Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, skywalker89 napisał:

Miwigos, ale dalej jestes zadowolony ogolnie z Pisu, Donald to pewnie by na obniżonym vacie dowalił marży że paliwo byloby po 9,50zl... 

Po tym myku to stolica, wiejska i wszystkie biura pisu powinny byc poblokowane, nie tylko przez rolnikow ale przez wszystkich rolnikow przedsiębiorców czy zwyklych ludzi, ale kogo trzeba sie polikwidowalo albo trzyma sie w kieszeni, za komuny jakos mimo wszystko chyba wieksza wolnosc byla ?

U mnie przełożony w pracy mówi że teraz mamy komunę bo za Tuska jego córka będąc pielęgniarka a zięć nauczycielem wf postawili dom bez kredytu a syn jego pracując na kolei a jego żona przeczkolanka musiał brać kredyt 🙆 🤣

Opublikowano
12 minut temu, Damianek20 napisał:

U mnie przełożony w pracy mówi że teraz mamy komunę bo za Tuska jego córka będąc pielęgniarka a zięć nauczycielem wf postawili dom bez kredytu a syn jego pracując na kolei a jego żona przeczkolanka musiał brać kredyt 🙆 🤣

Wracaj do przeczkola Damian bo tę formè nauki chyba pominąłeś🤣

• Haha 1
Opublikowano

Każdy liczy, że odbije na 3 tysiące, ale niech ktoś nie pisze, że spokojnie czeka, bo spokojny w tym roku nikt nie jest. Każdy wpatruje się w giełdy jak szpak w piz..., a na Matif pszenica już 300 ojro. W Nowym Jorku pszenica i ropa ostro w dół.

• Like 1
Opublikowano
40 minut temu, miwigos napisał:

A ja sądze że tańszy nie będzie , licze że na 3 tysie odbije , wtedy będzie OK

I aj tak myslę, teraz łoją d*pę tym którzy muszą spieniężyć towar. zawsze po nowym roku była najniższa cena. Dla mnie są 4 terminy sprzedaży: żniwa, listopad, kwiecień i czerwiec.   W innych terminach zawsze słabo płacili. 

Opublikowano
32 minuty temu, Damianek20 napisał:

Pewnie ma racja że ona pielęgniarką on nauczyciele ale obaj pracowali w burdelu i dom postawili. Za Tuska kochani zauważyłem że nawet cukier był słodszy i deszcz bardziej mokry już nie mogę się doczekać tego dobrobytu ja on dojdzie do władzy.

Opublikowano
9 minut temu, AdamKutno napisał:

Każdy liczy, że odbije na 3 tysiące, ale niech ktoś nie pisze, że spokojnie czeka, bo spokojny w tym roku nikt nie jest. Każdy wpatruje się w giełdy jak szpak w piz..., a na Matif pszenica już 300 ojro. W Nowym Jorku pszenica i ropa ostro w dół.

Niech idzie w dół, naprawdę mi to nie przeszkadza, jak potanieje to pociągnie lawinę obniżek a o to nam chodzi? bo jak czytam tutaj to czasem nie rozumiem.

Chcemy tańszego paliwa i jak baryłka spada to jest źle bo orlen nie opuszcza ceny ( chyba trzeba na to poczekać chwilkę ), cena żeby spadała to musi być stabilnie a nie skoki.

Rzepak drożeje  to też cena musi być stabilna żeby skupy cenę podniosły.

Opublikowano
26 minut temu, leniwy27 napisał:

Pewnie ma racja że ona pielęgniarką on nauczyciele ale obaj pracowali w burdelu i dom postawili. Za Tuska kochani zauważyłem że nawet cukier był słodszy i deszcz bardziej mokry już nie mogę się doczekać tego dobrobytu ja on dojdzie do władzy.

He he no widać jemu było lepiej za Tuska więc tęskni, cóż poradzić 🙆 . Rolnikiem nie jest także widzi jedna stronę medalu. A to że pielęgniarki za PiS dostali dobra kasę to już nie ważne, ponoć ma 6 tys na łapę a jej mąż tyle zarabia ale jako nauczyciel i trener w siłce . 

26 minut temu, Michał88 napisał:

Niech idzie w dół, naprawdę mi to nie przeszkadza, jak potanieje to pociągnie lawinę obniżek a o to nam chodzi? bo jak czytam tutaj to czasem nie rozumiem.

Chcemy tańszego paliwa i jak baryłka spada to jest źle bo orlen nie opuszcza ceny ( chyba trzeba na to poczekać chwilkę ), cena żeby spadała to musi być stabilnie a nie skoki.

Rzepak drożeje  to też cena musi być stabilna żeby skupy cenę podniosły.

Nie może iść w dół bo dużo ludzi kupiło drogie paliwo i nawozy i będą pod kreską lub na zero 

52 minuty temu, bezbarwny napisał:

Wracaj do przeczkola Damian bo tę formè nauki chyba pominąłeś🤣

Widzę lubisz gryźć , czyżbyś nadrabiał braki z dzieciństwa 🤭

Opublikowano

Kupili nawozy drogie i paliwo bo ich i mnie było stać. Nie będę płakał bo umoczyłem d*pę że wszystkiego nie sprzedałem  w żniwa. Bądź zaradny bo jak sam się nie wygrzebiesz z dołka to nikt cię nie wyciągnie. Ciągle uważam ostatnie dwa sezony za najlepsze w karierze. 

Opublikowano
3 godziny temu, leniwy27 napisał:

On nie dojdzie do władzy !

Opublikowano

ktoś wstawił cennik 2240/ netto , tu cena 2780 netto to jest 540zł różnicy na tonie,  na całym aucie to około 15 tyś zł, opłaca się wynająć transport z końca polski w drugi koniec polski. 

Opublikowano
6 godzin temu, Michał88 napisał:

I aj tak myslę, teraz łoją d*pę tym którzy muszą spieniężyć towar. zawsze po nowym roku była najniższa cena. Dla mnie są 4 terminy sprzedaży: żniwa, listopad, kwiecień i czerwiec.   W innych terminach zawsze słabo płacili. 

Te same brednie słyszałem w żniwa , potem pazdziernik to samo , ja sprzedałem na początku listopada po 2900netto , i też była ta sama gadka że łoją d*pę tym co muszą sprzedać , a tu na razie wychodzi że najbardziej w tym roku łoją d*pę tym co cały czas mają towar na stanie

7 godzin temu, AdamKutno napisał:

A ja ta jestem spokojny , bo się wysprzedałem i z rzepaku i z pszenicy , względem żniw jest się w tym roku niestety trochę w plecy , no ale nic się na to nie poradzi , A ruchy na giełdzie obserwuję bo może w świecie coś się wydarzy , lub pogoda nie pewna i może by jaki kontrakt podpisał na żniwa na rzepak , bo rynkowa cena to się zapowiada nieciekawie , jak ktoś wstawił wywieszkę skupu gdzie za rzepak jest 2150 , lub coś takiego , no to przecież jak bym zobaczył taki cennik 1 kwietnia , to bym uznał że to prima aprilis

• Like 3
Opublikowano
mysza103 napisał:

Te same brednie słyszałem w żniwa , potem pazdziernik to samo , ja sprzedałem na początku listopada po 2900netto , i też była ta sama gadka że łoją d*pę tym co muszą sprzedać , a tu na razie wychodzi że najbardziej w tym roku łoją d*pę tym co cały czas mają towar na stanie

komu sprzedawales rzepak?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v