Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, pedro2 napisał:

Saletrzak ma dojechać po 3600. Teraz pytanie brać czy czekać... A może wziąć pół i za resztą poczekać 😁

ja bym poczekał na rozwój sytuacji 

Opublikowano
19 minut temu, jan88 napisał:

dziś gaz miał ceny ujemne (- 15 euro )czyli dopłacali żeby tylko ktoś go kupił , ciekawe czy nam będą dopłacać żeby ktoś saletrę kupił :D 

https://www.money.pl/gospodarka/zaskakujacy-zwrot-na-rynku-gazu-ujemne-ceny-co-sie-stalo-6826485868448704a.html

https://businessinsider.com.pl/gospodarka/ceny-gazu-nawet-ponizej-zera-analitycy-mowia-dlaczego/3jlm3mg

Kolega chyba mojego posta w cenach pszenicy widział ciekawe co teraz nasze zakłady powiedzą ze nakupili drogiego a taniego nie chcieli?

Opublikowano
6 minut temu, Desperado napisał:

Dla rodzin, a singiel to jaka rodzina?

Poczytałem i chyba jednak nie poprawią 😂. Kowalczyk tak jak to wytłumaczył, to stwierdzam że to idiota. Tylko jedno co mnie zastanawia - jak to jest że jedne biura arimr interpretują tak, a drugie inaczej

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, pedro2 napisał:

Nowoczesna 😁 może by tak na szybkości cywilniaka wziął 🤔 5k na drodze nie leży 😂

Panie ma Pan łeb   :P widziałem jak pan sikał.    :P   dobry tok myślenia.  

Edytowane przez Desperado
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał:

Ale jest dla rodzin, nie wiem jak podejdą z rodzicami, może będzie później typowe suszowe , nie wiem.

No tylko że teraz masz np 1ha i 2% strat i dostajesz 5 tyś a złożysz w przyszłym roku na ten 1ha i dostaniesz też tyle?

Opublikowano

3 minuty temu, NieMadry napisał:

Kolega chyba mojego posta w cenach pszenicy widział ciekawe co teraz nasze zakłady powiedzą ze nakupili drogiego a taniego nie chcieli?

no teraz pewnie nie mogą tego taniego kupić bo magazyny pełne tego drogiego gazu

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Desperado napisał:

Panie ma Pan łeb   :P widziałem jak pan sikał.    :P   dobry tok myślenia.  

Tak samo jak z separacjami do węglowego 🙈

W sumie przemyślałem, nie warto. Zaraz będzie chciała połowę, kawałek garnituru, za ślub też trzeba zapłacić i uj zostanie. Nie opłaca się 😉

Edytowane przez pedro2
Opublikowano

z tym suszowym dla rodzin jest podobnie jak z dodatkiem węglowym hahah

jak nie jest dla rodziny to każdy kto ma doope może wniosek składać haha

jak złoży tatuś to musi synusia wpisać , jak złoży synuś to tatusia przymusowo musi wpisać  hahhah jak by pomineli zapis rodzina to by mogli wniosek złożyć 3 synusie 2 córusie i mamusia w separacji  a nawet babunia na rencie bo hektarów  wcale do renty nie musi się pozbywać a będąc na ryczałcie mile widziana w rodzinie haha

Opublikowano
15 minut temu, krilan06 napisał:

No tylko że teraz masz np 1ha i 2% strat i dostajesz 5 tyś a złożysz w przyszłym roku na ten 1ha i dostaniesz też tyle?

No niekoniecznie, ostatnio było ponad 5% strat plonu i dostałem całe nic.

2 minuty temu, pedro2 napisał:

W sumie przemyślałem, nie warto. Zaraz będzie chciała połowę, kawałek garnituru, za ślub też trzeba zapłacić i uj zostanie. Nie opłaca się 😉

Ja się mogę zadeklarować być świadkiem na Twoim ślubie, podział między mami  fifti fifti, podział między małżonką a Tobą? nie wnikam w sprawy rodzinne.   :P

• Confused 1
Opublikowano
13 minut temu, pedro2 napisał:

A może w prezencie będzie John Deere za 1,5 mln zł 😂 Musisz się zastanowić

• Haha 1
Opublikowano

Ja to nie wiem zapomogi, suszowe, socjal biorą a ostatni sondaż nasza władza traci poparcie chyba dlatego już niektóre stanowiska w spółkach strategicznych zabezpiecza na 5 lat

42 minuty temu, krilan06 napisał:

Poczytałem i chyba jednak nie poprawią 😂. Kowalczyk tak jak to wytłumaczył, to stwierdzam że to idiota. Tylko jedno co mnie zastanawia - jak to jest że jedne biura arimr interpretują tak, a drugie inaczej

Zależy czy w tym oddziale agencji słuchają radia Maryja 

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, krilan06 napisał:

A może w prezencie będzie John Deere za 1,5 mln zł 😂 Musisz się zastanowić

Racja. Nigdy nie wiadomo 🤭 w sumie teściu się chwalił, że był ministrem kiedyś.

Aa nie,sorry. Ministrantem 🥴

Edytowane przez pedro2
Opublikowano
1 godzinę temu, Desperado napisał:

Dla rodzin, a singiel to jaka rodzina?

To w końcu dla rodzin to jest , czy z powodu suszy ? Bo jak dla rodzin , to niech podciągną to pod jakiś socjal typu 500 plus czy coś takiego , a niech nie mieszają tego z suszowym czy innymi klęskami . Przecież to są jawne żarty że jak ktoś ma 1 czy 2 ha i wykaże 1% strat to dostanie 5000 zł , a drugi co ma 100 ha i wykaże 29% strat też dostanie 5 tys , a żeby jeszcze większe jaja były , to ten co ma 100 ha i sam gospodarzy , to nie dostanie nic? PARANOJA 

Opublikowano
1 godzinę temu, forestrider18 napisał:

Ten kraj upadnie i na to zasługuje... 🤦 🤦

48 minut temu, Bugii napisał:

Te socjale to robia sie juz coraz glubsze.😁

Zwłaszcza dla tych co się nie załapią na coś i żal dupki ściska.

Opublikowano

z tego wynika że chiba tak. 

a ja tam pie....le te dziadowanie. zebrałem, ukosilem i nie będę jęczał że mam jakieś magiczne 10 % suszy. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v