Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 godziny temu, GRZES1545 napisał:

A to w niedzielę nie ma sklepów otwartych? A może daj zarobić mniejszym prywatnym A nie zagranicznym molochom?

Lepper taką świnią nie był jak on, i do jego nazwiska mu daleko. 

A pamiętasz strukturalne? 

Opublikowano

wystarczyło 24 godziny żeby platforma powstrzymała  się od kłamstwa czy przyjmiecie imigrantów nielegalnych nie z Białorusi nie   legalnych co bd płacić podatki i tu mieszkać .....😝  program Jankowskiego  ........

wystarczyło 24 godziny żeby platforma powstrzymała  się od kłamstwa czy przyjmiecie imigrantów nielegalnych nie z Białorusi nie   legalnych co bd płacić podatki i tu mieszkać .....😝  program Jankowskiego  ........

zapo_pn_14082023-768x376.png

Dlaczego Polskie Stronnictwo Ludowe chce wprowadzenia waluty euro? 

🤣

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, HF86 napisał:

znajdź jeszcze inny cywilizowany kraj gdzie sędziowie, prokuratorzy są nietykalni ,a posłów chroni immunitet. 

W każdym? Nie chodzi o to aby ich nie skazywać za przestępstwo, ale nie można przymknąć np. na te 48 kiedy komuś będzie pasowało to akurat. 

Opublikowano
2 godziny temu, jacek1296 napisał:

Zamknij też w niedzielę kina, teatry, restauracje itp. Pozostaw otwarte tylko szpitale, policję i straż. Miła perspektywa? A jeszcze  kk otwarty zostanie.

Nie jestem za tym aby zamykać sklepy bo inni też pracuje. Pokazuje tylko że można zrobić zakupy spożywcze w inny dzień niż niedziela. A żabka została czynna w niedzielę aby nabijać kieszeń Rydzyka 

• Like 1
Opublikowano
51 minut temu, hubertuss napisał:

Dajcie Kowalskiego jak wam psl nie dobry. Albo Kowalczyka co ukraińskie zboże sprowadzał a wam kazał nie sprzedawać. 

Albo Sawickiego, co za jego rządów rolnicy płacili rekordowe kary za kwoty mleczne

EDIT: Tak, za przekroczenie oczywiście. Sorry za skrót myślowy, jeśli ktoś nie jest w temacie

• Like 4
Opublikowano (edytowane)

A ja wam powiem ze moze być gorszy minister i to kobieta :) jak się Szymek uprze to leżymy .

Coś PiS za lekko przyjał ten szok ze nie bedzie u koryta , moze zwoła posiedzenie sejmu i przgłosują ze od dziś sejm posiada 380 głosów :) i oni wtedy maja większość :) . Te insynuacje by poczekac kilka dni na rozwój sytuacji ???? jak rozwój ? Cos wiedza czego my nie wiemy ? Sprawa jest jasna , nikt z piS koalicji nie zawrze .Po dwóch tygodniach przeciagania dudu zleci powołanie rządu innej opozycji wiekszościowej . Natępne dwa tygodnie .Potem posiedzenia , wotum nieufności i uchwalenie budżetu na przyszły rok . Następnie dudu nie podpisuje prowizorium budżetowego pod pretekstem nadmiernego zadłużenia -- budżet wraca do prac , rząd nie może odrzucic weta prezydenta bo brak mu jest 3/5 sejmu , wybory na wiosnę , moze po to samorzadowe przeniesli na wiosnę :) by razem zrobić albo znów przeniosa wybory samorzadowe na jesień :) 

Nie mniej Sawicki był kiepskim ministrem , A to mówił na rolników frajerzy nie chcą  jabłek po 14 groszy sprzedawać , a to kary za mleko, a to nie złozył wniosków do UE i rolnicy do tytoniu doplat nie dostali , a to i tak dalej. Jedynie był tak zwany złotousty  mówił dużo i nie na temat badzo nie lubił sprzeciwów  kazał sie nazywac doktorem itp. Najwiekszym chyba jego przewinieniem było zrezygnowanie zrównania dopłat które miały nastapić w 2012 roku  bo tak mieliśmy zagwarantowane w traktacie przedakcesyjnym i sawicki z tego zrezygnował a nawet zostawił furtke ze po 2021 roku tez nie muszą być zrównane dopłaty czego mamy efekty . nawet PiSory twierdzili ze zrównaja po mimo to , mysleli ze wezmą pieniadze z ekologicznych projektów dopisza do dopłat jako debiloschematy i sie prawie dopłaty podrównaja , dziś wiemy ze tylko 20% rolników z tego skorzysta a 80% rolników bedzie miao mniejsze dopłaty niz w poprzednich latach 

