Skocz do zawartości
  • 0

Ceny pszenicy 2023

Pytanie

Opublikowano

Jakie będą ceny pszenicy w 2023 roku?

każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2022 przyniósł wybuch wojny i tym samym wywindował ceny pszenicy do niespotykanych dotąd poziomów. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  

Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 

zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Like 3
  • Thanks 1

29715 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
8 minut temu, jarecki7745 napisał:

czytałem to kilka razy i ja sie k**wa pytam kto rządzi w tym kraju ,gdzie jest k**wa granica tego państwa , jacy k**wa dobroczyńcy zasrani ,,strona ukraińska zaproponowała ,, a nowy minister z tej radości mało sie nie zesrał , bo w trymigi załatwił sprawę , dno dno i dno , to może zlikwidowac granice przecież my się tak jusz kochamy z banderowcami że po co im problemy robić dać im prawo głosu i h*j francja elegancja wszystko wjeżdza bez żadnej kontroli a te cwele nam każą zdjęcia gnoju robić nosz k**wa dramat

Granicy nie ma już po wybuchu wojny. Ja nie będę żadnych zdjęć,i ekoshematów robił. Złożę na podstawowe dopłaty i tyle. 

• 0
Opublikowano
10 minut temu, jarecki7745 napisał:

czytałem to kilka razy i ja sie k**wa pytam kto rządzi w tym kraju ,gdzie jest k**wa granica tego państwa ,

Yyyyyy no granica jest na Bugu we Włodawie. 🤣Natomiast granica absurdu została już dawno daleko w tyle za nami.😂

• 0
Opublikowano
27 minut temu, Marl napisał:

Mówi, się o tym, ze sprowadzają z UA teraz oleje roślinne, mąke,  spirytus a w dokumentach jest to zapisane jako "czyściwo techniczne"... Czytałem artykuł dziś o tym, jak znajde go to wstawie link.

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/articles/aktualnosci_/rolnicy-alarmuja-maka-spirytus-i-pszenica-jako-czysciwo-techniczne-to-nowe-hity-z-ukrainy-ktore-zalewaja-nasz-rynek/

Polska zbankrutuje przez tych deb .ili  !  rolnik nie będzie miał kasy , młyn nie będzie miał kasy , gorzelnia nie będzie miała kasy , z kurników nie będzie kasy   !  kto kupi materiały budowlane , stal ,  maszyny ,nawozy , kto będzie płacił podatki tym debi.lom    ,  murarz nie ma zlecenia na budowę domu bo rolnikowi brak kasy i koło się zamyka , do  wyborów wszyscy przejrzą na oczy   !

• 0
Opublikowano

możecie na mnie gadać co chcecie ale to Wy musicie zrozumieć że jest wojna i to że Polska wysyła caly swój sprzęt wojskowy na Ukrainę i to że otworzyła granice dla uchodźców i to że mamy zawalony rynek rolny produktami z Ukrainy to i tak nie jest to nawet 1% strat materialnych jakie ponoszą na Ukrainie. Czy Wy nie możecie zrozumieć że lepiej przebidowac rok albo dwa po to żeby tzw banderowcy ginęli w naszych czołgach a my mogli spac spokojnie. Kur.a! Ludzie! mieliście czas sprzedać zboże, ja też straciłem ok 10tys na samej różnicy cen i co, idę na wschodnia granice z kosa na ukraincow? Czy już wam tłuszcz z dobrobytu tak oczy zaslonil? co macie pretensje do Ukrainy jak tam nie ma gospodarstw rodzimych tylko wszystko kapitał z zachodu setki tys ha Niemców Dunczykow, Holendrów to oni stoją za tym że zalewja nas tanim produktem, czemu nie strajkujemy w Brukseli. Ludzie! codziennie giną żołnierze za to że żaden z nas nie musi być zmobilizowany i ginąc w okopach jakby rusek stał przy granicy z Polską! już mi się nie chce zaglądać na ten temat bo kółko wzajemnej adoracji się zrobiło!

