Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
daron64 napisał:

Pany, a z czymś takim miał ktoś do czynienia?

https://www.olx.pl/d/oferta/dmuchawa-ssaco-tloczaca-tornado-neuero-wom-do-ciagnika-na-tuz-CID757-IDWMic0.html

W ogóle takie ustrojstwo daloby radę zaciągnąc zboże z ~10-15m od dmuchawy i podać na kolejne ~15m w jakimś sensownym czasie (tzn tira w 3h)?

https://www.olx.pl/d/oferta/przyczepa-rolnicza-bss-1-osiowa-3-stronny-kiper-zarejestrowana-CID757-ID10sWBI.html masz nawet z papierem...

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, KlimekPL napisał:

A do środka zaglądałes? Niemożliwe że ktoś sie pozbywa "dobrej" zgrabiarki za takie grosze

Tak jak pisałem wcześniej maszyna jest sprawna zgrabiła już około 5ha. Dla tego gospodarza nie była już potrzebna i stała w krzakach

Opublikowano
4 godziny temu, Grzechooo napisał:

To musisz uzbroić się w cierpliwość bo tam ciężko się dogadać.

Tam chyba handluje jakiś inny gość, bo było bezproblemowo, towar miał na półeczce gotowy. Było miło, miło i miło. Tylko coś wspominał, że on nie jest włascicielem tego składowiska złomu po sąsiedzku.

Opublikowano
26 minut temu, ZeTuR_7011 napisał:

Tak jak pisałem wcześniej maszyna jest sprawna zgrabiła już około 5ha. Dla tego gospodarza nie była już potrzebna i stała w krzakach

No to trafila ci sie okazja ale to nie znaczy że taką zgrabiarke zaraz każdy będzie mógł sobie kupić w takich pieniądzach 

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, KlimekPL napisał:

No to trafila ci sie okazja ale to nie znaczy że taką zgrabiarke zaraz każdy będzie mógł sobie kupić w takich pieniądzach 

Gdzieś tam na profilu powinno być zdjęcie zgrabiarki fella, została ona w 2021 kupiona za niecałe 1000zł 2 sezony grabiła bezawaryjnie potem poleciał ten mały tryb to dorobili za około 350zł jak dobrze pamiętam. Nie chodzi mi o to żeby się chwalić tylko czasem po prostu warto pojeździć popytać po gospodarzach.

Edytowane przez ZeTuR_7011
  • Like 1
Opublikowano
jahooo napisał:

Tam chyba handluje jakiś inny gość, bo było bezproblemowo, towar miał na półeczce gotowy. Było miło, miło i miło. Tylko coś wspominał, że on nie jest włascicielem tego składowiska złomu po sąsiedzku.

To są dwie opcje, albo wczoraj baba mu dupy dała, albo to nie był sam szef Robert.

jahooo napisał:

https://www.facebook.com/marketplace/item/1200084094317827/?ref=search&referral_code=null&referral_story_type=post&tracking=browse_serp%3A194c2dce-2b55-46d6-b01b-860e2d10cd06

szukałbym bardziej coś między hederem 3,6 a 4,5. mniejsze i większe odpadają a wskazane by było żeby moc przerobowa była większa niż heder bo obecnie w tęgie zboża czy rzepak brakuje mi "spowalniacza" i fajnie jakby zbiornik miał spory bo pola mam po 500m długości swoim senatorem przecinam środek bo nie objadę dookoła. Ale to pewnie już raczej na spokojnie po żniwach.

• Haha 1
Opublikowano
jahooo napisał:

8 godzin temu, Grzechooo napisał:

Ja też bym szukał czegoś, w podobnej cenie, zależałoby mi żeby heder był 4m max 4,5 pola mam blisko żeby raz złożyć i zrobić żniwa. No i wiatę mam na takiej wielkości kombajn😉

dziś jadę na największe złomowisko kombajnów we wschodniej Polsce - do Dragan. Mam nadzieję, że kupię to, co potrzebuję, chociaż cena, jak za nowe

miałem kupowac nowe, ale problem z płatnością - tylko karta kredytową, ta zachodnia Europa jeszcze się nie ucywilizowała z internetowymi płatnościami

teraz może przynajmniej zapłacisz i będziesz miał część bo w zniwa to jak coś chcesz to musisz sobie wymontować

Opublikowano

Panowie jak to z tymi prasami Sipma Farma jest?  Sa takie złe czy ludzie wyolbrzymiają? Bo jedni w miarę chwalą inny narzekają... Mam Warfame i ogólnie jest ok, tylko nie mam siatki i to mnie wkur$%@#! i brak haków na komorze i zastanawiam się właśnie nad jakąś Sipmą do 30k

Opublikowano

Zależy do czego potrzebujesz, jak ktoś chce pogonić, to Sipma się do tego nie nadaje, ale z Warfamą jest podobnie. Jak szukasz, to z nowym typem aparatu do siatki, najlepiej tą z żółtymi osłonami- jest bardziej dopracowana, ma mocniejszy łańcuch, centralne smarowanie z pompką, punkty smarowania wyprowadzone itp.

Opublikowano
7 godzin temu, Pablo9812 napisał:

Panowie jak to z tymi prasami Sipma Farma jest?  Sa takie złe czy ludzie wyolbrzymiają? Bo jedni w miarę chwalą inny narzekają... Mam Warfame i ogólnie jest ok, tylko nie mam siatki i to mnie wkur$%@#! i brak haków na komorze i zastanawiam się właśnie nad jakąś Sipmą do 30k

Skoro w warfamie tylko brak siatki i haków Ci przeszkadza to farma da sobie u ciebie radę.

Opublikowano
10 godzin temu, Pablo9812 napisał:

To może założyć aparat do siatki? Siłowniki w prasie nie ciekną,? Hydraulika w ciągniku sprawna?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v