Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

do roku 1984 były montowane elementy w zależności co zamówił handel i co przyszło od kooperantów, jak brakowało zaczepów nowszego typu, montowane te od C4011, tak samo osie szły w zależności od dostaw okrągłe lub płaskie, płaskie na początku na eksport głownie z kolami 16, potem weszły jako głowne a 18 na okrągłej osi na życzenie

tu nie ma normy - przewód ze sprężarki w bok czy do przodu, to zdarzały się w tym samym roczniku różne, trafi się jakaś seria odrzut z eksportu i masz hitch z konsola  z tyłu w roczniku 1982, tak samo z kolorami, nie ma normy, już o przeszłości tych ciągników nie wspomnę

• Like 1
Opublikowano

Doszukując się w 60 oryginalności i powtarzalności to szukanie dziewicy w liceum... Znajdzie się ale ile szukania.

Większość po pgrowska albo nawet jak prywatnie  używane były to dostępność części była jak była, się ludzie cieszyli że dostali jakiekolwiek zaczep i zakładali czy to 40 czy 60ka 

• Like 3
Opublikowano
22 godziny temu, bratrolnika napisał:

Że płaska oś??? A w 1979r mogła być???

kwestia miesiąca, płaską belkę wprowadzili jakoś początkiem lat 80, okrągłą szła na przemian przynajmniej jeszcze dwa lata, choć słyszałem o przypadkach że nawet bliżej 85 jakiś rodzynek się trafił

6 godzin temu, jahooo napisał:

do roku 1984 były montowane elementy w zależności co zamówił handel i co przyszło od kooperantów, jak brakowało zaczepów nowszego typu, montowane te od C4011, tak samo osie szły w zależności od dostaw okrągłe lub płaskie, płaskie na początku na eksport głownie z kolami 16, potem weszły jako głowne a 18 na okrągłej osi na życzenie

tu nie ma normy - przewód ze sprężarki w bok czy do przodu, to zdarzały się w tym samym roczniku różne, trafi się jakaś seria odrzut z eksportu i masz hitch z konsola  z tyłu w roczniku 1982, tak samo z kolorami, nie ma normy, już o przeszłości tych ciągników nie wspomnę

nie zaczep z 4011 bo tam jest krótki WOM, a 355/360 stary typ

Opublikowano

Przyszła suka. Nie wiedziałem czego się spodziewać. Narazie tylko odpaliłem i na próbę poszedłem zobaczyć co to robi. No i takie se wrażenia. Niezależnie jakim wiertłem - byle kamyczek i powiercone. Cięższa ziemia, to większym wiertłem nic nie idzie. Trzeba mega mocno trzymać. Zobaczymy jak to się będzie sprawować jak już będę chciał coś poważniej powiercic. Wygląda, że takie rzeczy to się nadają na lekkie ziemię bez kamieni. No ale mówie - to takie na szybko wrażenie po pierwszym odpaleniu. No i jakie za***iste spawy - chyba będę bardziej wyrozumiały wobec własnego lepienia 😅

IMG_20240313_101425954_copy_918x1632.jpg

IMG_20240313_094554552_copy_918x1632.jpg

Opublikowano
53 minuty temu, daron64 napisał:

Przyszła suka. Nie wiedziałem czego się spodziewać. Narazie tylko odpaliłem i na próbę poszedłem zobaczyć co to robi. No i takie se wrażenia. Niezależnie jakim wiertłem - byle kamyczek i powiercone. Cięższa ziemia, to większym wiertłem nic nie idzie. Trzeba mega mocno trzymać. Zobaczymy jak to się będzie sprawować jak już będę chciał coś poważniej powiercic. Wygląda, że takie rzeczy to się nadają na lekkie ziemię bez kamieni. No ale mówie - to takie na szybko wrażenie po pierwszym odpaleniu. No i jakie za***iste spawy - chyba będę bardziej wyrozumiały wobec własnego lepienia 😅

IMG_20240313_101425954_copy_918x1632.jpg

IMG_20240313_094554552_copy_918x1632.jpg

Ja mam taką samą. Idzie jak pojebana, ciężka czy lekka ziemia. Trzeba tylko uważać, żeby rąk nie połamać. Jak tam kawał chłopa jestem ale jak jakiś wypłosz to może się  skończyć podcieraniem d*py łokciami.

Opublikowano

One chyba wszystkie takie same. Ta to eberhard czy jakos tak. Germany made in p.r.c. 😅 No fakt - jak coś złapie, to jest pierdolnięcie po rękach. 

Tutaj jak zalozylem największe wiertło to w glinie może z 5cm podrapała i nie hu hu. 

Opublikowano
18 godzin temu, izydor6280 napisał:

kwestia miesiąca, płaską belkę wprowadzili jakoś początkiem lat 80, okrągłą szła na przemian przynajmniej jeszcze dwa lata, choć słyszałem o przypadkach że nawet bliżej 85 jakiś rodzynek się trafił

nie zaczep z 4011 bo tam jest krótki WOM, a 355/360 stary typ

U nas C360 '85 i okrągła oś i niby stary typ zaczepu z tego co tu widziałem. Przynajmniej nr z dowodu zgadzadają sie z tymi z tabliczki, więc mam nadzieje że to org uposażenie

Opublikowano

Z tej strony jest stała 

3 godziny temu, Janeczko napisał:

Szukam siłownika do fotela w farmtrac znacie sklepy gdzie poszukać można ?

IMG_20240313_111134.jpg

Dziś odebrałem od nich swoje z regeneracji.

Zadzwoń zapytaj,przygotuj sobie jakieś dane z tabliczki fotela 

Opublikowano
11 minut temu, soltys48 napisał:

Z tej strony jest stała 

Dziś odebrałem od nich swoje z regeneracji.

Zadzwoń zapytaj,przygotuj sobie jakieś dane z tabliczki fotela 

Od nich ? Jaki koszt regeneracji?

Muszę dokładnie się przyjrzeć ale nie kojarzę tam jakiś numerów. 

Znalazłem coś takiego https://zychar.pl/sklep/200810-amortyzator-do-fotela-pasuje-do-fotela-mol-250-mol698 jest centymetr dłuższy tylko ale myślę że wejdzie.

Sołtys twój farmszrot też ma problemy z cieknąca hydraulika ?

Opublikowano

nie sądziłem że znalezienie hederu do claasa będzie problemem, jak coś przyzwoitego to cena jak za pół kombajnu albo i lepiej, a jak coś w sensownej kasie to zlomostwo.

Opublikowano

140 konny ciągnik 6 cylindrowy z napędem, wspomaganiem, jakąś tam już kabina zapewne z nawiewami i grzaniem w cenie malowanej siuntki to coś musi być nie tak z nim.

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v