• Like 2
  • Thanks 3
  • Haha 2
  • 0
Opublikowano
3 minuty temu, Piffpaff napisał:

możecie na mnie gadać co chcecie ale to Wy musicie zrozumieć że jest wojna i to że Polska wysyła caly swój sprzęt wojskowy na Ukrainę i to że otworzyła granice dla uchodźców i to że mamy zawalony rynek rolny produktami z Ukrainy to i tak nie jest to nawet 1% strat materialnych jakie ponoszą na Ukrainie. Czy Wy nie możecie zrozumieć że lepiej przebidowac rok albo dwa po to żeby tzw banderowcy ginęli w naszych czołgach a my mogli spac spokojnie. Kur.a! Ludzie! mieliście czas sprzedać zboże, ja też straciłem ok 10tys na samej różnicy cen i co, idę na wschodnia granice z kosa na ukraincow? Czy już wam tłuszcz z dobrobytu tak oczy zaslonil? co macie pretensje do Ukrainy jak tam nie ma gospodarstw rodzimych tylko wszystko kapitał z zachodu setki tys ha Niemców Dunczykow, Holendrów to oni stoją za tym że zalewja nas tanim produktem, czemu nie strajkujemy w Brukseli. Ludzie! codziennie giną żołnierze za to że żaden z nas nie musi być zmobilizowany i ginąc w okopach jakby rusek stał przy granicy z Polską! już mi się nie chce zaglądać na ten temat bo kółko wzajemnej adoracji się zrobiło!

Za zrobienie burd.lu w Polsce odpowiada nasz rząd  , to że nas chcą zadusić swoimi produktami to nie jest pomoc Ukrainie w wojnie   ! pszenica  miała tylko przejechać przez nasz kraj  !

• 0
Opublikowano
2 minuty temu, Piffpaff napisał:

możecie na mnie gadać co chcecie ale to Wy musicie zrozumieć że jest wojna i

Wbrew pozorom, śmiem twierdzić że wszyscy tu rozumieją że jest wojna. 

• 0
Opublikowano
5 minut temu, jahooo napisał:

Ukraina zaproponowała wstrzymanie na jakiś czas eksportu zbóż i niektórych towarów do Polski, tylko tranzyt

Słowo klucz  " na jakiś czas  "   do wyborów  ?  a po wyborach nas będą jeb.ać aż do następnych wyborów  ?

• Like 2
  • 0
Opublikowano (edytowane)

Duda daje swój  sprzęt wojskowy ,a potem mówi szablą odbierzemy,czyli 1 wojna światowa powtórka,widły,kosa,sierp na pięciu żołnierzy .

Edytowane przez 85Tomekkk
  • 0
Opublikowano
Przed chwilą, Wicherek napisał:

Słowo klucz  " na jakiś czas  "   do wyborów  ? 

Yyyyyy no może do Wielkanocy prawosławnej, albo Chanuki, albo końca Ramadanu. Możliwości jest sporo.🤣

• Like 1
  • 0
Opublikowano
4 minuty temu, 85Tomekkk napisał:

Duda daje swój  sprzęt wojskowy ,a potem mówi szablą odbierzemy,czyli 1 wojna światowa powtórka,widły,kosa,sierp na pięciu żołnierzy .

Na to się zapowiada Polska oddała już znaczną część swego sprzętu za darmo. 

• 0
Opublikowano
7 minut temu, 85Tomekkk napisał:

123 lata w niewoli nic nie było Polskiego .

Pszenica pojedzie do portu bezpośrednio z Ukrainy .

Tylko powiedzieć trzeba czy z portu wypłynie tam gdzie trzeba ?.

• 0
Opublikowano
35 minut temu, Piffpaff napisał:

Czyli masz kilka ha , a jk bys miał kikadziesiąt , albo set

• 0
Opublikowano
3 godziny temu, GRZES1545 napisał:

A czyj prezydent za tym zbożem srał się na naszym terenie Ukrainski czy Niemiecki? Onu wszyscy dobrzy są i interesuje ich tylko własny biznes. 

