Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po obniżce vatu od lutego ryczałtowcy śmiali się z vatowcow, że są w doopie bo bez papierologii oni też w netto kupują. To może teraz vatowcy się pośmieją 🤭

• Like 2
  • Thanks 2
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, pedro2 napisał:

Z tego, że faktur nie macie i płaczecie, że niesprawiedliwe zasady dopłat

Jak już wielokrotnie mówiłem ja faktury mam ,a pewny jestem że gdyby nie to że aby dostać zwrot vatu to trzeba przedstawić faktury to 90% vatowców nie miało by żadnych faktur.A zasady są rażąco niesprawiedliwe.

Opublikowano
9 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Z tego że vaciki nie brały faktur bo nima co odliczyć to po co? 

Znowu najeżdżasz na własnego syna, oj nie ładnie. 

Co z tego że vat zero i tak brałem faktury. A rolnicy których znam i są na rr to prawie wszyscy i tak biorą faktury na nawozy i śor. 

• Like 1
Opublikowano

Jeśli chodzi o wymóg udokumentowania fakturami to są sprawiedliwe. Co, lepiej żeby każdej łajzie z warszafki co ma 50 ha oddane w dzierżawę na gębę dali po 500 do ha za nic? A chłop co ryje mu na polu nie dostanie...

• Like 4
Opublikowano
2 godziny temu, pedro2 napisał:

Jeśli chodzi o wymóg udokumentowania fakturami to są sprawiedliwe. Co, lepiej żeby każdej łajzie z warszafki co ma 50 ha oddane w dzierżawę na gębę dali po 500 do ha za nic? A chłop co ryje mu na polu nie dostanie...

Przecież zrobią aferę i tak to się skończy, jakieś oświadczenia wprowadzą ,żeby było sprawiedliwie I coś właścicielą ziemi skapło .

Opublikowano
2 godziny temu, pedro2 napisał:

To już "niektórych" problem, że się na dzierżawach całe życie dorabiają bo lepiej kolejnego złoma kupić niż ziemię 🤪 

Ziemię nie wszędzie łatwo kupić a i za dzierżawę niewyżyci proponują po tysiaku ekstra żeby podebrać i może uda się kupić

Opublikowano
27 minut temu, Kabanos napisał:

Takie pytanko stosował ktoś już w tym roku ten wynalazek Blue N i czy jest jakaś różnica, chodzi o pszenicę.

Ja mam ale w szafie. Temperatury jeszcze odpowiedniej brak.

Opublikowano
1 godzinę temu, wojak1986 napisał:

Ziemię nie wszędzie łatwo kupić a i za dzierżawę niewyżyci proponują po tysiaku ekstra żeby podebrać i może uda się kupić

Tak tak, tą śpiewkę już znamy. U mnie też płaczą od 10 lat niektórzy, że nie ma gdzie co kupić, a kto naprawdę chce to kupuje. Na jesieni bym kupił kolejne 1,3ha, ale sprawy spadkowe do uregulowania. Bardzo dobrze, że liczą za dzierżawy po 1-2-3tys. Głupich trzeba golić jak jest okazja

Opublikowano
1 minutę temu, pedro2 napisał:

Tak tak, tą śpiewkę już znamy. U mnie też płaczą od 10 lat niektórzy, że nie ma gdzie co kupić, a kto naprawdę chce to kupuje. Na jesieni bym kupił kolejne 1,3ha, ale sprawy spadkowe do uregulowania. Bardzo dobrze, że liczą za dzierżawy po 1-2-3tys. Głupich trzeba golić jak jest okazja

Też znam tą śpiewkę że nic się nie opłaca a żeby dorwać kawałek ziemii to dzieci cukierki dostawały a dziadków do kościoła wozili. Dużo więcej aż sami nie wiedzą gdzie mają glebę

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
  • Dodaj nową pozycję...
v