Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Dnia 14.01.2023 o 20:38, daron64 napisał:

Już miałem ochotę napisać żeby spierdalali 😅

ja to juz nabieram ochoty zeby poskreca talerzowke i wszystkie laki zlikwidowac..

i skonczy sie sprzedawanie siana 🤣.

wczoraj gosc dzwoni juz jedzie -pyta dokladnie gdzie to jest wiec tlumacze adres ,ulica -pyta czy daleko od szkoly ,no kawalek ale nie taki duzy ,wiec pyta czy w kierunku jelesni ? kurna nazwa miejscowosci ta sama tylko w innym wojewodztwie..

ladnych pare lat temu dyrektor szkoly zamowil autokar z krakowa  na wycieczke - kierowca dzwoni ze jest na bp ale nie moze znalezc adresu, bo nikt o takiej szkole nie slyszal, pojechal pod zywiec.najlepsze ze wycieczka miala w tamte rejony jechac 

Opublikowano
7 godzin temu, KlimekPL napisał:

Jak zadzwonił ktoś kto sieje 250kg na hektar bez patrzenia na nic to spoko. A tekst "fajnie rośnie" to i u mnie się słyszy jeśli w polu jest gęsto a sypnęło 1,5t zamiast 1t.  Ale ja jednak potrzebuje znać takie dane żeby nie siać na pałę, żeby zrobić coś dobrze i finalnie żeby coś na tym zarobić. A poza tym bardziej chciałem zwrócić uwagę na aspekt jak wielu rolników jeszcze nie patrzy na takie podstawy albo nigdy o nich nie słyszało. 

A mi chodziło bardziej o to że sprzedajesz pare kilo zboża bo zostało, dzwonią i ch*j wie czego chcą, może jeszcze do laboratorium wysyłać. Albo sprzedajesz jakieś gówno za pare zł bo myślisz szkoda na złom wyrzucać, a gość dzwoni i sie targuje oferując cene mniejszą niż na złomie.

• Like 1
Opublikowano

Z maszynami tak jest, wczoraj przyjechało oglądać kosiarkę 4 ekspertów i nowa by chcieli za 1800. Nawet nie wiedzieli ile nowa teraz kosztuje. A do decyzji żeby nie kupować najbardziej skłoniło ich to że nie było oryginalnego korka o d spustu oleju... 

• Haha 1
Opublikowano
10 godzin temu, rafal3939 napisał:

oj to nie, musza być 825, może ktoś miałe te opony nowe bieżnikowane, jest sens pchać się w to czy lepiej zainwestowac w felgi opony z ciężarówki?

ja mam w jednej przyczepie założone całe koła 17 cali z ciężarówki, mają jedną wadę - dość ciężko idą po polu, zwłaszcza po mokrym, ale ja wjeżdżam przyczepą na pole tylko w żniwa , da się przeżyć, z burakami czy ziemniakami mógłby być większy problem

Opublikowano
3 godziny temu, bratrolnika napisał:

tak, to jest niedościgniony wzór, poziom którego już nie osiągnę

Zwłaszcza mocowanie tego mostu z ramą to jest mejstersztyk konstrukcyjny. Może zadzwoń do gościa, podpytaj, jak niedaleko mieszka to się umów, może się jeszcze czegoś nauczysz na stare lata.

Opublikowano

a gdzie tam, daleko

choć żeby pod koniec zeszłego roku wypaliło, to bym był dokładnie w tej miejscowości żeby ciągnik zobaczyć

póki co ponad roku już minął od czasu jak ostatnia przyczepa wyjechała, i nie zanosi się żeby kolejną robić

Opublikowano

jak się je sprzedawało po 7-8-10tys.zł to były marzeniem każdego dziadka na 5ha, teraz gdy cena byłaby z 2 z przodu, to myślę że mało kto by się na nie skusił, dlatego też nie ryzykuję utopienia kilkunastu tysięcy złotych w materiał

coś tam dłubię cały czas, coś innego

Opublikowano
bratrolnika napisał:

teraz gdy cena byłaby z 2 z przodu, to myślę że mało kto by się na nie skusił,

Skuszę się nawet z tą 2 z przodu. Warunek tylko, że kwota ma być czterocyfrowa. 😉

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

a gdzie tam, daleko

choć żeby pod koniec zeszłego roku wypaliło, to bym był dokładnie w tej miejscowości żeby ciągnik zobaczyć

póki co ponad roku już minął od czasu jak ostatnia przyczepa wyjechała, i nie zanosi się żeby kolejną robić

No i widzisz... Muszę sam lepić🙈

Opublikowano
superfarmer02 napisał:

Z maszynami tak jest, wczoraj przyjechało oglądać kosiarkę 4 ekspertów i nowa by chcieli za 1800. Nawet nie wiedzieli ile nowa teraz kosztuje. A do decyzji żeby nie kupować najbardziej skłoniło ich to że nie było oryginalnego korka o d spustu oleju... 

No ale nie 750zl za stary lejek do nawozów. Ludzie. 🤦

Opublikowano
Stodoła napisał:

Ktoś szukał wideł z obrotnicą do tura. Widziałem takie coś na złomie ale mocowanie pod jakąś ładowarkę trzeba by przeróbkę 

Teraz na złomach chcą więcej jak za nowe. W okolicznych złomami po 4-5zł/kg.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v