Tu jest Polska du ku...wy  nędzy chyba czas się obudzić.

podobnie polscy rolnicy ich też interesuje własny biznes, jakoś nie zauważyłem by kupowali droższe pasze z krajowego zboża, kupują tą tańszą zrobioną z ukraińskiego, a jednocześnie jak zwykle lament

• 0
Opublikowano
53 minuty temu, Piffpaff napisał:

Coś bredzisz Kolego. Kto tu ma pretensje do Ukraińców, że nie mają gospodarstw rodzimych? 
Sedno w tym, że nie chcemy na naszym rynku produktów tego zachodniego kapitału o którym piszesz, bo to żadna pomoc dla przeciętnych Ukraińców dotkniętych wojną. 

• 0
Opublikowano

kupowaliscie ruski wegiel,spiryt,papierosy, nawoz , rope to bylo dobrze  ?????? dzialaliscie na szkode panstwa i przemyslu ?????

to teraz macie zaplate faryzeusze...karma wraca

59 minut temu, Wicherek napisał:

Polska zbankrutuje przez tych deb .ili  !  rolnik nie będzie miał kasy , młyn nie będzie miał kasy , gorzelnia nie będzie miała kasy , z kurników nie będzie kasy   !  kto kupi materiały budowlane , stal ,  maszyny ,nawozy , kto będzie płacił podatki tym debi.lom    ,  murarz nie ma zlecenia na budowę domu bo rolnikowi brak kasy i koło się zamyka , do  wyborów wszyscy przejrzą na oczy   !

a ilu tych prawdziwych rolnikow jest ??? 

budowlanka i tak sie wali-z powodu kredytow a nie pszenicy.. 

popatrz na najnowsze sondaze poparcia....

51 minut temu, mirro napisał:

Wbrew pozorom, śmiem twierdzić że wszyscy tu rozumieją że jest wojna. 

zbyt optymistyczne przekonanie -onuce smierdza na kilometry

• Haha 1
  • 0
Opublikowano

spółki państwowe to podaje najnowsze ceny  Elewarr - Magazyn w Koronowie Powiat Bydgoszcz ( ceny netto) via ODR

2023-04-07 Pszenżyto paszowe 79.00 zł/ dt

2023-04-07 Jęczmień konsumpcyjny 78.00 zł/ dt

2023-04-07 Rzepak 179.00 zł/ dt

2023-04-07 Żyto paszowe 70.00 zł/ dt

2023-04-07 Żyto konsumpcyjne 72.00 zł/ dt

2023-04-07 Pszenica paszowa 84.00 zł/ dt

2023-04-07 Pszenica konsumpcyjna 88.00 zł/ dt

nikt w okolicy chyba niżej nie daje jak oni  , 

• Thanks 1
  • Confused 1
  • 0
Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

podaj definicję prawdziwego?

• 0
Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

kupowaliscie ruski wegiel,spiryt,papierosy, nawoz , rope to bylo dobrze  ?????? dzialaliscie na szkode panstwa i przemyslu ?????

to teraz macie zaplate faryzeusze...karma wraca

budowlanka i tak sie wali-z powodu kredytow a nie pszenicy.. 

popatrz na najnowsze sondaze poparcia....

zbyt optymistyczne przekonanie -onuce smierdza na kilometry

A tak zapytam do rządu się nie wybierasz? Jeden tak pozytywnie nastawiony wiceminister by im się przydał. Im już jeszcze jeden więcej nie zrobi różnicy a mogi byście się wychwalać nawzajem.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez XTRO
      Witamy nowy rok w nowym temacie.
    • Przez dominikl95
      witam czy można sprzedawać legalnie nadwyżki warzyw z własnego ogródka? Aby nie mieć problemów z urzędem skarbowym
    • Przez Wiesiorolnik
      Wszyscy obserwujemy ceny pszenicy szczególnie w tym roku. Podzielcie się nimi tutaj. 
      Okolice Chełma 700 - 730 brutto
    • Przez yacenty
      test
    • Przez aaimk
      Jakie będą ceny pszenicy w 2024 roku?
      każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2023 w głównej mierze opierał się na spadkach cen ziarna. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  
      Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 
      zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v