Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Przepalony olej ma jeszcze jakieś własciwosci smarne w chwili jego wymiany- bo jakby niemiał to by silnik sie zatarł, ma jeszcze siarke i kwasy ze spalania .

A Czy olej hydrauliczny możnaby nalać do silnika i by sie nie zatarł? W hydraulice  inaczej pracuje olej , te własciwosci  smarne nie tak potrzebne natomiast musi byc dośc czysty raczej....

Opublikowano
9 godzin temu, robi57362 napisał:

jakbym mial na spalonym oleju pracować i szkoda by mi było na nowy , to odkupil bym od kogoś kto ma nowe ciagniki i musi zmieniac dosyć często

Tak robią niektórzy, zlewają z nowego NewHollanda i olej ma drugie życie w siątce - usłyszane od sprzedawcy w Grene 🤭

Opublikowano
Grzechooo napisał:

do hydrauliki 20 i do skrzyni 25

ZeTuR_7011 napisał:

Skoro pojawił się temat oleju to przy okazji zapytam, Ile wchodzi oleju do hydrauliki mtz 82???

do skrzyni jak dobrze spuścisz to 40 l

Opublikowano

https://www.olx.pl/d/oferta/ladowarka-teleskopowa-manitou-731-lsu-CID757-IDZ3oJB.html Panowie dobre sa te ladowarki? mam takie cos na oku. jakies opinie, na co zwrocic uwage przy ogledzinach?

Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

Ojciec w jumzie ma superol.

do hydrauliki? A ile wchodzi oleju do zbiornika pod kierownica? Jak kupilem to byl czysty i kest nadal więc raczej z silnikowym się nie miesza ale mialem wyciek i musze dolać albo wymienić. Jak doleje 46 a byl superol to coś się stanie?

Opublikowano
1 godzinę temu, jedrus2020 napisał:

do hydrauliki? A ile wchodzi oleju do zbiornika pod kierownica? Jak kupilem to byl czysty i kest nadal więc raczej z silnikowym się nie miesza ale mialem wyciek i musze dolać albo wymienić. Jak doleje 46 a byl superol to coś się stanie?

Stanie się. Olej silnikowy  nie miesza się z hydraulicznym tylko najczęściej hydrauliczny przy pompach puszcza do silnikowego.

Opublikowano

A tak w temacie rozrzutnika jeszcze.

Wymiana szpilek - stare z tyłu ucinam (przyspawane), nowe zakładam, łapie spawarka i po sprawie? Może głupie, ale nigdy nigdzie nie wymieniałem 🤷, a tu mam w jednej zjebany gwint, jednej nie ma, a z jedną wygrał klucz udarowy..no i przydałoby się chyba to ogarnac.

A tak swoją drogą może ktoś byłby chętny na jakieś części z małego rozrzutnika? Coś takiego (zdjęcie z netu)

1af131134d2093164c778bb5d420

Bo jak wywiozę obornik, to będzie z niego przyczepka. W sumie nie wiem co by tam się nadawało - adapter z walkami nie jest w jakimś szalowym stanie tył podłogi do poprawy/wymiany. Jakieś łańcuchy z listwami może? Koła od napedu, wał itd?  Czy sobie od razu darować, adapter na złom, walki na materiał, łańcuchy się przydadzą i tyle?  A może kto chce np jaka przyczepkę zamienić z dopłatą? W sumie muszę pogadać z tym handlarzem, co zabrał bizona, bo jakaś przyczepę ma na handel, może by wziął w rozliczeniu 🤔

A wracając do szpilek

IMG_20240322_164009995_copy_1632x918.jpg

A to jeszcze jak już pytam o pierdoły - powiedzcie o co kaman, że opony w rozrzutniku są takie same jak w przyczepach, które mam - 10.0/75-15.3 - nie mają żadnych dodatkowych oznaczeń, a są niższe od tych z przyczep? W rozrzutniku są mitasy, w przyczepach różne - stomile, mrl itp. W sumie zauważyłem to dopiero jesienią, jak woziłem koło z przyczepy i z rozrzutnika do wulkanizacji.

Opublikowano (edytowane)

Szpilek się nie spawa, powinny same się "zakleszczyć", a co do opon, im nowsze tym bardziej oszukane na rozmiarach, może też być tak, że felga rozrzutnika "skręcana" jest ciut szersza od tej w przyczepie nierozbieralnej, przez co opona na jednej jest bardziej płaska, a drugiej "balonowa"

Edytowane przez MF675ursus
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

To wiem, że szpilki powinny, ale tu widziałem, że kilka jest przyłapanych. A nie mam doświadczenia, żeby nie było, że szpilki nie będą o tym wiedziały, że mają się zakleszczyc i będą mi się obracać.

A opony akurat te niższe to starsze - i nie mówię tu o różnicy mm, tylko ja wiem, musiałbym zdjęcia poszukać, ale na średnicy to ze 2cm lekko

Edytowane przez daron64
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v