Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Bajlepszy komentarz dziś:

Jak PiS wymieniał ludzi w urzędach, to było obsadzanie swoimi  i zamach na demokrację, jak zrobi to PO to jest demokracja i praworządność

Edytowane przez jahooo
  • Like 1
Opublikowano

Szef Kancelarii Prezesa Rady Ministrów Jan Grabiec w KPRM zapalił Światło Wolności upamiętniające ofiary stanu wojennego. 13grudnia

Image

Komunistycznym generałom - pogrzeby z państwowymi honorami, ubekom - emerytalne bonusy za służbę dla komunistycznego reżimu. Ich ofiarom- światełko w okienku. 🤮

Opublikowano
1 godzinę temu, Celownik07 napisał:

się nawet nie dziwię, bo tyle niekompetentnych ludzi co pisiory, to jeszcze nikt nie powołał. 

sam widziałem jak mendy mierne z niskich stołków raptem byli dyrektorami i to nadzwyczaj mściwym gotowi każdy rozkaz wykonywać. 

Opublikowano

Jak bym nie pamiętał poprzedniego rządu Tuska,to bym uwierzył w takie bajki ....,że KO to sami praworządni i kompetentni ludzie. Począwszy od samej góry na elektoracie skończywszy - poziom hipokryzji wypowiedzi przewyższa wszelkie normy.

• Like 2
Opublikowano

ale takich cyrków nie było żeby miernocie co ledwo pół etatu miał i wykształcenie nie kierunkowe, przyznać dyrektorem 🙉

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, gregor1284 napisał:

ten dzierganiec to kolejny z miliardów dowodów na to co jeszcze raz powtórzę

Dnia 13.12.2023 o 13:30, dysydent napisał:

jeden taki kiedyś powiedział - dzięki internetowi dowiedziałem się ilu jest na świecie idiotów

..... ja uzupełnię - okazuje się że jest ich jeszcze więcej

z praktycznej percepcji wynika że jako tako myślących i sensownie samodzielnie działających w populacji człowieka (rzekomo) rozumnego jest tak ok 2% a cała reszta gdyby pozostawić ją samej sobie na planecie w jednym dziesięcioleciu wróciła by do jaskiń a i to tylko w nikłym procencie który by przeżył

i jeszcze taki "przy okazji" wniosek - w tym temacie nie pisuje pięćdziesięciu użytkowników af zatem statystyczna szansa że tu się ktoś z tych dwu procentów trafi jest praktycznie żadna :P "szanowni" współjaskiniowcy xD
po namyśle jednak doprecyzuję - wśród (samodzielnych) rolników ten odsetek jest korzystniejszy tak że .. ta szansa jest większa od zera

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

On tak na poważnie?

To I do komuni zaraz pójdzie 😂

38 minut temu, nie napisał:

Szef Kancelarii Prezesa Rady Ministrów Jan Grabiec w KPRM zapalił Światło Wolności upamiętniające ofiary stanu wojennego. 13grudnia

Image

Komunistycznym generałom - pogrzeby z państwowymi honorami, ubekom - emerytalne bonusy za służbę dla komunistycznego reżimu. Ich ofiarom- światełko w okienku. 🤮

Pewnie jego proboszcz mu podpowiedział 

40 minut temu, jahooo napisał:

Jak PO wymieniał ludzi w urzędach, to było obsadzanie swoimi  i zamach na demokrację, jak zrobi to PIS to jest demokracja i praworządność

Tak było 

12 minut temu, andrzej78 napisał:

Jak bym nie pamiętał poprzedniego rządu Tuska,to bym uwierzył w takie bajki ....,że KO to sami praworządni i kompetentni ludzie. Począwszy od samej góry na elektoracie skończywszy - poziom hipokryzji wypowiedzi przewyższa wszelkie normy.

Ile to taniej by było jak publicystyka w TVP była by zlikwidowana

Po co płacić za coś co powiedzieli by I w tvn

Opublikowano

Zakład Ubezpieczeń Społecznych wydał w środę decyzję zaliczającą do emerytury Roberta Jałochy składki, których przez lata nie płacił TVN. 

