Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, mirro napisał(a):

No tooooo uciekniemy naaaa Ukrainę. Tam nas uratują.

To prawdę powiada jeden ma znajomych na Ukrainie i zadzwonili do niego z Ukrainy . Słyszeli że w Polsce naloty dronów żeby przyjechał na Ukrainę  jest cisza bezpiecznie .

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, dysydent napisał(a):

a jednak coś może polski rząd
https://wiadomosci.onet.pl/swiat/wladyslaw-kosiniak-kamysz-ostro-o-slowach-wolodymyra-zelenskiego-niepotrzebne/2epdkte

Zelensky powiedział prawdę a Kosiniak jedyne co może to tej prawdzie zaprzeczyć i to jeszcze ostro

Kiedyś jak Urban w telewizji coś dementował, to znaczyło, że była to święta prawda. Dziś widzę jest tak samo

Jak wiele się w naszym kraju musiało zmienić, aby nic się nie zmieniło

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, nie napisał(a):

tak ⬆️ mogą mówić tylko sprzedajne k**wy co uważają się za polaków 🤮

Wiceminister Spraw Zagranicznych, Teofil Bartoszewski:

Będziemy, zgodnie z uchwałą polskiego Sejmu, wspomagać pana prezydenta w staraniach o uzyskanie zadośćuczynienia od Niemców. Niemcy mówią, że ponoszą moralną winę za to, co zrobili w Polsce. To termin bardziej etyczny, czyli ktoś zrobił straszne rzeczy, powinien jakoś za to się odkupić. Dążenia do uzyskania zadośćuczynienia nadal będą podejmowane, ale proces ten może zająć lata. 

nawet część niemców, około 20%, uważa, że należy polsce zapłacić za zniszczenia wojenne i kiedyś zapłacą a volksdojczów należy wyrzucić z polski

gardzą takimi kreaturami jak ty 🤮

Ty jestem głupi nic na to nie poradzę to jest wszystko polityka a ciebie szczują jak głupiego psa i ty szczekasz jak ten pies i warczysz. Bartoszewski mówi to pod publikę a głupek Batyr jedzie do Niemiec i dostaje grono nie reparacje. 

20 minut temu, witejus napisał(a):

Jest ich więcej, nawet tu na forum.

Ty i @nie ten z Choroszczy i jeszcze paru takich jak Galan.

12 minut temu, witejus napisał(a):

Ty masz się za niegłupiego i święcie wierzyłeś w brednie że Karol Nawrocki nie będzie prezydentem, że będziemy wyć 1 czy tam 2 czerwca, i co , kto wyje?

Wyjecie wy i to nie raz widać. Ta agresja frustracja jad.  Naprawdę to ,ze ktoś rozumie, że Niemcy nie zapłacą choć nam się należy i mówi prawdę to nie powód by go wyzywać za to, ze myśli racjonalnie. Wypłata gigantycznych kwot przez inny kraj Polsce to jednak nie jest to samo co głosowanie w polskich wyborach. Tu decyduje inne państwo. A nie społeczeństwo .

Nawet jak by 100 % Polaków było zgodnych i 20 % tych Niemców to Niemcy i tak nie zapłacą dlaczego wy tego nie możecie pojąć. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, mirro napisał(a):

tymi MIG-ami cośmy im dali że teraz nie ma czym prymitywnych latadeł pozestrzeliwać u siebie a do tego by wystarczyły aż nadto
Może odkupimy? :P

stare przysłowie ukraińskie mówi - "pomóż komuś to tobie zabraknie"
no ale my mamy swoje własne przysłowia np - "Polak mądry po szkodzie"
tylko po xuj nam mądrość w grobach? to jeszcze stosownego przysłowia nie znalazłem

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, hubertuss napisał(a):

Ty jestem głupi nic na to nie poradzę

choć raz prawdę napisałeś :D chyba jakieś nowe tabletki ci podali :D 

Edytowane przez nie
Opublikowano (edytowane)

próżne Twoje do mnie szajs-zbukowanie
i tak tego szamba nie otworzę

jeden zgniły pomidor co se po ciemku przyniosłem z pola do kolacji jak na jeden wieczór mi wystarczy

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
21 minut temu, hubertuss napisał(a):

Teofil Bartoszewski:

Będziemy, zgodnie z uchwałą polskiego Sejmu, wspomagać pana prezydenta w staraniach o uzyskanie zadośćuczynienia od Niemców.

najpierw to niech on odda kase bratankowi 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Image

czyli znowu peowska propaganda jak z rakietą, kto tych idiotów niszczących polskę wybrał?

A man in a light blue shirt stands outdoors in front of a house with a damaged roof. He holds papers and speaks into a microphone. A speech bubble overlay contains the text "ROZWAŻAMY MOŻLIWOŚĆ PRZEKAZANIA ŚLEDZTWA STRONIE ROSYJSKIEJ." A watermark from Supermeming is visible in the top left corner.

Edytowane przez nie
  • Like 2
Opublikowano

A co ustaliła ABW w krakowie jak złapała wschodniaków przy wodociagach ??

