Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, Azor07 napisał:

Mój dostawca mówił że skończyły im się limity ,od października nowe będą .Cena wstępnie B7 -5.8O z hakiem B0-6zł z hakiem .

Dopiero tu parę osób pisało, że coś zmyślam że są jakieś limity. 

Opublikowano
18 minut temu, MFrolnik26 napisał:

Najbliższa stacja Orlen od 2 dni nie ma oleju napędowego. Na pytanie kiedy będzie? Pracownicy odpowiadają, że zamówienie złożyli 3 dni temu A kiedy dojedzie nie wiadomo. Ot czasów sie doczekaliśmy 

Nie ma w tym nic dziwnego , skoro wcześniej cysterna schodziła na Orlenie załóżmy że w tydzień , to już mieli mniej więcej w takim czasie uzgodnione dostawy , a jak teraz ludzie robią zapasy i w ten tydzień by poszło np 3 cysterny ze stacjii , to jedno że za tym idzie polityka , a drugie to to że logistyka  nie jest w stanie tego ogarnąć , bo stacji w Polsce są tysiące , i nie da się tak dowieść na raz do wszystkich . U mnie póki co to na razie jest dostępne na stacjach , schomikowane mam 1200 litrów zerówki , a b7 biorę co 2-3 dni po 200 litrów , które idą na bieżąco 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Zibifarmer napisał:

Gdzie wy te paliwa kupujecie? Dzwoniłem do olbenz to wyprzedane i drożej niż na stacji. Później na kilka okolicznych stacji to nie chcą sprzedać większej ilości. Jedna mówi że 500l max ale i tak muszą rozbić na parę faktur. 

Miałem b0 cała zimę i nic się z nim nie działo. Gorzej z b7. 

Ja tez dolałem czarnej strzały i przy -10c  wszystko chodziło na letnim..

Pieprzo głupoty ze to nie działa,niech doleją przed mrozami jak paliwo ciepłe a nie jak poniżej zera, to nic już nie da.

Edytowane przez Strongman
  • Thanks 1
Opublikowano
7 godzin temu, Bugii napisał:

7 tys przyjechało b0 po 6zl brutto. 

W przyszłym tyg ogarnę stary baniak nie uzywany od czasu zakupu zbiorników 2 płaszczowych. To jeszcze 5 tys się zmieści.:p

Ładny zakup

Opublikowano

a jeszcze kto sto pamieta ?-mam skydda to doleje.. do tego zima ma byc w styczniu,do tego czasu on bedzie dostepny po 2 ojro jak wszedzie......

kaczystan to parodia prl-u wtedy nie bylo benzyny teraz ropy..

on -5,99 bez zmian

z b7 podczas mrozow wytraca sie woda i zamarza..zostaje na dnie wiec mozna zostawic i do wiosny rozmarznie..na reszcie mozna jezdzic.

• Haha 2
Opublikowano
40 minut temu, Strongman napisał:

Ja tez dolałem czarnej strzały i przy -10c  wszystko chodziło na letnim..

Pieprzo głupoty ze to nie działa,niech doleją przed mrozami jak paliwo ciepłe a nie jak poniżej zera, to nic już nie da.

Ty pieprzysz głupoty. Paliwo przed dolaniem tego cuda stało kilka dni w piwnicy. Potrójna dawka nic nie daje. -10 to żaden mróz zwłaszcza jak w dzień na plusie i tych ,, mrozów '' jest jeden lub dwa dni 

Opublikowano
34 minuty temu, Pigmei napisał:

Takie coś to w starych prostych silnikach, zrób to w obecnych lub nowych  to gwarancji nie uznają jak coś klęknie.

Znam gościa co daje 20-25 litrów benzyny na tysiąca i już tyle lat wszystko chula na commonrailu

Opublikowano
13 godzin temu, jacus napisał:

z b7 podczas mrozow wytraca sie woda i zamarza..zostaje na dnie wiec mozna zostawic i do wiosny rozmarznie..na reszcie mozna jezdzic.

Nie przyszło ci do tego czegoś co masz na szyi żeby wykładać gdzieś swoje teorie?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v