 

• Like 2
Opublikowano
Teraz, krzychu121 napisał(a):

Tylko Rosja też moze powiedzieć sprawdzam i przywali ceny po dumpingowych cenach. Żeby się nie okazało że po takich azotach będzie hulał wiatr. W europie główną składową ceny są podatki, zielone lady itd. A w Rosji to wszystko jest tanie. Ludzie zamiast wyjść na ulice i strajkować przez coraz większą drożyznę to karmią się propagandą jaki to Władek zły. 
Narazie Azoty się jakoś trzymają bo są fanatycy jak na przykładzie wyżej. Nawóz poli 150 droższy, plus 20 kg azotu mniej to kolejne 100 zł przebitki. 250 zł przepłacić na tonie. Dla mnie chore 

jak tak napisałem, to fanatycy mało mnie nie zjedli, że "planeta płonie"

Opublikowano
11 minut temu, ozotek napisał(a):

Kolega widzę na bogato 150 zł na tonie drożej a i azotu mniej 

Ten bialchem jakiś taki dziwny był granula nierównomierna a nawet bym powiedział że pylista, uj wie co tam w rzeczywistości jest. Już raz kupiłem saletrę  w promocji co parę lat na na magazynie stała, co ja się namęczylem przy rozsiewaniu... k**ew poszło co nie miara. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Grzechooo napisał(a):

Ten bialchem jakiś taki dziwny był granula nierównomierna a nawet bym powiedział że pylista, uj wie co tam w rzeczywistości jest. Już raz kupiłem saletrę  w promocji co parę lat na na magazynie stała, co ja się namęczylem przy rozsiewaniu... k**ew poszło co nie miara. 

No to chyba że , ja brałem jakiś X8 na jesień zeszłego roku to towar pierwsza klasa , zostały 3 BB do teraz i nic sie nie zbryla i nie pyli 

Opublikowano
2 godziny temu, wilkołak napisał(a):

może , ale również może być taniej , a jak nie będzie to się kupi po ile będzie