Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, superfarmer02 napisał(a):

Mam od wiosny coś takiego. Silnik niby 2800w. Konstrukcja dosyć sztywna. Jeszcze nie udało mi się jej zatrzymać. Co najwyżej na pasku ślizgnie, 15mm wiertło idzie bez problemów na 2 razy. Płaskowniki 15-20 mm też nie robią wrażenia. Ale podstawa to dobre wiertła 

A możesz powiedzieć jaką masz dokładnie? 

Opublikowano
57 minut temu, Grzechooo napisał(a):

Ale ludzie to kupują, jest 196 opinii 

Jak dobrze widzę to jest zwykła kostka od sipmy

A ja głupi jak ktoś przyjedzie po taki snopek słomy to biorę 10 zł albo za darmo jak dobry znajomy 🫣. Ale ostatnio podsunął mi gościu dobry pomysł jak nie nabrudzić w samochodzie - wziął cały snopek ostretchował

Kurna raz, trzeba będzie wystawić na allegro taki snopek

Opublikowano
krilan06 napisał:

57 minut temu, Grzechooo napisał(a):

A ja głupi jak ktoś przyjedzie po taki snopek słomy to biorę 10 zł albo za darmo jak dobry znajomy 🫣. Ale ostatnio podsunął mi gościu dobry pomysł jak nie nabrudzić w samochodzie - wziął cały snopek ostretchował

Pamiętaj o moich 10% 😆😆 A tak serio to nie głupi sposób na dorobek, tyle, że całkiem pracochłonny i ciekawe jak z wysyłką "gabarytu"

Opublikowano
43 minuty temu, krilan06 napisał(a):

Taki w stretchu to może za eko pufę robić ;)

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, SamaPrawda napisał(a):

10%? Miej litość... kup kostkę od chłopa, karton, taśmę, opłać smarta za wysyłkę i na koniec jeszcze prowizję od sprzedaży dla allegro.

Nie opłaca się.

Edytowane przez piotrp88
Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, superfarmer02 napisał(a):

https://allegro.pl/oferta/wiertarka-kolumnowa-stolowa-slupowa-1850w-imadlo-13447741968

W ogłoszeniu jest 1850w a ta co mi wysłali ma na naklejce 2150w

Ehh a staruszka wueska chyba tylko 0.65 ma silnik 😥

Ja tu komuś z forum sprzedawałem taka allegrowa wiertarkę, tam to nie pamiętam czy było prawie 3, czy prawie 4 kW na tabliczce napisane. Choć chyba wiadomo, że to co sobie producent zamówił, to mu napisali. Nie wiem czy to nie @6465 wziął 🤔🤔 i chyba był zadowolony

14 godzin temu, Grzechooo napisał(a):

Ale Wy się naprawdę dziwicie? Nie patrzcie na wszystko ze swojej perspektywy. Jest przecież multum mieszczuchów, którzy mają np te psy, a nie każdy ma znajomego rolnika. Tutaj zamawia, kurier przywiezie pod dom - czysto, bez szukania, proszenia się itd, a jak pies nieduży to ile tam mu na sezon pójdzie - parę kostek i za 2-3stowy ma załatwione.

Co tu dużo szukać - chłopaki z roboty szukali słomy dla swoich kundli, ale chcieli właśnie w kostkach, bo nie mieli gdzie przechowywać balota, to się okazało, że jak się zastanawialiśmy, to nie znaleźliśmy w najbliższej okolicy nikogo, kto by słomę w kostki prasował - większość znajomych chodowcow wali w baloty. Kolega brał odemnie dla królików, to też chciałby w kostkach, ale że siano i slome mieliśmy w balotach, to kursował z workami.

A jak jesteście zaskoczeni słomą, to wpiszcie sobie siano. Albo sianko świąteczne itd.

