Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Dziad932 napisał:

Maniek sam malowałeś ? 

Mańków to Waść poszukaj na swoim podwórku. Ten wyraz żle mi się kojarzy bo jednego Mańka też z swojej dzielnicy  musiałem uczyć składanie liter a był w V klasie - tak , że pozdrawiam.

Opublikowano

Katechizm ukraińca bylo to takie dziesięć przykazań każdego gieroja z UPA , pozwalał on nawet na kłamanie przed sądem w imię celu dla ukrainy .Każdy ukrainiec go znal i im bardziej był świadomy zła  jakie popełniają tym bardziej powoływał się na ten katechizm jako z rozgrzeszenie .

• Like 1
Opublikowano

Nie wierzę, chyba oślepłem. Widzę dwie mendy, do tego jeszcze z fanfarami. Jeb... PIS!!!!! To policzek dla wszystkich którzy nie zgadzają się na te kłamstwa złodziejstwo i głupotę życzę tym bandytom wszystkiego najgorszego nikt tak nas nie okradł jak ten pierdzielony rząd pisiorów. Te szabesgoje tak onegdaj zwani "spadochroniarze" a dlatego, że jak Gomułka w 1968 roku po napaści Izraela na Egipt ogłosił hasło"syjoniści do Syjamu" większość rzydowstwa wyjechała z biletem w jedną stronę z Dworca Gdańskiego to nijaki rzyd  Macierewicz z Kuroniem i Michnikowymi kumplami pozostali u nas w kraju robić rzydowską krecią robotę. Mianowicie uaktywnili swoją działalność w tz. KOR-ze czyli Komitecie Obrony Robotnika a byli na pasku Amerykańskiego Wywiadu CIA. Mam o nim jak najgorsze zdanie bo w póżniejszych czasach będąc doradcą "Solidarności"" rozpracowywali  i nękali ten polski  zryw robotniczy od środka.

308347703_427008502923915_46281357045661

11 minut temu, marks50 napisał:

Katechizm ukraińca bylo to takie dziesięć przykazań każdego gieroja z UPA , pozwalał on nawet na kłamanie przed sądem w imię celu dla ukrainy .Każdy ukrainiec go znal i im bardziej był świadomy zła  jakie popełniają tym bardziej powoływał się na ten katechizm jako z rozgrzeszenie .

A kapito - biega Ci o dogmaty i główne prawa wiary nacjonalisty upadlinca nijakiego Dymitra Doncewa.

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, many13 napisał:

"katechizmem ukraińca" - to dla mnie nowum -  gdzieś Waść to wyłapał - może więcej informacji bo dla mnie sam wyraz "ukrainiec" już robi duże zamieszanie pod grzywką.

katechizm to - jak dla mnie - termin techniczny. pomoc naukowa do indoktrynacji, może być i satanisty

słowa też są wynalazkami a z czasem wynalazca traci patent tak jak kato-licyzm stracił wyłączność do tego terminu

nikt się nie bulwersuje że słowo katolik kojarzy się z nałogiem do....katowania?

bardziej nawe tak samo  katechizm pasuje do katowników jak katolików

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

W tv prezes mówił że Wyngiel będzie u samorządu, jadę do wójta niech mnie da choć z tone polskiego. 

Polski to ten czerwono biały jak coś, nie dajcie się nabrać i nie bierzcie czarnego 

Może być że będzie i biało czerwony 

• Haha 1
Opublikowano

Coś k**wa wiedzą , coś zapewne pierdolnie niebawem .

Rus przegrywa i zakończy dostawy broni na Ukrainę .

Senator USA obawia się, że Rosja zaatakuje Polskę

Amerykański senator zasiadający w komisji ds. wywiadu przyznał, że obawia się rosyjskiego ataku w centra logistyczne, przez które przechodzą dostawy broni. Chodziło mu także o Polskę.