No i miał być wariant Rumuński ale się nie udało więc mamy wariant Grecki . Kupują łodzie podwodne i to do końca roku .Tak samo było z Grecją , kazano im kupić łodzie podwodne od niemców po czym zadłużenie grecji wzrosło do 180% PKB i zbankrutowała , wtedy niemcy wykupowali lotniska , wyspy itp. za 15% wartości .To samo teraz będzie z Polską ,,chcą te uboty kupić do końca roku , ustawa na szybko przepchnięta dziś choć szkolenie kadry do obsługi łodzi podwodnych beda szkolic latami.Tu nawet nie chodzi o obronność tylko by przyśpieszyć bankructwo Polski bo Polska nie robi nic w kierunku bezgotówkowego obrotu pieniędzy więc chcą złotówke zbankrutować .

Opublikowano
8 godzin temu, nie napisał(a):

czyli znowu peowska propaganda jak z rakietą, kto tych idiotów niszczących polskę wybrał?

A man in a light blue shirt stands outdoors in front of a house with a damaged roof. He holds papers and speaks into a microphone. A speech bubble overlay contains the text "ROZWAŻAMY MOŻLIWOŚĆ PRZEKAZANIA ŚLEDZTWA STRONIE ROSYJSKIEJ." A watermark from Supermeming is visible in the top left corner.

ta grafika z Tuskiem to jest insynuacyjny mem skojarzeniowy i można go traktować tylko jako propagandową złośliwość i nikt poważny poważnie go nie potraktuje wszak Tusk czegoś takiego tym razem nie powie

Ja mam coś dużo gorszego co traktujðę jako historyczno polityczne kuriozum

Mamy sugestię jakoby to Niemcom w ramach reparacji za militarną napaść na Polskę czyli przejęcie obronności terytorium Polski przez niemieckie siły zbrojne zażądać i tu cytuję dosłownie - "... wsparcia polskiej obronności"

-"Minister ocenił, że lepiej niż o reparacjach mówić o konkretnych formach zadośćuczynienia od Niemiec, m.in. w postaci odpowiedniego upamiętnienia ofiar II wojny światowej, odszkodowań dla żyjących pokrzywdzonych, czy np. wsparcia polskiej obronności."

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2025-09-17/prosba-o-zestrzeliwanie-dronow-nad-ukraina-szef-msz-radoslaw-sikorski-zabral-glos/

wszyscy memiarze internetu wysiadają przy polskiej rzeczywistości politycznej w szerszym historycznie ujęciu

Opublikowano

Też się zastanawiam czego te łodzie będą bronić. Rybołówstwo i tak już unia nam zaorała.

Najlepsze że dziś płacimy a łajba najwcześniej za 6 lat. Chyba że wybierzemy włoską ofertę to za rok mogą nam oddać swoją skorupę

Opublikowano
2 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Po ch.. nam te łodzie podwodne?

Ogólnie to po ch... nam w ogóle armia. Islandczycy takiej nie mają i żyją... 

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Po ch.. nam te łodzie podwodne?

Będą mogły pływać między wiatrakami  , wydaje sie żę Bałtyk nie jest akwenem który byłby strategiczny , z drugiej strony jak niemcy nam pokażą fucka to możę być jedyne zrudło zaopatrzenia tylko żę te łodzie to będą kilka dni , ukraina chyba nadal dysponuje jakimsimi jednostkami więc możę lepiej uczyć się od nich 

Teraz, Krzysztof81 napisał(a):

Japończycy też.

taka ciekawostka to samoloty f16 usa projektowała wspólnie z japończykami i owi japończycy mają swoje samoloty mitsubisi odpowiednik F16 

Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Japończycy też.

Ci akurat mają ogromną, ale sobie ją inaczej nazwali. Dodatkowo posiadają technologię, materiały i wiedzę na temat budowy broni jądrowej, i mogą ją zbudować w każdej chwili jakby przyszła taka potrzeba. 

Opublikowano
13 minut temu, jarecki napisał(a):

Będą mogły pływać między wiatrakami  , wydaje sie żę Bałtyk nie jest akwenem który byłby strategiczny , z drugiej strony jak niemcy nam pokażą fucka to możę być jedyne zrudło zaopatrzenia tylko żę te łodzie to będą kilka dni , ukraina chyba nadal dysponuje jakimsimi jednostkami więc możę lepiej uczyć się od nich 

taka ciekawostka to samoloty f16 usa projektowała wspólnie z japończykami i owi japończycy mają swoje samoloty mitsubisi odpowiednik F16 

FA50 które kupiliśmy też były projektowane wspólnie z USA.

Opublikowano
dysydent napisał:

12 minut temu, mirro napisał(a):

tymi MIG-ami cośmy im dali że teraz nie ma czym prymitywnych latadeł pozestrzeliwać u siebie a do tego by wystarczyły aż nadto
Może odkupimy? :P

stare przysłowie ukraińskie mówi - "pomóż komuś to tobie zabraknie"
no ale my mamy swoje własne przysłowia np - "Polak mądry po szkodzie"
tylko po xuj nam mądrość w grobach? to jeszcze stosownego przysłowia nie znalazłem

Te samoloty są zbyt szybkie na strzelanie czymś innym niż rakieta. Zatem ile R73, R60 zostało zakupionych z demobilu? Stawiam, że funkcjonalność miga liczona dostępem do amunicji skończyła by się juz po drugim ostrzale jakiego doświadcza Ukraina. Trzeba by go przezbrajać na zachodnie i o ile można to łatwo zrobić z pociskami typu odpal i zapomnij to z tymi współpracującymi z radarem raczej będzie samo "forget".