Edytowane przez marks50
Opublikowano
40 minut temu, racyl napisał:

393207557_369829152034715_7087546673913355462_n.jpg

dzisiaj na 3 wozy grzyby pod Augustowem zbiera wojsko.

może jakieś nowe rozkazy 🤣

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Sawicki brał pieniądze za nadmierne mleko wyprodukowane przez chłopa ?? Ktoś kazał produkować za dużo mleka i potem przez to płacić kary ??

Włoscy rolnicy nie zapłacili, nasz miał narzędzia, ale nie potrafił skorzystać. Produkcja mleka to nie zboże że H000j tam, jeden rok nie posieję nawozu to nic się nie stanie

Edytowane przez emtec123
  • Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, cinek1808 napisał:

Nie jestem za tym aby zamykać sklepy bo inni też pracuje. Pokazuje tylko że można zrobić zakupy spożywcze w inny dzień niż niedziela. A żabka została czynna w niedzielę aby nabijać kieszeń Rydzyka 

bez spożywczych ludzie sie obejdą, chodzi o galerie, sklepy budowlane i inne markety

392747973_996793334983396_3227289998075607109_n.jpg

Opublikowano
4 godziny temu, racyl napisał:

No to właśnie popierasz nierobów będąc za zakazem handlu w niedziele.

Ja nie mam problemu z pracowaniem w niedziele zbieram, pryskam, naprawiam, przygotowuje. Nie tak jak na tygodniu ale jak jest napięty tydzień to nie ma wyjścia

392878105_369867925364171_8756572993283929966_n.jpg

Co Ty porównujesz chłopie 🤦‍♂️ 

Opublikowano
racyl napisał:

24 minuty temu, cinek1808 napisał:

bez spożywczych ludzie sie obejdą, chodzi o galerie, sklepy budowlane i inne markety

392747973_996793334983396_3227289998075607109_n.jpg

Dyskutowaliśmy już o tym. Jeżeli rachunek za energię, ostatnio nie tanią, będzie ekonomicznie uzasadniał to nikt nie otworzy. Zostawmy decyzję rynkowi.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, racyl napisał:

Najlepiej to nic nie robić i brać kasę od tych co na ciebie pracują 😄

Moja żona pracuje w administracji samorządowej i jeszcze nigdy nie dostała podwyżki 500-600zł jak podwyższali płacę minimalną. Pyta po co ja mam głosować na PIS jak ktoś nowy będzie zarabiał tyle co ja

Gdzie tu jest poszanowanie ludzi np z 18 letnim stażem pracy

Niech idzie na kasę w niedziele popracuje i dostanie te 500 wiecej. Zibaczy czym pachnie praca w markecie😎

3 minuty temu, racyl napisał:

Wstyd głosować na PIS

A na kogo nie wstyd? Dziel i rządz udaje się To elitom politycznym idealnie, dzięki temu żyje im się lepiej. Nic się nie zmieni na lepsze dla szarych ludzi a wręcz przeciwnie.

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, mirro napisał:

Zaraz większość będzie zarabiała minimalną a różnica między pracownikiem a kierownikiem będzie tak niska że nie będzie opłacało się być tym drugim. To jest właśnie skutek uboczny działania na masę.

Ja przeciwwskazań nie widzę. Ale faktycznie niektórzy by się zdziwili komu to na rękę nie jest.

To uważasz że ludzie pracujący fizycznie powinni zarabiać 5x mniej od kierownika? Jak tak źle na stanowiskach to chciałbym zobaczyć tych wszystkich prezesów przy betoniarce np.😆

Uważam że  wszyscy prezesi a szczególnie spółek państwowych zarabiają za dużo, podobnie w bankach itd. 

Edytowane przez GRZES1545
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v