Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
38 minut temu, SamaPrawda napisał:

Oddałem wiertarkę na gwarancje, nie naprawili i chcą 35zł za to że wysłali, jest na to jakiś przepis czy mogą mnie cmoknąć? zazwyczaj naprawy gwarancyjne były darmowe

napisz im że rzecznik praw konsumenta mówi że chętnie się tą sprawą zajmie, zobaczysz jak szybko obsrają się po same kokardki

Opublikowano
bratrolnika napisał:

38 minut temu, SamaPrawda napisał:

Oddałem wiertarkę na gwarancje, nie naprawili i chcą 35zł za to że wysłali, jest na to jakiś przepis czy mogą mnie cmoknąć? zazwyczaj naprawy gwarancyjne były darmowe

napisz im że rzecznik praw konsumenta mówi że chętnie się tą sprawą zajmie, zobaczysz jak szybko obsrają się po same kokardki

Z tą wiertarką to już dobra, może moja wina, za duże wiertło, za duże obciążenie itp. ale z tymi kosztami wysyłki to ładnie sobie wymyślili

Opublikowano
1 godzinę temu, SamaPrawda napisał:

Z tą wiertarką to już dobra, może moja wina, za duże wiertło, za duże obciążenie itp. ale z tymi kosztami wysyłki to ładnie sobie wymyślili

a przeczytales warunki gwarancji ?? gdzies tam drobnym drukiem pewnie masz napisane ..

Opublikowano
18 minut temu, przybyslawice5211 napisał:

Ja kupiłem taki sam tylko mniej talerzy tylko 2 i biedniej wyposażony chyba z 2005 r i jeszcze nie miał nigdy obracanych dłut od nowości a lemiesze zużyty 5 mm od nowości   

Wszystko zależy od gleby jaką uprawiasz, są rejony gdzie dłuta kończą się po 10-20 ha, przy suszy jeszcze szybciej.

Opublikowano
2 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

Fajny. Jak nie masz kamieni, czyste pola to będzie śmigał z Fendtem jak się patrzy.

Oj nie, ja tylko wkleiłem dla innych bo mi się w oczy rzucił.

No i mój fendt to najuboższy z serii 6cyl. To długi pług i chyba ciężki. Zamiast 500kg z przodu trzeba by minimum tonę wieszać.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, vat napisał:

Dostawiłem wiatę do garażu. Nowa wiata pokryta blachą trapezowa t18, a stara t15.

trzeba bylo  2 fale załozyć, może lepiej dać nakładke 30cm żeby sięgłą na jedną i druga blache

Edytowane przez GABBER85
  • Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, Agrest napisał:

Oj nie, ja tylko wkleiłem dla innych bo mi się w oczy rzucił.

No i mój fendt to najuboższy z serii 6cyl. To długi pług i chyba ciężki. Zamiast 500kg z przodu trzeba by minimum tonę wieszać.

Wydaje ci się, śmigał by jak ta lala. U mnie jak Fendt padł to pod Renate podczepiłem overuma, wyglądało to nie za ciekawie a w polu szła jak dzika.

On nie jest długi i ciężki. To najkrótsza wersja.

Opublikowano

Względem mojego akpila km80 to gigant.

Ty masz bodaj 150km z serii 600?

Opublikowano
jacus napisał:

1 godzinę temu, SamaPrawda napisał:

a przeczytales warunki gwarancji ?? gdzies tam drobnym drukiem pewnie masz napisane ..

Sklep może mieć swoje warunki gwarancji? Wiertarka ryobi, wysyłałem bezpośrednio do nich sprzęty to chyba nawet przesyłka była za darmo.

Opublikowano (edytowane)

Za te cene 140 000 zł to by nową przyczepę z 14 t kupił https://www.tarnowiak.pl/ogloszenie/2166072/przyczepa-z-kiprem-na-3-strony-sprzedaz-mocnej-ramie-wszystko/

56 minut temu, jaco512 napisał:

Wszystko zależy od gleby jaką uprawiasz, są rejony gdzie dłuta kończą się po 10-20 ha, przy suszy jeszcze szybciej.

Pług był z Austrii przywieziony od jakiegoś starszego gościa , u mnie większość gleb to iły to odkładnice wycierają się na lustro a i elementy robocze bardzo pomału się zużywają     

Edytowane przez przybyslawice5211
Opublikowano
3 godziny temu, SamaPrawda napisał:

Na mojej stołowej jest napisane że wiertło max 16mm, a ja kiedyś blachę 10mm wiercilem otwornicą 70mm😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v