Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to pokazuje ilu jest prawdziwych rolnikow- kilkadziesiat tysiecy ?? moze do 100tys dobije reszta to amatorzy. 

ile osob sklada doplaty do materialu siewnego ?? cos ponad 70 tysiecy wiec i do nawozow niewiele wiecej bedzie.

Opublikowano

Termin składania wniosków wydłużony do końca maja!

IMG-20220513-WA0000.jpg

21 minut temu, jacus napisał:

to pokazuje ilu jest prawdziwych rolnikow- kilkadziesiat tysiecy ?? moze do 100tys dobije reszta to amatorzy. 

ile osob sklada doplaty do materialu siewnego ?? cos ponad 70 tysiecy wiec i do nawozow niewiele wiecej bedzie.

Tylko moim zdaniem dużo sieje swój materiał więc ciężko porównać jedno z drugim

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, Agrest napisał:

Akurat bodaj w tym wniosku decyduje data odebrania, nie wysłanie. Więc pod znakiem zapytania jest wysłanie pocztą i doręczenie na czas.

U mnie nigdy kolejki nie widziałem.

O czym Ty pisałeś w tym wniosku nawozowym żeby się nie machnąć? Coś dzień czy dwa dni temu wspominałeś

Opublikowano

Pkt  o przedsiębiorcy nienależącym do żadnych z grup, czy jakoś tak.

Drobnym drukiem jest gdzieś wyszczególnione że zaznaczenie oznacza negatywne rozpatrzenia. Tak w skrócie. Ale nie mam już tego w głowie.

Opublikowano
1 godzinę temu, raven18 napisał:

Tak, tylko zauważ że trzeba najpierw złożyć wniosek o dopłaty, nie wiem po co swoją drogą ...

No jak po co? Chyba muszą wiedzieć jakie masz gospodarstwo i jaka struktura upraw.

Mogłeś sprzedać, kupić ziemię, zlikwidować łąki, założyć tuz...

Tak mają czarno na białym ile czego.

Opublikowano
8 minut temu, krilan06 napisał:

O czym Ty pisałeś w tym wniosku nawozowym żeby się nie machnąć? Coś dzień czy dwa dni temu wspominałeś

W 5 pozycji nie można zaznaczyć " przedsiębiorstwa nie należącego do żadnej z powyższych grup" i w punkcie 6 trzeba zaznaczyć pozycję " Wnioskodawca nienależący do kategorii w PTK 1-5

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

W Siemiatyczach trwało 5 min. Wejście do arimr i od razu do okienka. Nie wiem czy już poskładali czy nawozów nie sieją czy będą składać.

Od Siemiatycz w stronę Ciechanowca same krowy.to czekają do 15ego az się krowy pościelą żeby cielaki do dopłat wpisac

Opublikowano
33 minuty temu, Agrest napisał:

No jak po co? Chyba muszą wiedzieć jakie masz gospodarstwo i jaka struktura upraw.

Mogłeś sprzedać, kupić ziemię, zlikwidować łąki, założyć tuz...

Tak mają czarno na białym ile czego.

Wątpię by wnioski nawozowe na bieżąco rozpatrywali, będą leżeć z pół roku na kwarantannie. Ktoś złożył wniosek o dopłaty i też może się coś zmienić przez ten czas, sam w zeszłym roku złożyłem w marcu a jeszcze do połowy czerwca był wydłużony termin to cofałem i zmieniałem 

Opublikowano
2 godziny temu, bezbarwny napisał:

@driver24 i @hubertuss, składanie wniosku nawozowego jest na zasadzie dobrowolności(nie ma przymusu), więc jeśli jest to ponad Wasze możliwości, zarówno czasowe, jak i intelektualne, to możecie zrezygnować, i ich po prostu nie składać. 

Przypominam że dopłaty bezpośrednie też są dobrowolne,  nie ma przymusu składania wniosków. 

Wniosek jest prosty itd, chodzi o to że od samego początku do końca bałagan z tymi nawozami w pisowskim stylu. Treść wniosku jest też z lekka przesadzona, wwszystkiemu winny putin i wojna, nasze orły to nie mają na nic wpływu. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Chłopie jest rozporządzenie na gov. pl.... I można sobie przeczytać tym bardziej jak chłopaki podsunęli link pod nos 😜

Nie potrawisz tego ogarnąć to czekaj na kierowników. 

3 godziny temu, Kas_nowa napisał:

Kierownicy biur rano jeszcze nie mieli oficjalnych pism o przedłużeniu, Bogdanowicz już dysponował 😂

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano

Bielsko-Biała, jako że dalej remontują budynek to trochę zastanawiałem się czy aby na pewno urzędują, takie pustki. Wniosek do ręki, rzut okiem, wydanie potwierdzenia, w sumie 3 minuty z odbiorem paszportów przy okazji. 

Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, przemek28_28 napisał:

Ty naprawdę jakiś trefny jestes, Gierek dał kopa temu krajowi, kraj zrujnowany wojną, pozniej obciążeniami z ZSRR a ruszył całe to gowno do przodu żeby coś zaczelo się, 

Tylko, że Gierek zadłużył i dużo po sobie zostawił, dla pokoleń. Obecnie zadłużenie jest 3 razy większe, a po nich zostaną tylko nieroby krzyczące z komunalnych domków "daj  , daj, daj, bo Ty masz, to daj" 

Powtarzam jeszcze raz:

jakie reformy?

Szkolnictwo jest lepsze? Macie żłobki? Macie przedszkola? 