Cały okres przepracowany na "śmieciówce" zostanie mi dodany do emerytury. To koniec tej sprawy i ostateczny dowód, że TVN łamał prawo

TVN łamał prawo, ale odpowiedzialności za to nie poniesie. ZUS nie wystąpi o zaległe składki, bo od zatrudnienia mnie na śmieciówce minęło więcej niż pięć lat.

Zdaniem Jałochy, stacja telewizyjna do końca starała się opóźnić sprawę.

Zamiast kary, mamy więc nagrodę za spryt w oszukiwaniu pracowników i państwa.

Dla mnie ta sprawa się kończy. Jeśli prawnicy TVN, a widzę, że już trzech zajmuje się moją osobą, nadal chcą epatować opinię publiczną nieuczciwością swojego klienta, to oczywiście mają do tego prawo. Jest mi tylko przykro, że stacja zamiast zapłacić mi za wypadki w pracy i nadgodziny, woli finansować ludzi, którzy w swoich pismach mają problem z napisaniem jednego zdania prawdy - ubolewa były dziennikarz TVN.

Z TVN wygrała też była producentka „Rozmów w toku” Jolanta Hofer. Na początku października Sąd apelacyjny w Krakowie oddalił apelację TVN w sprawie procesu, jaki wytoczyła ona stacji, kończąc pięcioletni okres sądowej batalii. Hofer walczyła przed sądem o ustalenie swojego stosunku pracy za lata 2011-2018.

W sierpniu 2022 roku swój pozew przeciwko TVN skierował operator Robert Wyczałkowski. Zażądał ustalenia, w jakim trybie był zatrudniony przez ostatnie 16 lat. Proces objęło kuratelą Centrum Monitoringu Wolności Prasy SDP, sprawą zajmuje się też Państwowa Inspekcja Pracy.  

Pod koniec lutego ubiegłego roku zrobił tak Kamil Różalski (przez 23 lata operator w TVN). Proces utajniono na wniosek stacji.

praworządność wolnych mediów 🤮

Opublikowano
17 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

https://wiadomosci.wp.pl/po-obradach-sejmu-do-monopolowego-przylapali-poslow-6973366462917312a

Posłowie PiSu lubią sobie chlapnąć tak jak ich wyborcy, co nie @Roman176 ?? xD 

Ciekawe którzy nie lubieja chlapnąć 😎

A tu pejsik spokojnie podszedł do tematu zgaszonych świec w Sejmie.  Ale oczywiście gówno burza rozpętana 😄

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0yVFHQN4azweLUD3qBUz2ELfG1nDAPW94kX4MHe8d4u1fFftp7Hmc5Jyx8ntQu212l&id=100007466864212

52 minuty temu, jahooo napisał:

Jak PiS wymieniał ludzi w urzędach, to było obsadzanie swoimi  i zamach na demokrację, jak zrobi to PO to jest demokracja i praworządność

🎯

2 godziny temu, Celownik07 napisał:

Lepsza zmiana idzie☝️😄

Opublikowano
Ulman napisał:

Wcielony do wojska nie jest już cywilem i ma cokolwiek do obrony ale nawet jak potroimy tę liczbę to krwiożerczy, brutalni i bezwzględni ruscy ubili przez 2 lata 21 tys cywilów a interweniujący w Gazie Żydzi 18 tys w 2 miesiące. Z wymienionych tylko Rosja jest ludobójcą i powinna trafić przed wszelkie trybunały a najlepiej zostać pokonana i zniszczona. To tylko przykład  jak można ludowi zapodać narrację  którą bezmyślnie łyknie bez żadnej refleksji.  

Cały czas twierdzę, że żydzi przeginają. Pchali w Hamas miliony i zaczęło to iść przez ONZ to Palestyńczycy zaczęli zadawać pytania. Bo wcześniej starczało ledwie na wodę i paliwo do elektrowni a ostatnio na coś więcej. Realia tamtego terytorium są zgoła inne niż w Ukrainie. Skoro bazujesz na danych od Hamasu to zamiast owych 7,5 tys. powinieneś przyjąć liczbę osób którą ukraińcy raportują, że im brakuje. Są na terytoriach pod ruską okupacją hektary dołów, których nikt nie uwzględnia. Motyw wspólny Hamasu i Rosjan to wypowiedziana potrzeba ofiar z własnego narodu - tej formy ludobójstwa wydaje się nie uwzględniasz.