Edytowane przez daron64
  • Like 1
Opublikowano

Ja chyba brałem od ciebie stojak do wiertarki celmy - taki z PRL, dziś takich nie kupi

A co do kostek - u mnie w okolicy jeszcze chyba tylko jedna prasa kostka na chodzie się została, sąsiad konie trzyma, to dla nich robi w kostkach, bo mu sie lepiej przechowuje i nie musi się szarpac z rolką siana

Opublikowano

Do znajomego przyjeżdza "przy okazji" facet, płaci bez gadania, ładuje pod sam dach do kilkuletniego auta i wiezie to chyba ponad 100km do siebie, bo podoba mu się jakość i nigdzie nie szuka, na takich rzeczach jest biznes, wyżej wspomniane siano "świąteczne" to już wogóle jest biznes, przebitka kilkaset razy, granulowany obornik podobnie, czy też nawóz pakowany w opakowania 1kg dla działkowców.

Opublikowano
Godzinę temu, jahooo napisał(a):

Ja chyba brałem od ciebie stojak do wiertarki celmy - taki z PRL, dziś takich nie kupi

Chyba tak. Tzn komuś sprzedawałem, ale nie mam pamięci do takich rzeczy .

Wieczorem testy. Kupiłem kiedyś dwa ledvance po niby 50w to jeden poświęcił kilka godzin, drugi dosłownie kilka minut. Ten niby 100w. Będzie na chacie na jakichś 8-9metrach. Trochę poprzycinalem drzewa, rozebrałem jedna szopę to powinno starczyć na całe podwórko. Przy 50w światła było na tyle żeby sobie łba nie rozwalić jak się szło, zobaczymy jak będzie z tym 

IMG_20241214_102535070_copy_918x1632.jpg

Opublikowano
daron64 napisał:

Godzinę temu, jahooo napisał(a):

Chyba tak. Tzn komuś sprzedawałem, ale nie mam pamięci do takich rzeczy .

Wieczorem testy. Kupiłem kiedyś dwa ledvance po niby 50w to jeden poświęcił kilka godzin, drugi dosłownie kilka minut. Ten niby 100w. Będzie na chacie na jakichś 8-9metrach. Trochę poprzycinalem drzewa, rozebrałem jedna szopę to powinno starczyć na całe podwórko. Przy 50w światła było na tyle żeby sobie łba nie rozwalić jak się szło, zobaczymy jak będzie z tym 

IMG_20241214_102535070_copy_918x1632.jpg

mam pozakładane sturhm 50w i jeden całe podwórko w miarę oświetli,zapale drugiego to jest jak w dzień

Opublikowano (edytowane)
W dniu 12.12.2024 o 11:27, Janeczko napisał(a):

Szukam dobrego pistoletu lakierniczego coś amatorskiego więc nie koniecznie Sata ale i nie jakiś badziew za 30 zł 

Lakierowane poliuretan Tiger xrp 1.4 . Fajny pistolecik lepiej wykonany od Sico 1.4rp którego też mam. 

Edytowane przez Stodoła
Opublikowano
1 godzinę temu, robi57362 napisał(a):

mam pozakładane sturhm 50w i jeden całe podwórko w miarę oświetli,zapale drugiego to jest jak w dzień

Założyłem, odpaliłem, nie rwie sutów. Jest trochę lepiej niż na tamtych, ale nie powiedziałbym, że jest dwa razy lepiej. Od chaty w prostej linii do granicy działki jest 60m, po skosie oczywiście więcej. To jest oświetlone aż do końca (nawet dalej), ale to takie światło, żeby sobie ryja nie obić. Żeby było jaśniej trzebaby było niżej zamontować, ale wtedy bliżej by oświetlało i oślepiało jakby się szło w jego kierunku. Coś za cos. Dziś już nie miałem czasu żeby poustawiac kat. Jak zaczepiłem, tak teraz tylko sprawdziłem jak świeci. Następnym razem troszkę się pobawię.

Opublikowano

Jest tu jakiś spec od komputerów? Bo pytanie mam: Jakiś (dłuższy) czas temu oddałem laptopa na wymianę dysku twardego i wszystko było OK aż do tej pory - zapragnąłem włączyć bluetooth no i nie ma czegoś takiego w moim komputerze a przed wymianą dysku było. Czy brak tej funkcji może być związany z wymianą dysku czy po prostu podczas wymiany ktoś coś zwyczajnie zayebał? W tej chwili pozostaje mi chyba tylko kupienie adaptera...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v