Co zbudowali? Latają samoloty z CPK? Może auta macie elektrycznie? Może elektrownie atomowe? Albo wiatrowe? 

Czy armia jest silniejsza?

Czy rolnictwo jest lepsze?

Czy Polska jest silniejsza?

Czy żyje się lepiej? 

Czy nepotyzm nie istnieje? 

Ile kilometrów autostrad? Ścieżki rowerowe? 

Tylko nie podawajcie przykładów inwestycji których planowanie rozpoczęło się przed 2016

Tu nikt nie mówi o nienawiści do prawicy czy lewicy. Sam o mało nie głosowałem na PiS i jest kilka rzeczy, które zrobili dobrze. Niestety tylko kilka, reszta to koszmar. 

Prawda jest bolesna: im człowiek bardziej wykształcony i otwarty na nowe, zadający pytania, podróżujący po świecie, spotykający ludzi, dokształcający się, uczestniczący w szkoleniach tym bardziej widzi błędy tych małych pazernych ludzi, którzy uważają siebie za zbawicieli, - nie ma nic gorszego jak uwierzyć w swoją nieumylność. 

Jastrząb finansów, jak się nazwał pan Glapinski, co trzeba mieć pod kopułą żeby tak się tytułować kiedy inflacja dobija do 15%

1 godzinę temu, driver24 napisał:

Wniosek jest prosty itd, chodzi o to że od samego początku do końca bałagan z tymi nawozami w pisowskim stylu. Treść wniosku jest też z lekka przesadzona, wwszystkiemu winny putin i wojna, nasze orły to nie mają na nic wpływu. 

Akurat to im fajnie wyszło, ja tu bałaganu nie widzę, bałagan robimy sami, co nie rozumiemy czytanych tekstów, ale to też wina systemu edukacji. Ogólnie dopłaty do nawozów są sprawą prostą i jasna. 

Edytowane przez ravoj
  • Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, raven18 napisał:

Wątpię by wnioski nawozowe na bieżąco rozpatrywali, będą leżeć z pół roku na kwarantannie. Ktoś złożył wniosek o dopłaty i też może się coś zmienić przez ten czas, sam w zeszłym roku złożyłem w marcu a jeszcze do połowy czerwca był wydłużony termin to cofałem i zmieniałem 

U nas dzisiaj byłem biurze, to kolega był wzywany bo wysłał pocztą i źle zaznaczył jakąś kratkę, to znaczy że rozpatrują.

Opublikowano
15 godzin temu, kwiapa napisał:

Jaki "system" jakimi "sługusami", człowieku, jesteś wolny, żyjesz w wolnym kraju, możesz robić co chcesz i jak chcesz nikt Cię do niczego nie zmusza. Jak to czasem parobek powie - nie będę bogatego dorabiał. Biedak nie rozumie, że nie musi nikogo dorabiać, a raczej powinien sam siebie...

Ale Ty głupi jesteś chłopie, widać albo młody i tata za Ciebie ogarnia albo beton, po dwóch wyrokach - on wolny, ryczę !!! 

Chłopie rury na podwórzu nie zakopiesz, posadzki nie wylejesz,  okien nie wymienisz ani drzew nie zetkniesz, nawet gałęzi nie spalisz a jak każą chodzić w masce to lecisz tylko oczy wystają. Dziecka po swojemu nie wykształcisz, zdrowia nie podratujesz, jesteś częścią systemu i Ty głupcze o wolności piszesz? 

• Like 1
  • Thanks 2
Opublikowano
3 godziny temu, ravoj napisał:

Ale Ty głupi jesteś chłopie, widać albo młody i tata za Ciebie ogarnia albo beton, po dwóch wyrokach - on wolny, ryczę !!! 

Chłopie rury na podwórzu nie zakopiesz, posadzki nie wylejesz,  okien nie wymienisz ani drzew nie zetkniesz, nawet gałęzi nie spalisz a jak każą chodzić w masce to lecisz tylko oczy wystają. Dziecka po swojemu nie wykształcisz, zdrowia nie podratujesz, jesteś częścią systemu i Ty głupcze o wolności piszesz? 

Czas  żebyś  poszukał  prawdziwej  wolności  w  świecie  ale  możesz  się  rozczarować

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, ravoj napisał:

Toś przegioł teraz , drzewo owocowe tniesz ile chcesz reszte tez robisz jak chcesz

Edytowane przez miwigos
Opublikowano
8 godzin temu, bezbarwny napisał:

@driver24 i @hubertuss, składanie wniosku nawozowego jest na zasadzie dobrowolności(nie ma przymusu), więc jeśli jest to ponad Wasze możliwości, zarówno czasowe, jak i intelektualne, to możecie zrezygnować, i ich po prostu nie składać. 

Może jest ponad twoje zdolności intelektualne. Mi zajęło zrobienie wniosku kilka minut. Złożenie też zajęło kilka minut. Chodzi o to, że jest bałagan z informacją. To, że coś jest dobrowolne to nie znaczy, że trzeba to spartolić. Co pis potrafi bardzo dobrze. Jak pisałem w znacznie poważniejszych wnioskach na poważniejsze kwoty, które są też dobrowolne decyduje choćby data stempla. Wiele dobrowolnych wniosków jak te o dopłaty można złożyć przez interwent. Więc nie wyjeżdżaj mi tu z jakimiś możliwościami intelektualnymi bo można to było zrobić lepiej. Ale pis zawsze musi spartolić.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v