Marco Rubio powiedział CNN, że jeśli Putin uzna, że może przegrać wojnę z powodu dostaw broni z Zachodu do Ukrainy, może uderzyć w centra logistyczne, "przez które przechodzą te dostawy", w tym w te, które są w Polsce.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/senator-usa-obawia-sie-ze-rosja-zaatakuje-polske/3cm24f5,79cfc278

Opublikowano

uderzenie w terytorium NATO zmusiło by NATO do jeszcze większego zaangażowania się w wojnę na Ukrainie już bezpośrednie, uzasadniło by uderzenia w kacapskie bazy na Białorusi no i np kacapska flota mogła by być co najmniej niemile widziana na wszystkich wodach po za terytorialnymi rosji tak że dobrze kacapy się zastanowią zanim bodaj spluną w kierunku terytoriów natowskich.
kolejne to NATO musiało by zareagować zdecydowanie również ze względu na Chiny które przecież wnikliwie obserwują dokąd można się posunąć wobec zachodu a odkąd dostaje się po łapach

• Like 1
Opublikowano

Pewnie że wiedzą - a dlaczego zaprasza się cywili na szkolenia wojskowe - jednodniowe, dlaczego wydaje się automatyczną broń długą lesnikom ? Praktycznie wszystkie służby już dostały broń długą.

• Like 1
Opublikowano
dysydent napisał:

uderzenie w terytorium NATO zmusiło by NATO do jeszcze większego zaangażowania się w wojnę na Ukrainie już bezpośrednie, uzasadniło by uderzenia w kacapskie bazy na Białorusi no i np kacapska flota mogła by być co najmniej niemile widziana na wszystkich wodach po za terytorialnymi rosji tak że dobrze kacapy się zastanowią zanim bodaj spluną w kierunku terytoriów natowskich.
kolejne to NATO musiało by zareagować zdecydowanie również ze względu na Chiny które przecież wnikliwie obserwują dokąd można się posunąć wobec zachodu a odkąd dostaje się po łapach

Nie. Na Białorusi są kontyngenty a niema baz. Ale ruskie samoloty z Białoruskiego nieba już mogą spadać. Pierwsze to potonęłoby wszystko co ruskie i wojskowe na Morzu Czarnym - bo zagraża jednocześnie NATO i Ukrainie. Drugie - niebo nad Ukrainą zostałoby wyczyszczone.

Opublikowano (edytowane)

kacap za słaby na konwencjonalną a nuklearnej nikt nie ma interesu wszczynać
Jak na razie nie ma powodów wystarczających do wojny światowej a Chiny wręcz się boją nawet tej na Ukrainie bo akurat Im jakikolwiek bajzel kończy ich wzrost dominacji na planecie i konieczność jedynie obrony tego co już osiągnęli.

Wbrew pozorom - wojna to nie takie proste o czym kacapy przekonali się na Ukrainie a przecież to dopiero początek skutków negatywnych jakie w samej rosji spowodowała

@DTaras na morzu czarnym otonęło by za atomówkę na Ukrainie, @galan99 teoretyzuje atak na terytorium NATO czyli nie tylko na morzu czarnym by tonęły

a i jeszcze uzasadniona eliminacja kacapów z kosmosu wszak jakiekolwiek uderzenia dalsze korzystają z orbitalnego naprowadzania lub mogą być tak traktowane i prawo do obrony to co najmniej prawo do unieszkodliwienia środków jakimi uderzono... jakich hipotetycznie można było użyć

właśnie wygasa mi okres promocyjny na stacjonarnego neta i operator proponuje przedłużenie jeszcze nie pytałem czy na starych warunkach (w międzyczasie... - tak; na starych czyli Derkom jest OK)
to co? @galan99 nie warto? ;) bo globalny internet został by porwany na pomniejsze sieci i na co mi taki?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Ceny ze zdjęcia mówią same za siebie. 0,79 euro to 3,85 zł. Tyle nasi zachodni sąsiedzi, mimo o wiele wyższych wynagrodzeń niż w Polsce, płacą za podstawowy produkt, jakim dla wielu konsumentów wciąż pozostaje cukie

Opublikowano
3 minuty temu, jarecki napisał:

Racyl nie dodałeś żę to wina PIS 

a co? putina?
rosja jest potentatem światowym produkcji zbóż ale nie cukru, tak pis walczy z Niemcami że właśnie widać jak "zwycięża"

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v