Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Agrest napisał:

Byłem przekonany że fosfor i potas utrzyma ceny.

Ale wychodzi że i tu coś się dzieje

https://www.olx.pl/d/oferta/sol-potasowa-60-CID757-IDRB6e1.html

Na jedno dobrze, na drugie chyba czas pozbyć się części ziarna bo robi się nieciekawie z cenami.

2 minuty temu, SawekBraczyk napisał:

Ze suszowego kawalerom nie daja ? 

Piszę w rozporządzeniu ,,pomoc dla rodzin..." kawaler to singiel gak to chyba interpretują 🤔 chyba wczoraj link z informacją o tym wstawiałem. 

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Wkońcu polityka prorodzinna.

Program dla rodzin

chcesz kasę to masz 3 dni na zmianę stanu cywilnego.🤣

ta 3 dni i gospodarka pojdzie w pizdu bo połowe moze zabrac i hu....

• Haha 1
Opublikowano

Ja umówiłem sprzedaż reszty. Odbiór do dzisiaj i nikt się nie pojawił. Zobaczymy czy wywiąże się z danego słowa.

Przed chwilą, warchest napisał:

ta 3 dni i gospodarka pojdzie w pizdu bo połowe moze zabrac i hu....

Czyli masz prosty wybór - 5tys zł lub ślub/rozwód🤣

Opublikowano
53 minuty temu, mysza103 napisał:

Gdy byś nie wysłał tego co napiszesz w tej aplikacji , to niby z czego ci mają oszacować . CHyba wypełniasz i na końcu wciskasz przycisk wyślij  , Chyba że ty pod pojęciem wyślij - masz na myśli listonosza

Tak chodziło o listonosza

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, GRZES1545 napisał:

Na jedno dobrze, na drugie chyba czas pozbyć się części ziarna bo robi się nieciekawie z cenami.

Piszę w rozporządzeniu ,,pomoc dla rodzin..." kawaler to singiel gak to chyba interpretują 🤔 chyba wczoraj link z informacją o tym wstawiałem. 

Juz dawno o tym w sieci jest tylko ze we wniosku nic o tym nie było to pewnie w agencji bedzie.

Opublikowano (edytowane)

Jakie to suszowe tylko tak się nazywa,jak dlamnie to refundacja nawozowa za 400% zysku grupy azoty.

No ale i tak jakby dali to za mało, wolałbym normalne ceny i w te szopki się nie bawić.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Agrest napisał:

Ja umówiłem sprzedaż reszty. Odbiór do dzisiaj i nikt się nie pojawił. Zobaczymy czy wywiąże się z danego słowa.

Czyli masz prosty wybór - 5tys zł lub ślub/rozwód🤣

Kurde , u nas gościu dopiero co się rozwodził , żeby załapać się na dodatkowy dodatek węglowy , a tu teraz trza mu się na szybko hajtać , żeby mu suszę uznali , jaja się robią niesamowite  , a kawalerka też dostanie suszowe , nic sie nie bójta, jeno trza kogoś w pisać jako rodzina .

Edytowane przez mysza103
  • Haha 1
Opublikowano
21 minut temu, GRZES1545 napisał:

LRA Agrifirm, dziś usłyszeliśmy ofertę 1300 zł pszenica paszowa, spadek z 1400zl.

Serio taki zjad? U mnie znowu z 1450 na 1550 pasza. I też jutro chyba zaczynam coś wozić.

Opublikowano

I ja npk nie mam nic, za drogo i nie kupuję, jak dostanę obornik to z npk rezygnuję.

Przed chwilą, PanPawel napisał:

Serio taki zjad? U mnie znowu z 1450 na 1550 pasza. I też jutro chyba zaczynam coś wozić.

Tak, Mirpasz z 1450 na 1400. 

Opublikowano

Dopiero dziś się dowiedziałem o suszowym. Zaczynam grzebać w tym wniosku. Tylko niektóre uprawy kwalifikują się do suszowego? Jak ściągnąłem z ewniosku uprawy to tylko przy trawach jest opcja zarejestruj suszę. A zboża kukurydzę na kiszonkę i tuzy też można doliczyć do strat bo standardowo jest 0%? Jest opcja wyodrębnij i wtedy można oszacować stratę ale czy to ma sens?Czy to odgórnie jest 0%. Jakie szkody Wpisujecie procentowo na zboża, trawy, kuku?

Opublikowano

złotówkę trochę z mułu wygrzebują i odbicie w cenie. 

z resztą ziarka jest I będzie, także te 2 tyś toto pewnie odejdzie w kategorię mitów i bajań 🤭

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, tommy66692 napisał:

To w 3 dni za wiele nie upracuja chyba że potomka 

Tak jest ale ja widzę inny problem,państwo ludzi uczy ze coś im się należy jakaś zapomoga i uczą lenistwa a mam kilku znajomych w urzędach i silnie teraz ludzie latają po uzendach żeby jaki zachowek wydębić bo im się należy, takie rodziny piąta woda po kisielu.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
2 minuty temu, Neveragain napisał:

Możesz podac więcej szczegółów? Wiecie czego się boję... Jak nawozy spadną na 3,5k po dopłatach rządowych dla producentów to pszenica i rzepak nie podrożeje...

polifoska 6 3750

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
  • Dodaj nową pozycję...
v