• Haha 1
Opublikowano

we wojnie żydowsko arabskiej obie strony mają rację a zatem zawsze bardziej pokrzywdzoną będzie strona przegrywająca
a czy to sprawiedliwe? z punktu widzenia praw Natury jak najbardziej

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, nie napisał:

A właśnie, rozmawiałem jakoś niedawno z gościem w kwestii tych UBeckich emerytur i tak to sie przedstawia. 

Ustawa objęła coś ponad 30 tyś ludzi. Do sądu poszło prawie 20 tyś. Na razie sądy przywróciły emerytury mniej niż 10 tyś. Jakoś sukcesu ja tu nie widzę.

Opublikowano

Cuda się dzieją wróciła Praworządność i demokracja .

Jakie to piękne 50 miliardów Euro od Unii  pomocy, dla WALCZĄCEJ UKRAINY .

Dziś w Sejmie zostanie zapalone światło chanuki , będą Politycy najwyższego szczebla.

Piękna wypowiedz Marszałka Hołowni na temat . Grzegorza Brauna  gdzie może mieć miejsce wstępu to na salę sądową.

Będzie w sejmie głosowanie by pozbawić  Grzegorza Brauna  immunitetu poselskiego . Popierają to inne kluby by tak się stało .

A .Szłapka NASZE STANOWISKO JEST JEDNOZNACZNE TRZEBA WSPIERAĆ UKRAINĘ.

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Dziś w Sejmie zostanie zapalone światło chanuki , będą Politycy najwyższego szczebla.

Oczywiście gaśnice już będą pod ścisłym nadzorem?:lol:

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, jacek1296 napisał:

Telepatusa?

SOP.:lol:

3 minuty temu, galan99 napisał:

Czekam na radosną nowinę jak wywalą Grzegorza Brauna z Sejmu

A niby na jakiej podstawie? Akt wandalizmu?:lol:

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, mirro napisał:

Oczywiście gaśnice już będą pod ścisłym nadzorem?:lol:

Przydała by się inspekcja w tym czasie, bo gaśnice pewno będą pochowane. Może choć jaki koc gaśniczy się uchowa

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

A właśnie, rozmawiałem jakoś niedawno z gościem w kwestii tych UBeckich emerytur i tak to sie przedstawia. 

Ustawa objęła coś ponad 30 tyś ludzi. Do sądu poszło prawie 20 tyś. Na razie sądy przywróciły emerytury mniej niż 10 tyś. Jakoś sukcesu ja tu nie widzę.

a jak to wygląda

1 godzinę temu, dysydent napisał:

z punktu widzenia praw Natury

?

bo ja bym to ujął tak - ubecja i wszyscy aparatczycy tzw komunistycznego systemu byli oprawcami a cała reszta to ofiary i tak się zdarzyło że ofiary zwyciężyły i co?
za komuny to może i były tzw "ofiary losu" czyli niezawinione swojego "statusu" ale skoro bodaj jeden nawet szeregowy pezetpeerowiec nie mówiąc już o milicjantach ormowcach a tym bardziej ubekach, skoro bodaj jeden aparatczyk tamtego układu jest traktowany na równi jak owe ofiary to te ofiary są nie tylko ofiarami swego losu ale i zwykłymi ofermami które tylko dzięki swej masie wygrały ale są tylko owym głupim bydłem z którego nikt bez wyjątku nie kwalifikuje się do owych dwu procen co dwa posty temu opisałem

żałować toto? w żadnym wypadku  bo toto nawet jak się mu sukces przytrafi to i tak nie potrafi go wykorzystać

łoł, af znikło na parę minut , normalnie odcięło mnie od strony tak jak by jej w necie nie było
u mnie to tylko czy to się serwery af wykrzaczyły?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v